Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Prosinec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 2 z 3:   1    2    3  

Doporučíte mi nějaké motoboty ?
Kuci
Přidané 28.03.2013 11:42

Registrace: 12.04.11
Za mne Forma terraine tx. fakt jsou pohodlné ale hlavně bezpečné.
Z vlastní zkušenosti jsou ty cestovní fakt měkký- jak pohorkySmile

Paul
Přidané 28.03.2013 12:30

Registrace: 04.03.11
Zkus ty jak psal Vojta Polickej. Forma Adventure. Jsou dělaný pro ATV, ale to byti vadit nemělo a chodit se v nich dá taky slušně.

braygl
Přidané 28.03.2013 12:37

Registrace: 12.05.09
Používam SIDI Adventure Gore-Tex a jsem s nima spokojenej.
co tě nazabije, to tě nezabije..

Mr GS
Přidané 28.03.2013 12:58

Moderátor
Registrace: 18.12.08
TomasTT napsal:
I když jsem měl BMW Kalahari a pak 2x Santiaga, tak bych neřekl, že to je super pohodlná bota na silniční cestování a na nějaké chození po městech a památkách apod. Spíš naopak. A v horku už vůbec ne.
Dotaz zněl jasně na 95% silniční ježdění, tak proč doporučovat boty jako Sidi Adventure nebo i Santiago (a jim podobné)?
Mě se na silniční cestování (Yamaha, LTčko.. ale i 1200GS) osvědčily takzvaný "taktický boty". Jsou to vlastně moderní kanady. Můžou být celokožený nebo kombinace cordura-kůže a v GTX verzi jsou naprosto ideální i když člověk jede celý den v dešti.
Ovšem chůze v nich je nesrovnatelná se Santiagy, to prostě je jiná kategorie..
Nechal bych to jako alternativu, která možná není tak blbá pokud někdo jezdí fakt jen převážně po silnici...

www.taktickavystroj.cz/images/produkt/k1_max/k169/8289951.jpg

JJ...tkaničky jsou na motobotách úplně nejlepší clapthumbs up
...a ta vysoká podrážka,dělaná na chůzi taky pray
...už jen namazat si hefty mýdlem a pod prd.el kostku másla,aby se líp vysedalo v zatáčkách secret
motorkáři.cz hadra pray
Upravil Mr GS dne 28.03.2013 13:00
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 776602104)
http://www.youtub...er/PETRGSA

TomasTT
Přidané 28.03.2013 13:10

Registrace: 15.03.07
Mr.GS : nikdy v životě jsem neměl problém s tkaničkama ani s výškou podrážek. Na LT jsem s nima najel 60 tis. Na Yamahaze 50 tis. Ne pravda s tímhle konkrétním typem, měl jsem předtím hodně podobné boty Magnum se sympatex membránou ale to je jedno. Absolutně bezproblémů. A pokud jdeš třeba někam fotit nebo na výlet nebo prostě netrávíš celý den na motorce a nechceš vláčet přezutí, tak je to radikálně pohodlnější.

Podrážka je myslím nižší než u většiny enduro bot a dá se krásně řadit hranou.

www.ultimad.net/Foto-GaPa-2005/org00030.jpg
Upravil TomasTT dne 28.03.2013 13:14
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
DenisR
Přidané 28.03.2013 13:14

Registrace: 07.04.12
Pozeram ze kazdy ti radi svoje topanky ktore ma doma a su to tie naj a nikto tu necita aky mas problem s beznou moto cizmou.SIROKE LYTKA.
Takze Okrem tej BMW co som pisal by si mozno mohol skusit este toto : http://www.louis.de/_10629a30fbdd206d4d169f790be5414f61/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=202065
Ako je vidno na fotke tiez sa da na lytku rozsirit.yes

Mr GS
Přidané 28.03.2013 13:15

Moderátor
to Tomáš:
no,ale až to jednou s těma tkaničkama příjde,tak se určitě chlubit nebudeš...viděl jsem jednoho takovýho na chopperu u železničního přejezdu secret
...taky jsou lidi,co jezděj se šátkem místo helmy,ale myslel jsem,že aspoň ty bys takový věci nikomu nedoporučoval pray
Upravil Mr GS dne 28.03.2013 13:16

TomasTT
Přidané 28.03.2013 13:24

Mr GS: nevím přesně co myslíš. Co přijde? Jako že tkanička ti zůstane někde viset nebo že se přetrhne? Nikdy jsem s tím neměl sebemenší problém. Ty nové boty navíc mají na smyčky tkaniček takovou kapsu, takže jsou schovené a volně tam nevisí.
Naopak jsem viděl člověka, který měl boty s enduro špičkou a jak se pokoušel postavit, tak mu ten plech uklouznul a složil se přes ostrůvek uprostřed dopravní špičky v Mnichově. Boty super bezpečný ale spadl mezi lidi na ostrůvku, motorka podřená a jen proto, že měl bezpečnou botu. To samý lidi co chodí třeba na prohlídku zámku v silničních botách se slidery. Nikdy jsi nezažil jak někdo na schodech hodil tlamu protože mu slider uklouznul? Asi fakt záleží na tom, jak člověk jezdí a co kde dělá.

