Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina
Strana 2 z 3:   1    2    3  

Korsika
Honza_BMW_VW
Přidané 21.03.2013 08:45

Registrace: 23.06.12
PavelDR napsal:
Tak a já čtvrtek ruším celkově.Cestu do Prahy mám posunutou na pondělí.Časově bych v to pondělí mohl být volnej od 10 do 13 hodin.

+ somm, já musím dnes v cca 15 hod do Brna, tzn., necháme to na pondělí, čas doladíme, mapu v práci už mám ;o)) a vlastně fotky taky
www.jantruhlar.cz

www.jantruhlar.cz
czunik
Korsika
Přidané 21.03.2013 09:11

Registrace: 08.09.09
a nechcete dojet všichni k námGrin
http://czunici.ra...

kdo nemění názory je blbec:-)

www.ventobohemia.cz
LiborJ
Korsika
Přidané 21.03.2013 09:51

Registrace: 24.09.07
somm napsal:
Až bude konkrétní plán, tak si můžem napsat a vyměnit kontakt.

Máme v plánu projet ostrov a pár dnů spát i na jednom místě abychom dali i nějakou menší pěší turistiku.

Korsiku znám zatím jen "z moře" a přístavů, tak jsem vědav co nabídne vnitrozemí a místní městečka..

Máte nějaké tipy,kde strávit těch pár dnů aby tam bylo rozumný ubytování (pěkný kemp nebo nějaké privátní ubytování) moře a možnost nějakého výstupu do hor, třeba k jezerům apod.?

Příp. co jiného stojí za to určitě vidět.

p.

Celé západní pobřeží nemá chybu, hlavně stará pobřežní cesta z Calvi do Porta, (ne Porto-Vecchio, pozor), Calanche, Bonifacio, Corte, soutěska Restonica (z Corte na západ do hor), z jihu na sever jsem jel vnitrozemím - horama to je nádherné svezení zatáčka za zatáčkou. Jednu noc jsme spali ve vesnici Lama, kouzelné místo, 800 roků staré domy.....
Ajaccio nic moc - hrůza aut, odtud jsme zdrhli.
Východní pobřeží jsem nejel, ale co tam byli kluci se kterými jsme se potkali tak prý nuda, nová rovná silnice....
Podle mne je nejlepší ten čas tam strávit na západním pobřeží a ve vnitrozemí v horách.
Byli jsme tam loni v 1/2 května a super počasí 20 - 25 st., minimální provoz (kromě Ajaccia).
A určitě stojí za to nechat si jeden večer a den na Bonifacio, taky bych si nenechal ujít projížďku na lodi kolem bílých útesů a dalších přírodních krás v této oblasti.
Když vezmete baby na večeři do nočního Bonifacia, odměna Vás nemine Wink.
Spali jsme v bungalovech, cena okolo 50 eur za bungalov (většinou pro 5 lidí)
Fotky hír: http://liborj.raj...oto_2012/#
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere.
www.lj-tech.cz

www.lj-tech.cz
czunik
Korsika
Přidané 21.03.2013 10:26

Registrace: 08.09.09
pěkný fotkyclap
http://czunici.ra...

kdo nemění názory je blbec:-)

www.ventobohemia.cz
Honza_BMW_VW
Korsika
Přidané 21.03.2013 12:05

LiborJ - souhlasím, projel jsem sever, severozápad, západ, vnitrozemí, jih, pouze východ na rychlo, najel cca 1600km, prochodil dost pěšky a silnice z Calvi do Porta s odpoledním sluncem nemá chybu
www.jantruhlar.cz

www.jantruhlar.cz
PavelDR
Korsika
Přidané 25.03.2013 19:27

Registrace: 13.06.11
Korsická debata dnes proběhla.Děkuji Honzovi za typy na výlety.Odpoledne se měl ještě za Honzou stavit Somm,tak doufám,že má taky nějakou inspiraci.Už aby byl ten bílej hnus pryč.Teď jsem se vrátil domů z cest a před Mor.Budějovicemi 4 auta v polích.Všude náledí a navátý sníh.Díky Bohu už jsem doma a můžu plánovat letní motodovolenou.Honzo díky a nezapomeň na ten email.

Honza_BMW_VW
Korsika
Přidané 26.03.2013 21:39

ahoj Pavle, poslal jsem, ale jen část ;o(
měj se, ať vyjde počasí, šťastnou cestu tam a zpět a jízdy po Korsice H
www.jantruhlar.cz

www.jantruhlar.cz
PavelDR
Korsika
Přidané 26.03.2013 22:26

Díky.

Jirina1
Korsika
Přidané 02.05.2013 17:52

Registrace: 14.04.09
Přátelé, jak je to s kurtováním motorky na trajektu? Kurtuje se, nekurtuje se, vlastní kurty, nebo tam něco mají? helpless
Born To Lose. Live To Win.

zmijon
Korsika
Přidané 02.05.2013 17:58

Registrace: 04.02.07
nekurtuje maji tam jen takovy silnejsi provazy a tema to privazou k nakymu zelezu co je zrovna na miste sebou si vem jen veci co budes potrebovat behem plavby se nakladni prostor zamkne a nikdo se tam nedostane hlavne si pohlidat za co to privazou at neni ujma
Transylvánští koně jsou ještě rychlejší než vlkodlak. Všechno ostatní je na vás.
„Joo, svět je plnej podivnej krás a jeden život na to nestačí.“

Jirina1
Korsika
Přidané 02.05.2013 18:16

zmijon napsal:
nekurtuje maji tam jen takovy silnejsi provazy a tema to privazou k nakymu zelezu co je zrovna na miste sebou si vem jen veci co budes potrebovat behem plavby se nakladni prostor zamkne a nikdo se tam nedostane hlavne si pohlidat za co to privazou at neni ujma

Dík...

PavelDR
Korsika
Přidané 05.05.2013 13:44

Jirina1 napsal:
Přátelé, jak je to s kurtováním motorky na trajektu? Kurtuje se, nekurtuje se, vlastní kurty, nebo tam něco mají? helpless

Ono je to jak kde a jak kdo.Rozhodně kurty si beru vždy svoje.Jednou chtěli aby jsme to dali jen na hlavní stojan a šli okamžitě na palubu,asi měli málo času.Stejně jsme bez ohledu na stálé vyhánění,motorky přivázali.Při jiné plavbě,zase motorku ke zdi na boční stojan a chtěli nám to přitáhnout tím lanem přes sedadlo lanem.Měl jsem obavu o sedadlo.Někdo pod to lano dal alespoň nějaký hadr.Já si to přitáhl radši kurtnama co jsem si vezl.Vždy se najde něco k čemu se to dá uvázat,jen musíš mít čím.

PavelDR
Korsika
Přidané 18.05.2013 18:57

LiborJ napsal:
somm napsal:

Máme v plánu projet ostrov a pár dnů spát i na jednom místě abychom dali i nějakou menší pěší turistiku.

Korsiku znám zatím jen "z moře" a přístavů, tak jsem vědav co nabídne vnitrozemí a místní městečka..

Máte nějaké tipy,kde strávit těch pár dnů aby tam bylo rozumný ubytování (pěkný kemp nebo nějaké privátní ubytování) moře a možnost nějakého výstupu do hor, třeba k jezerům apod.?

p.

Celé západní pobřeží nemá chybu, hlavně stará pobřežní cesta z Calvi do Porta, (ne Porto-Vecchio, pozor), Calanche, Bonifacio, Corte, soutěska Restonica (z Corte na západ do hor), z jihu na sever jsem jel vnitrozemím - horama to je nádherné svezení zatáčka za zatáčkou. Jednu noc jsme spali ve vesnici Lama, kouzelné místo, 800 roků staré domy.....
Východní pobřeží jsem nejel, ale co tam byli kluci se kterými jsme se potkali tak prý nuda, nová rovná silnice....
Podle mne je nejlepší ten čas tam strávit na západním pobřeží a ve vnitrozemí v horách.
Byli jsme tam loni v 1/2 května a super počasí 20 - 25 st., minimální provoz (kromě Ajaccia).
A určitě stojí za to nechat si jeden večer a den na Bonifacio, taky bych si nenechal ujít projížďku na lodi kolem bílých útesů a dalších přírodních krás v této oblasti.

Tak pomalu ladím Korsiku a ještě jednou jsem se podíval na tvoje fotky. Říkám si,kde já tu motorku viděl?No,už vím,mám ji tento měsíc v kalendáři.Pěkný stroj.

PavelDR
Korsika
Přidané 18.05.2013 19:00

Tak,kdo všechno jede na Korsiku?Zatím jsem našel Feroj.Entoni,Somm a Celda.

PavelDR
Korsika
Přidané 22.05.2013 17:19

Nemáte někdo souřadnice vodopádů na Korsice?
-Vizzavona
-Bocognano
-Ospedale
O těchto vím,že tam jsou.Jen bych pro lepší hledání chtěl souřadnice.Někteří to hledali,ale nenašli,asi špatné značení.Pokud by někdo věděl i o jiných budu rád.

TomP
Korsika
Přidané 27.05.2013 16:59

Registrace: 08.06.11
Ahoj, tak my už máme Korsiku letos za sebou. od 4.5. do 11.5.. 3500km. Jako z rychlíku. Když odečtu cestu tam a zpět, tak jsme na Korsiku měli 4 dny. A to je docela kalup z Bastie do Bonifacia a zpět... Vybírali jsme malé silničky a po těch 4 nech jsme měli zatáček celkem dost. Ale je tam nádherně. Trajektem Savona-Bastia (noc v kajutě), zpět Bastia-Livorno. Alpy tam GaPa-Brenero v dešti, zpět Livorno - Praha v dešti Smile

Jirina1
Korsika
Přidané 27.05.2013 20:00

TomP napsal:
Ahoj, tak my už máme Korsiku letos za sebou. od 4.5. do 11.5.. 3500km. Jako z rychlíku. Když odečtu cestu tam a zpět, tak jsme na Korsiku měli 4 dny. A to je docela kalup z Bastie do Bonifacia a zpět... Vybírali jsme malé silničky a po těch 4 nech jsme měli zatáček celkem dost. Ale je tam nádherně. Trajektem Savona-Bastia (noc v kajutě), zpět Bastia-Livorno. Alpy tam GaPa-Brenero v dešti, zpět Livorno - Praha v dešti Smile

Jsem tam byl v tom samém termínu a taky dobrý secret...

LiborJ
Korsika
Přidané 27.05.2013 20:18

Registrace: 24.09.07
PavelDR napsal:
LiborJ napsal:
somm napsal:

p.

Tak pomalu ladím Korsiku a ještě jednou jsem se podíval na tvoje fotky. Říkám si,kde já tu motorku viděl?No,už vím,mám ji tento měsíc v kalendáři.Pěkný stroj.

Dík Wink
R 100 GS PD, 1995
R 1200 GSA, 2012
R 1100 GS, 1998
F 650 GS, 2005
XT 600 Z TÉNÉRÉ, 1990
Historie: Africa Twin XRV 650, 1989
Truhla nemá kapsičky a zážitky Ti nikdo nesebere.
www.lj-tech.cz

www.lj-tech.cz
PavelDR
Korsika
Přidané 10.06.2013 17:24

Pár fotek z výletu
http://sosnapavel...13_cast_1/

3axap
Korsika
Přidané 30.06.2013 16:16

Registrace: 23.01.10
Myslím že nemá cenu zakládat nové vlákno,proto využiju tohleSmile
Byl jsem na Korsice 2x ale jednou v červnu a jednou v květnu.Byl tam někdo z Vás v první půli září?hmm!Podle různých tabulek co jsem na netu našel je tam v září průměr 23°,ale raději bych radu od někoho z Vás co tam byl v září na motorce.Dík

Strana 2 z 3:   1    2    3  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 126
Členové on-line: 1
czjohn

Registrováno: 8,732
Nejnovější člen: Preker

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.41 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI