První den do Edirne??? To si děláš prd.el. Budu se muset nad sebou zamyslet.
Já vlastně zapomněl, že jsi to nemohl moc hnát bo jsi zajížděl motor.
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
ono to jde celkem v poho, ja to jel na jeden zatah od plzně do plovdivu, pak už je turecko kousek, a zpatky na jeden zatah z černý hory
Upravil omar71 dne 07.10.2013 12:27
jencekgs napsal:
ono to jde celkem v poho, ja to jel na jeden zatah od plzně do plovdivu, pak už je turecko kousek, a zpatky na jeden zatah z černý hory
Jencku, tak foto jsem zkouknul a sakra, tos mi nasadil brouka do hlavy
Jen se obavam ze Monu budes muset nejak zpracovat na vic dnu, protoze znas se, tech prilezitosti k foceni je tam hafo
Tak ja zacinam doma asi taky pomalu mluvit o tehle destinaci
jencekgs napsal:
Já dojel domů taky z Kotoru (1300km) jenže já nejezdím přes 120km/h, tak jsem přijel domu až o půl třetí ráno.
Splněný sen moje 1100GS
radovant napsal:
Jencku, tak foto jsem zkouknul a sakra, tos mi nasadil brouka do hlavy
Jen se obavam ze Monu budes muset nejak zpracovat na vic dnu, protoze znas se, tech prilezitosti k foceni je tam hafo
Tak ja zacinam doma asi taky pomalu mluvit o tehle destinaci
Rado ono po cestě toho moc na focení není, je to většinou jen dálnice, ale máš pravdu že v Gruzii se asi ufotím jestli se tam dostanu.
Splněný sen moje 1100GS
jencekgs napsal:
Rado ono po cestě toho moc na focení není, je to většinou jen dálnice, ale máš pravdu že v Gruzii se asi ufotím jestli se tam dostanu.
Nahodim kameru (coz mi pripomina ze si nad ty Alpske videa musim zas sednout) a bude!
Fotky jsou fakt pekne, jsem dost prekvapen ze tam je tolik civilizace Jirko, koukam ze jste spali spis po hotelech a penzionech, jak je to tam se stanama? Je bezpecne nekde rozlozit, nebo je bydleni za takovy pakatel ze se nevyplati to s sebou tahnout?
jencekgs napsal:
Nahodim kameru (coz mi pripomina ze si nad ty Alpske videa musim zas sednout) a bude!
Fotky jsou fakt pekne, jsem dost prekvapen ze tam je tolik civilizace Jirko, koukam ze jste spali spis po hotelech a penzionech, jak je to tam se stanama? Je bezpecne nekde rozlozit, nebo je bydleni za takovy pakatel ze se nevyplati to s sebou tahnout?
my jsme měli i stany a chtěli jsme spát v horách, ale protože jeden si vzal "pouze" lehký spacák (do +12C) a v horách byla přes noc zima, brali jsme penziony a hotely. Je jich tam dost.
Gruzie od 50-150 GEL za dvojlůžko se snídaní a skoro všude jsme měli motorky za plotem. Rozhodně se dá najít i levnější. Draho bylo v hlavních městech - Tbilisi a Yerevan.
jencekgs napsal:
Tak to je tam celkem levno, koukam na smenny kurz a jeden ten jejich GEL je za 0.44 euraku. Spacak do +12 je fakt asi naivni. JAko neumrznes, asi jen pokud je vic nez nula
Tak zeby nakonec fakt Gruzie 2014
zdarec, dám pár taky info k dobru abych přispěl dalším.
Jeli jsem autem na podvále do oděsy a pak o ose přes Kerch. Spali jsme většinou ve stanu, pokud počasí dovolilo. V rusku a Ukrajině, problém páč samá rovina bez lesa a pak skoro každý shluk stromů slouží jako smetiště, takže nic moc. Tam jsme se lidem vyhýbali...
Kavkaz včetně Ruska, pak na spaní paráda. Místním ani armádě to nevadilo, spíš sympatizovali. V rusku parádní spaní v 1500 kousek od elbrusu.V Gruzii úplná pohoda 1x pastvina ráno s krávami (LC8 jim obzvlášť chutnala, 1 x ve vinici, 1 x přímo v omalu - mají vyhrazené lokality pro stanování, 1 x s pomocí místních automyčka v arménii, 1 x sad s vínem a broskvemi za Jerevanem, a zbytek hotel/penzion.
Hotel v rusku Karachevsk pěkný Cca 1500 RUB pro 3. Gruzie Gori, Poti - špatný cena 9O respektive 150 Lary. Svaneti guesthause Angelina jak u babičky před sto lety 20 Lary a pak nějaký hotel Emosia "výpadovka" z Tbilisi Natakthari pěkný a zapár šlupek - 20 lary.
Jinak si myslím, že Omalo je cenově níže a není možná tak profláknutý, ale může to být i jeho neprůjezdností....
V každým případě doporučuji...tedy až na ten tranzit...
Upravil africatwin dne 08.10.2013 22:38
For 3x, koukám na foto a asi je máte hezčí.... Kdy jste přesně projížděli svaneti? My 23.9. a pršelo až jsem myslel, že to odnese všechny cesty.
V každým případě psa v mestii jste fotili stejného i toho zila s modrou korbou.....Jo a ten obrněný transportér jsme chtěli koupit....
Přiložil bych foto zasněženého průsmyku u Gudauri, ale je to objemné....
co je na tom? Jedeš po dálnicích a ke všemu jsem jel přes noc, kdy není provoz.
Vyjel jsem v 21h, v 6 jsem byl pod Bělehradem, kde jsem vzbudil kluky a dovezl jim zapomenuty pas a novou pneu a potom už jsme se trdkali turistickým tempem do Edirne. Normalním tempem to za 17h uděláš
africatwin napsal:
For 3x, koukám na foto a asi je máte hezčí.... Kdy jste přesně projížděli svaneti? My 23.9. a pršelo až jsem myslel, že to odnese všechny cesty.
V každým případě psa v mestii jste fotili stejného i toho zila s modrou korbou.....Jo a ten obrněný transportér jsme chtěli koupit....
Přiložil bych foto zasněženého průsmyku u Gudauri, ale je to objemné....
jestli se nepletu, tak 17.9. jsme spali v Mestii a 18.9. jeli trasu přes Ushguli.
co je na tom? Jedeš po dálnicích a ke všemu jsem jel přes noc, kdy není provoz.
Vyjel jsem v 21h, v 6 jsem byl pod Bělehradem, kde jsem vzbudil kluky a dovezl jim zapomenuty pas a novou pneu a potom už jsme se trdkali turistickým tempem do Edirne. Normalním tempem to za 17h uděláš