Jediný co bych viděl jako problematický u všech těch taktických bot je poměrně malá plastová ochrana kotníků. Špičky bývají vyztužený dobře ale kotníky jsou menší než třeba Santiaga. Pochopitelně plast vpředu není.
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
zetor
Přidané 28.03.2013 13:38

Registrace: 09.11.10
Tome...to máš krom TT i nějakej armyshop kde prodáváš "kanady"...??

Protože jinak mi hlava moc nebere,jak můžeš na motorku doporučovat nějaký takovýhle boty...??!! Frown

To bych se bál vzít i na svojí Yuki...Grin

Mr GS
Přidané 28.03.2013 13:39

Moderátor
to Tomáš...jde taky o ochranu holeně a vůbec podle mě,je to krajní řešení na motoku brát boty typu pohorky atd.Jo,když jsem někde na dovolený a vím,že pojedu "pár" km na nějakou prohlídku,tak ok,ale doporučovat to,jako svoji základní motovýbavu,je podle mě nesmysl...
...jinak ano,myslím zachycení tkaničky...ještě,že to byl třásňák a neměl to na zem daleko secret
Upravil Mr GS dne 28.03.2013 13:40

3axap
Přidané 28.03.2013 13:48

Registrace: 23.01.10
Mr GS napsal:
to Tomáš...jde taky o ochranu holeně a vůbec podle mě,je to krajní řešení na motoku brát boty typu pohorky atd.Jo,když jsem někde na dovolený a vím,že pojedu "pár" km na nějakou prohlídku,tak ok,ale doporučovat to,jako svoji základní motovýbavu,je podle mě nesmysl...
...jinak ano,myslím zachycení tkaničky...ještě,že to byl třásňák a neměl to na zem daleko secret

Dobří jezdci umí jezdit i ve "špatných" botáchSmile

TomasTT
Přidané 28.03.2013 14:09

Zetor: vůbec ne, absolutně. Jen prostě jsem kdysi řešil boty na mototuristiku, něco v čem bude možné jít půl dne někam něco fotit nebo jít na výlet nebo si projít město a nebude mě to omezovat. Jak říkám, najel jsem s tímhle typem bot víc než 100 tisíc km - Francie, Itálie, Anglie, Korsika... Všude kde je to kombinace jízda + nějaké chození a výlety, tak se mi osvědčily.

MrGS: jasně, nicméně holeň žádná nízká bota neochrání a všechny vysoký jsou na touring míň pohodlný. Ale ano, to je kompromis. Ta tkanička je řešitelná vždycky, jde jen o to, aby tam nedělala smyčky které se nedají rozvázat. Třeba na tom LT na kterém jsem jezdil fakt hodně, nebylo prakticky o co zachytit. Byly tam hladké plochy, nikde nic co by mohlo vadit. Na chopperu dejme tomu.

U mě tenkrát prostě rozhodovalo abych mohl mít jen jedny boty na celou třeba 14 denní cestu - např. do jižní Francie. Na Yamaze jsem měl dva celkem malé kufry a každá věc navíc byl problém. Náhradní boty byly žabky. V tom se nedá moc chodit v krajině a něco fotit apod. O enduro botách jsem tenkrát ani nepřemýšlel a všechny silniční mi přišly úchylný. Zkuste si v nich chodit pár hodin v horku - třeba vylezte na nějakou vyhlídku u Verdonu apod. Nepoužitelný. Kamarádi používali podobné boty jako tohle:

www.sidisport.com/files/prodotti_moto/146_screen_doha.jpg
Mimochodem - jsou to motocyklové boty Sidi a ejhle - taky mají tkaničky a žádnou ochranu vpředu Smile
Ale já chtěl něco vyššího než kotníčkové a hlavně aby nepromokly v dešti. Tohle mi přišlo jako ideální kompromis na aktivity mimo motorku a na přesuny na motorce.

