....já bych se s dovolením k této diskuzi připojil,jelikož momentálně kolauduji černou stavbu-garáže s tech.zázemím cca150m2 asi po 6 letech tahanice se sousedem.Užasný ****.To je ale vedlejší.Určitě bych začal s tím,že si na Odbor výstavby zažádám o Uzemně plánovací informaci.Přeloženo do češtiny,informaci,zda vůbec mohu stavbu tohoto typu na daném pozemku stavět s ohledem na územní plán a pod.To Tě nic nestojí.Pokud bude tato informace suhlasná,požádej dotčené orgány(které Ti určí SU) o souhlasné stanovisko a obejdi sousedy,protože nepředpokládám,že budeš chtít do budoucna s nimi být na nože.Vždycky se dá dohodnout,pokud nemáš vedle sebe takový exemplář,jako já.Já měl z druhé strany obec a chtěl jsem stavbu blíž ke hranici-cca 1m.Zažádal jsem tedy obec o vyjímku a bylo mi vyhověno za nějakých podmínek,okna atd.Jelikož jsem měl souhlasná stanoviska všech dotčených orgánu,hasičí,O2,vodovody a pod,zažádal jsem o stavební povolení.K jednání se přihlásil zmiňovaný soused a dva roky to napadal různýma připomínkama.Následovalo několik odvolání na kraj a to se tak pořád táhlo.Závist je mocná!! Nakonec jsem se naštval a začal stavět na černo.Dokonce jsem ani nedodržel vyjímku k hranici pozemku s obcí.Vyzvali mě po několika týdnech k zastavení a odstranění stavby,na to jsem nereagoval v klidu jsem dokončil stavbu a zažádal o dodatečné stavební povolení a novou vyjímku podle skutečného stavu zaměření.Ono to zní hrozně,,přerušení a odstranění ",ale za dané situace to jinak nešlo.Navíc jsem měl všechny vyjadřovačky dotčených orgánů bez připomínek.Za těchto okolností není v tomto státě síla,která by Tě donutila stavbu odstranit.Jsou jen dvě omožnosti.Buď odstranit,nebo povolit.Nic mezi tím neexistuje.A co se týče kúlny na nářadí.Pokud Stav.úřad nazná,že je to stavba,tak to stavba bude.Pokud naznají,že ne,tak nebude.Je to jako se všema zákonama u nás.Všechny platí,všechny se dají pochopit a vyložit minimálně ve dvou nebo i třech smyslech a ke všemu se dají udělit vyjímky.Takže se nes-r a běž do toho. 12m parcela je v pohodě.
kluci díky moc, já věděl že se tady najde někdo s praxí asi to začnu dávat nějak dohromady papírově a z jara by se mohlo začít něco dít https://www.facebook.com/vaclav.kubat.3958
Tak jsem si chtěl na mém pozemku chtěl postavit malou zděnou garáž na jednu usoplenou motorku (plocha asi 12m2) tak, abych co nejméně hyzdil okolí, protože bydlím na Starém Spořilově, resp. Záběhlice. Ale co je moc, to je příliš, se_ru na to, vymlasknu tady hnusnou plechovou krabici, protože: věděl jsem, že budou starosti a že budou chtít možné i nemožné, tak jsem si to ulehčil a do projektu jsem napsal, že to bude kočárkárna, nikoliv garáž a stejně po mě chtějí vyjádření a povolení od Magistrátu hl. m. Prahy, ÚMČ odboru životního prostředí, MHMP odbor památkové péče, MHMP odbor územního rozvoje, MHMP odbor kancelář ředitele magistrátu, Technická správa komunikací, Pražská vodohospodářská společnost, Pražské vodovody a kanalizace, Pražská teplárenská, Pražská plynárenská, PRE, Eltodo, T-mobile, ČEZ, Ministerstvo vnitra, Telia Sonera International, UPC ČR, Vodafone, ČD Telematika, České Radiokomunikace, O2, ČEZ ICT Services, Ministerstvo vnitra - správa kabelů, a poslední a to mi po...se...r hlavu - Ministerstvo obrany.
Máte s tím někdo zkušenosti?????
Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
MartinM - nicholas1 napsal:Máte s tím někdo zkušenosti?????
...můj denní chleba...
V jakém smyslu? Děláš na stavebním úřadě? Nikdy neříkej, že něco nejde, protože se vždycky najde nějakej iniciativní kretén, který neví, že to nejde a udělá to..
Marianos napsal:
Pokud nebude okno na sranu sousedova pozemku tak bez povolení od myslím 8 m a pokud ano tak je to mnohem míň.Dá se to najít utčitě na www stránkách .
soráč, ale myslet, znamená ho.no vědět, zvlášť když SZ to říká jednoznačně. myslím, že Petr už určo poradil.
www.jantruhlar.cz