A mimochodem, kdybych měl volit rezervní boty na nějakou dlouhou cestu k enduro botám, tak bych si vzal právě ty taktický boty taky. Jednak kvůli tomu pohodlí při chození kdekoliv ale hlavně - kdyby ti ukradli tvoje boty v noci, tak s těma "kanadama" se dá celkem v pohodě dojet. V teniskách to už taková pohoda není. Viz úplně první výlet partičky z Autecu do Rumunska. Místním se hodily právě enduro boty, asi byly lepší než holínky když pracují v lese Smile Ale když přijdeš o boty, tak končíš. Enduro v teniskách jet moc nejde.
Upravil TomasTT dne 28.03.2013 14:14
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
Ivan
Přidané 28.03.2013 15:09

Registrace: 10.02.07
Autor chce boty na silnici aby se v nich mohlo chodit. Proto bych vynechal vysoké boty, osobně mám také dvoje, jedny vysoké na offroad a druhé kotníkové přezkáče Thory. Nejsou moc voděodolné (neva, mám za válci "plácačky" ), ale pohodlné, nepotí se mi noha a dá se v nich v pohodě choditˇ. Odjel jsem s nimi spoustu dovolených včetně lehkého endura, ani vloni na 18-tidenní dovolenou jsem si jiné nebral. Vlastně mám dvoje, první jsem koupil před 7 lety (cca 4500,-) ale protože už začínají praskat a objevil jsem stejné za 2500,-, neváhal jsem a mám dvoje, staré na doježdění v pěkném počasí na asfaltu, nové na delší akce.
Ivan přiložený následující obrázek:

[15.46Kb]
Upravil Ivan dne 28.03.2013 15:14

Ivan
Přidané 28.03.2013 15:12

Registrace: 10.02.07
A přítelkyně Drákula si je koupila v bílém... Ale musím uznat, že k černobílým Rallye 2 jí perfektně sluší, jen jsme museli vyměnit černou gumičku na řadící páce za bílou, aby nemazala botičky...:-):-)
Ivan přiložený následující obrázek:

[26.87Kb]

Emper
Přidané 28.03.2013 15:24

Registrace: 12.04.11
zetor napsal:
Měl jsem TCX Infinity...super pohodlný boty,ale snad i kanady by nohu ochránily víc...nejsem žádný offroad jezdec,ale jen z důvodu,že mám rád svoje nohy, jsem si pořídily Sidi Crossfire 2 SRS...Wink

Mě teda připadá, že v těch plasťákách snad nemůže jít řadit... nějaký jsem měl na noze, ale připadal jsem si jak robot..fakt tomu nerozumím.. :-)

To nemyslím jen na ty cos psal, ale obecně na tyhle tvrďáky plastový..ale třeba se mejlím :-)
Život je krásnej, ale člověk musí bejt pořád trochu nalitej.
11GS rv.97

pepanek1150
Přidané 28.03.2013 15:46

Registrace: 06.04.10
Já bych zas potřeboval vysvětlit rozdíl v Santiagách a Infinitech...jo logo a kovová špička...co dál ? když je stejný výrobce
všude dobře.....doma GSA Wink

www.pepanek.cz
zetor
Přidané 28.03.2013 15:54

Emper napsal:
zetor napsal:
Měl jsem TCX Infinity...super pohodlný boty,ale snad i kanady by nohu ochránily víc...nejsem žádný offroad jezdec,ale jen z důvodu,že mám rád svoje nohy, jsem si pořídily Sidi Crossfire 2 SRS...Wink

Mě teda připadá, že v těch plasťákách snad nemůže jít řadit... nějaký jsem měl na noze, ale připadal jsem si jak robot..fakt tomu nerozumím.. :-)

To nemyslím jen na ty cos psal, ale obecně na tyhle tvrďáky plastový..ale třeba se mejlím :-)

Bez stavitelný řadičky by to asi byl problém...Wink

Michal21
Přidané 28.03.2013 15:54

Registrace: 20.01.11
to Zetor: prosim te, vejdou se ti ty Sidi Crossfire 2 SRS pod kalhoty?dik

zetor
Přidané 28.03.2013 15:55

Michal21 napsal:
to Zetor: prosim te, vejdou se ti ty Sidi Crossfire 2 SRS pod kalhoty?dik

JJ vejdou...kalhoty daji se dát i mezi ten plast a kůži jestli mi rozumíš...Wink
Upravil zetor dne 28.03.2013 15:56

Michal21
Přidané 28.03.2013 15:57

Registrace: 20.01.11
a co mas za hadry? Myslis, ze pujdou pod rallye3? porad nosim sice boty zvenku kalhot, ale jak zacne chcat, tece mi tam horem.

Strana 2 z 3:   1    2    3  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 91
Členové on-line: 1
John_Ice

Registrováno: 8,756
Nejnovější člen: Morph

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.43 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI