Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 2 z 3:   1    2    3  

Dotace
frite
Přidané 16.05.2014 13:57

Registrace: 15.05.11
Mr GS napsal:
Mě zase hnul žlučí zemědělec,co obhajuje řepku a vyprávějící,jak se mají dobře,když každej rok pravidelně na jaře a na podzim posloucháme brek ze všech stran,jak jsou na tom bídně a že nemají co do huby.
...ale že jsi to ty Madíku,tak tohle ti moc rád připomenu,až se někde zase vybleješ(a nebude to dlouho trvat), sarcasm protože zrovna od tebe to moralizování teda sedí yes

Tak jestli to bylo na mě, tak mě se na breky neptej - spíš je to národní folklor - brečet a stěžovat si. Navíc podle některých zemědělců je potřeba si stěžovat pořád, aby jim něco nekrouhly - a je to spíše zvyk zemědělců starší generace. Ale jejich finanční situace je řádově jinde - vidět je to například na skupování půdy ze strany farmářů, což si dřív nemohli představit ani ve snách. Podobně vybaveni technikou atd.

Pokud šlo o ten zmiňovaný systém nechat půdu jednou za 4 roky ladem - tak to se dělalo naposledy snad ve středověku či co, poslední dvě staletí spíše ne, ale nejsem zemědělský historik. Pro ozdravění půdy se dělá spíš zelené hnojení (a můžou za to při určitých podmínkách dostat dotaci:-)
Upravil frite dne 16.05.2014 13:58

hobr
Dotace
Přidané 16.05.2014 20:49

Registrace: 29.12.10
To Frite - Mám takový dojem, že řepka dává polím pěkně "zabrat", to samé platí o kukuřici, i když možná v menší míře. Pěstování plodin pro bioplynky a přísady do nafty, je prasárna.
Na polích se má hospodařit, abychom nemuseli dovážet (třeba) vepřové z okolních států a Jižní Ameriky
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."

Tryskac
Dotace
Přidané 16.05.2014 21:47

Registrace: 16.11.08
Chlapci nie som poľnohospodár, no nedá mi nenapísať iný pohľad:
Ked fabrika čo výrába napr. miešačky a nie je schopná konkurovať cenovo miešačkám z dovozu, začne vyrábať napr. stroje na cukrovú vatu, bude jej to niekto mať za zlé?
Asi nie, tak prečo by mali zemedelci vyrábať potraviny so stratou, ked môžu vyrobiť energiu so ziskom? Potravinová bezpečnosť a ráz krajiny má zaujímať iba ich aj za cenu straty?
Zboží po Vašom a zbožie po našom je odvodené od z Boha - od Boha. Nejdem tu ťahať náboženstvo, no každý asi chápe, že zboží nie je závislé len na človeku ale aj na počasí, chorobách a škodcoch. Nie ako tovar vyrobený vo fabrike, kde sa dá robiť či prší alebo je sucho, či všetko zelené naokolo zožrali slimáky či sarančata.
hobr repka by sa mala dostať na to isté pole najskôr po cca 4 rokoch, no kvôli tomu, že sa nej lepšie zarobí dávajú ju častejšie. Ale kukurica sa môže "opakovať" aj 10 rokov.
Inak som proti dotáciam, ale všade. Pestovať energo plodiny na normálnych poliach je podľa mňa proti " zdravému sedliackemu rozumu" - ale ekonomicky výhodné.
Ale ak je pravda, že veterná elektráreň za celú svoju životnosť nevyprodukuje toľko energie ako sa minie na jej výrobu, tak potom je rovnako scestné stavať tieto "mlyny"
Upravil Tryskac dne 16.05.2014 21:50

frite
Dotace
Přidané 17.05.2014 06:49

hobr napsal:
To Frite - Mám takový dojem, že řepka dává polím pěkně "zabrat", to samé platí o kukuřici, i když možná v menší míře. Pěstování plodin pro bioplynky a přísady do nafty, je prasárna.
Na polích se má hospodařit, abychom nemuseli dovážet (třeba) vepřové z okolních států a Jižní Ameriky

Dává polím zabrat je pojem jak noha... jestli tím myslíš že odčerpá živiny, tak ano, ale to KAŽDÁ plodina. Trochu se mezi laiky stalo modou nadávat na řepku - cca od slavného Klausova (slavného odborníka na všechno)článku. Podobnou debatu jsem nedávno zažil na náměstí u volebního stánku jedné euroskeptické strany - no byli to bludaři první třídy, ale cítí se jak vládci světa. řeči jako:
řepka je všude (ve skutečnosti je dlouhodobě na 10 - 15 % zemědělské půdy), ale protože svítí tak je vidět, to by spíš byla pravda obilí je všude (ano - má dlouhodobě přes 50 %)
tolik řepky dřív nebývalo - jak jsem napsal dřív - je jí o cca 12 % více než např. v roce 2001
Musí ji pěstovat - mají to nařízeno z EU - takovou hovadinu nemá cenu komentovat...
řepka sem nepatří - pitomost - je to přirozená plodina této části evropy.
EU zavřela cukrovary - volovina -zavřeli je vlastníci.
Cukr se už u nás skoro nedělá - v roce 2013 se u nás vyrobilo více cukru jak před vstupem do EU.

Prostě banda blábolů, ale zemědělství a EU je jako fotbal - nikdo nemá problém o problematice udělat hodinovou přednášku...

vorel
Dotace
Přidané 17.05.2014 11:38

Registrace: 03.05.07
dotace bych snad chápal na infrastrukturu slabších zemí, vše ostatní křiví trh i povahy
říkám si hurikán

frite
Dotace
Přidané 17.05.2014 14:14

No, ona právě Česká republika je v evropském prostoru "slabší" zemí, a ony dotace jsou právě směřovány do regionů podle ekonomických ukazatelů - proto třeba Praha se k některým dotacím nedostane...

vorel
Dotace
Přidané 17.05.2014 14:22

jasný, infrastruktura, silnice, železnice, čističky kde je příjemcem stát, obec, chápu, ale nějak divně na mě působí dotace do soukromýho sektoru
říkám si hurikán

pavelgs
Dotace
Přidané 17.05.2014 14:48

Registrace: 03.10.07
vorel napsal:
jasný, infrastruktura, silnice, železnice, čističky kde je příjemcem stát, obec, chápu, ale nějak divně na mě působí dotace do soukromýho sektoru

Jako soukromá firma jsme dostali dotace na obnovu a rožšíření strojního vybavení (CNC stroje) a díky tomu jsme mnohem konkurenceschopnější a vzniklo několik nových pracovních pozic.A nejen u nás.Rozšířená výroba umožnila zadávat větší množství zakázek i externím oddavatelům a tak mohli nabrat nové zaměstnance.....
Za bezkonkurenčně nejzhovadilejší způsob využití dotací, považuju cyklostezky,akvaparky a podobné opičárny, sloužící jen jako vývařovna pro kradáky na úřednických postech....

vorel
Dotace
Přidané 17.05.2014 15:05

a zároveň někdo z konkurence propouští, podle mě to pokřivuje trh, soutěž není spravedlivá, dotace do soukromýho sektoru by být neměly, nikomu, můj názor
akvaparky a spol na který pak není na provoz jsou samo zhovadilost největší
říkám si hurikán

dusvla
Dotace
Přidané 17.05.2014 16:05

Registrace: 12.07.13
Medik napsal:
To jsou zase kecy jak na plenárním zasedání ÚV KSČ blahé paměti. Myslím, že téma je průměrně vzdělanému bělochovi s průměrným rozhledem jasné. Je tu šance za určiných podmínek se někam dobrat. Buď ber a nebo neber. Ty chytrolínské žvásty mě po ránu hnuly žlučí, jak na to většinou nereaguji.

Vašku a pivovar není nemovitost?Wink No já bych byl spíš pro pořádnej kus pozemku, kde by byla dráha a hodně švestek a v místě, kde by šlo se převléct byla i kvasírna, moštárna a taková ta ošklivá věc, co mění břečku v radostGrin
Nazval bych ten projekt třeba: Dlouhodobá studie o vlivu a vzájemném působení motocyklu a slivovice.thumbs up Ovšem jen za předpokladu, že ten potřebný pozemek nebude vnímán jako nemovitost a dotace pokryje 99,9% investice.

Like! Like! Like! thumbs up Asi tak nějak ...

frite
Dotace
Přidané 17.05.2014 16:11

S dotacemi do soukromých rukou mám problém někdy taky, ale už jsem párkrát musel uznat, že některé marginální oblasti (jesenicko, valašsko) to pozvedlo. vyrostly tam objekty které sice zůstali v soukromých rukou, ale fungují a lidi tam začali jezdit - bez nich by tam už úplně zdechl pes. S cyklostezkami probém nemám - sám si rád někdy vyjedu, ale některé se prodražili ne rozkrádaním úředníky, ale hrabivostí majitelů pozemků. Sama stezka ve smyslu stavby už tolik nestála.
Nakonec jestli jsem někdy viděl v mých očích prasárnu, tak nešlo o projekt EU, ale o věc dotovanou místními samosprávami. Ty totiž zdaleka nepodléhají takovým procesům a následným kontrolám...

dusvla
Dotace
Přidané 17.05.2014 16:15

Registrace: 12.07.13
Tahle debata ale asi unikla kousek stranou... já jsem podnikatel a často přemýšlím, jak zhodnotit vysoký výdělky rozšířením jiným podnikatelským záměrem. Bere mně výroba, automatizace, CNC, ... prosím o více info o těchto možnostech do PM. Jak to, že máš možnost získat dotaci, když ještě nemáš konkrétní dotační plán? Myslíš tím že někdo z tvého okolí může být ve správný čas na správném místě? Nechci někoho napadat, jen mně zajímá, jak to funguje... Jinak prvotní otázka : ""Sem s nápady ... " zde asi nebyla pochopena... clap

pavelgs
Dotace
Přidané 17.05.2014 16:28

vorel napsal:
a zároveň někdo z konkurence propouští, podle mě to pokřivuje trh, soutěž není spravedlivá, dotace do soukromýho sektoru by být neměly, nikomu, můj názor
akvaparky a spol na který pak není na provoz jsou samo zhovadilost největší

Kdepak.Propouštěla by jen v případě,že by žila ve skleníku,kde dotace nejsou.Jenže tak to není a pak platí:Kdo chvíli stál,stojí opodál...Pokud to jde do inovací,tak bych to až tak neřešil....Krom toho je to pomoc v boji proti čínským zmetkům,kteří mimochodem své domácí firmy dotují ostopéro.Přímo či nepřímo....

frite
Dotace
Přidané 17.05.2014 16:31

to dusvla: Vím že to nebylo na mě, ale myslím že nejlepší informace ti dají na Czechinvestu (nebo MPO) - je to jejich práce, jsou tam od toho aby dotace poskytovali, ne aby je zamítali. Je to nejpřímější cesta a dotace už naštěstí neběží jen přes kamarády poslanců a starostů jako dříve (za Klause).
Ono směřovaní na "někoho na správném místě ve správný čas" zase jen zavání na nějakou korupci. Pak jsou z toho lidi akorát znechucení a nadávají na vlastní zemi. Tohle myšlení dotáhlo stát na korupční úroveň kde je. Tím tě rozhodně z ničeho takového neobviňuji - chraň pánbůh - a přeji hodně úspěchů.
Upravil frite dne 17.05.2014 16:32

pavelgs
Dotace
Přidané 17.05.2014 16:42

frite napsal:
S dotacemi do soukromých rukou mám problém někdy taky, ale už jsem párkrát musel uznat, že některé marginální oblasti (jesenicko, valašsko) to pozvedlo. vyrostly tam objekty které sice zůstali v soukromých rukou, ale fungují a lidi tam začali jezdit - bez nich by tam už úplně zdechl pes. S cyklostezkami probém nemám - sám si rád někdy vyjedu, ale některé se prodražili ne rozkrádaním úředníky, ale hrabivostí majitelů pozemků. Sama stezka ve smyslu stavby už tolik nestála.
Nakonec jestli jsem někdy viděl v mých očích prasárnu, tak nešlo o projekt EU, ale o věc dotovanou místními samosprávami. Ty totiž zdaleka nepodléhají takovým procesům a následným kontrolám...

Hrabivost majitelů pozemků?Ale no tak.Až za tebou někdo přijde s luxusní nabídkou odkupu pozemku za cenu 5kč za metr,tak tě chci vidět,jak budeš velkorysý....Zvlášť pokud budou chtít vykoupit jen pruh,který ti pozemky rozdělí a zkomplikuje jejich údržbu...Ve finále ti budou chtít zakázat vjezd na cesty,které k údržbě používáš,protože bys mohl traktorem zranit vyoblečkovaného buzeranta z města Shock...Na vlastních pozemcích podotýkám...Mám s tím zkušenost na vlastní kůži...Cyklostezky se prodražují krom jiného tím,že se stavějí dle tech. norem,které jsou určené pro pozemní komunikace s běžnou dopravou..Stavíme stezky za násobky ceny,která stačí na postavení stezky v Německu.Jenže ono to někomu hrozně vyhovuje,protože provize fičí na procentech z objemu zakázek,takže čím dražší,tím lepší....A krom toho.Stovky kilometrů lesních cest nestačí?Potřebuješ asfalt v lesích a skrz louky?To je zhůvěřilost non plus ultra...

frite
Dotace
Přidané 17.05.2014 17:22

Asi tě to nakrklo, ale já zas byl u toho, kdy se majitelé pozemků domlouvali že pod 300 za metr nepůjdou - šlo o okraje polí, kde je současná tržní cena cca 20 - 28 kč /m. Prostě při slovu datace jim naskočilo slovo nahrabat si.
Termín vyoblečkovaní buzerantí z města bych asi nepožil - pro jiné jsme zase arogantní vyoblečkovaní buzerati na motorkách - každý ať si dělá svůj koníček, já ho za to urážet nebudu (ps - v oblečku nejezdím) Rozhodně si myslím že cyklostezky podél frekventovaných ces jsou v pořádku - bez nich by to bylo utrpení pro obě skupiny.
Ony provize v procentech jsou právě to specifikum projektů místních samospráv, které se zavedo už v 90tých letech. U projektů se spolufinancovaním EU bývá problém spíš kartelová dohoda stavebních firem na cenách, které dají do výb řízení, aby jednou vyhrál ten podruhé onen.
Upravil frite dne 17.05.2014 17:24

zadanyjan
Dotace
Přidané 17.05.2014 17:40

Registrace: 01.12.13
to frite: když seš člověk pracující v zemědělství a cítíš se tak zainteresovanej,tak mě určitě rád vysvětlíš,jak je možný že se prakticky nikdy nenechá ležet pole ladem?Což bylo vždycky potřeba KAŽDÝ 4 roky.Není náhodou tohle ten důvod,proč se zemědělství má líp,než kdy před tím???...a není náhodou tohle ten problém,že rapidně klesá výživnost půdy a to v řádech desítek procent od dob,kdy se přestal používat právě ten systém s vynecháním jednoho roku na dozásobení půdy živinami?
Takže zemědělský pijavice se sice mají aktuálně dobře,ale jejich pravnuci budou obdělávat neúrodnou písčitou půdu clap[/quote]

PRO: MR GS!!!!
Nechci se tě nějak dotknout, ale víš o tom houbeles a to jsem slušně řekl. Navíc tady neuvádíš pravdu a uvádíš tu nesmysly o úrodnosti půdy když ani nevíš co je vlastně ta úrodnost a jak se k ní dostaneš.A to nemluvím o zásobenosti půdy živinami atd.Takže pokud se chceš něco dozvědět o tom tak mi písni a já ti s tím pomůžu. (pokud to bude v mých silách)A propo k té řepce nevymysleli si to čeští zemědělci ale bruselští a další věc je, že se chovají naprosto racionálně a tržně jako ostatní podnikatelé. Souhlasím s tím, že dotace jsou špatnou volbou ale musíme si uvědomit proč? A až na to přijdeš tak písni. Dělám to už skoro 10let a není zemědělec jako zemědělec jako není zedník jako zedník a elektrikář jako elektrikář a tak bych mohl pokračovat. Takže bych nás neházel všechny do jednoho pytle to bys mě fakt nasraaaaal
Upravil zadanyjan dne 17.05.2014 17:41

pavelgs
Dotace
Přidané 17.05.2014 17:59

frite napsal:
Asi tě to nakrklo, ale já zas byl u toho, kdy se majitelé pozemků domlouvali že pod 300 za metr nepůjdou - šlo o okraje polí, kde je současná tržní cena cca 20 - 28 kč /m. Prostě při slovu datace jim naskočilo slovo nahrabat si.
Termín vyoblečkovaní buzerantí z města bych asi nepožil - pro jiné jsme zase arogantní vyoblečkovaní buzerati na motorkách - každý ať si dělá svůj koníček, já ho za to urážet nebudu (ps - v oblečku nejezdím) Rozhodně si myslím že cyklostezky podél frekventovaných ces jsou v pořádku - bez nich by to bylo utrpení pro obě skupiny.
Ony provize v procentech jsou právě to specifikum projektů místních samospráv, které se zavedo už v 90tých letech. U projektů se spolufinancovaním EU bývá problém spíš kartelová dohoda stavebních firem na cenách, které dají do výb řízení, aby jednou vyhrál ten podruhé onen.

Ale pochop konečně,že majitelé pozemků si určují,za kolik jsou ochotni se pozemku vzdát.Je to jejich svaté právo.Je to totéž,jako bych chtěl koupit GSA1200 a přišel bych za prodávajícím s tím,že Varadero které je podobné určením se prodává za cenu o 50% nižší (ilustrační nadsázka),takže to GSA chci za cenu odpovídající Varaderu...Myslím,že tu nemusím rozvádět,kam bych byl poslán...A stejné je to s pozemky.Majitel si je cení na 300kč/m.Když to někomu nevyhovuje,může si jít plánovat stezky na jiných cizích pozemcích...
Ad názvosloví ve vztahu k cyklistům..Bydlím v oblasti,kde se to cyklisty jen hemží-všechno lufťáci z města.Všichni místní už jich mají plné zuby a pojmenování které jim dávám já,patří mezi ty slušnější...Kvůli nim uzavřeli pro místní cestu,která stovky let (dříve v šotolinové podobě) nás spojovala se sousední obcí.Délka 3 km.Teď musíme udělat objížď ku 23km,abychom se dostali přes kopec.A proč to?No protože si nějaký skopový dobroser usmyslel cyklotrasu Poodřím a cesta se náramně hodila...O svinčíku s cykloturismem spojeném ani nemluvím.Proto nemám pro tenhle druh masové zábavy pochopení...

frite
Dotace
Přidané 17.05.2014 19:06

Takže když si stavební firmy utvoří kartel a dohodnou se, že budou metr dálnice stavět za dvě miliardy, tak je to zadavatel (stát) povinen akceptovat a zaplatit z veřejných peněz, protože ony firmy si ho tolik cení?
Tady nebyla přece řeč o férové tržní ceně za pozemky, ale o domluvě jak dostat více jak desetinásobek tržní ceny z veřejných prostředků...
A jestli někdo využil šotolinovou cestu, místo aby vykupoval pozemky draze stavěl novou na např. orné půdě považuji za racionální myšlení. Dokážu si představit, že kdyby to bylo takhle, kolik by bylo zaručených řečí o korupci a zbytečně promrhaných peněz.
Ale plně respektuji, že pro místní kteří ji byli zvyklí využívat pro motorová vozidla je to omezení.
Upravil frite dne 17.05.2014 19:13

pavelgs
Dotace
Přidané 17.05.2014 19:53

frite napsal:
Takže když si stavební firmy utvoří kartel a dohodnou se, že budou metr dálnice stavět za dvě miliardy, tak je to zadavatel (stát) povinen akceptovat a zaplatit z veřejných peněz, protože ony firmy si ho tolik cení?
Tady nebyla přece řeč o férové tržní ceně za pozemky, ale o domluvě jak dostat více jak desetinásobek tržní ceny z veřejných prostředků...
A jestli někdo využil šotolinovou cestu, místo aby vykupoval pozemky draze stavěl novou na např. orné půdě považuji za racionální myšlení. Dokážu si představit, že kdyby to bylo takhle, kolik by bylo zaručených řečí o korupci a zbytečně promrhaných peněz.
Ale plně respektuji, že pro místní kteří ji byli zvyklí využívat pro motorová vozidla je to omezení.

Motáš dohromady věci,které nesouvisí.Výkupy pozemků jsou jedna věc a stavba dálnice druhá,protože slučuješ investora a proveditele a zrovna v případě dálnic je cena pozemků jedna z nejmenších položek...Konkrétně u nás dálnice prodražila přílišná velkorysost jejich staveb.KOmu to vyhovovalo,se dá lehce odvodit..OPět objem zakázky,procenta.......PříkladGrinálnice křžila místní komunikaci.Vzhledem k místním krajinným poměrům by bylo logické a levné řešení tu komunikaci zvednout a přemostit dálnici běžným mostem.Relativně levné řešení.NĚKDO rozhodl,že to bude naopak a přemostili tu místní komunikaci.JENŽE.Dálniční most je v xxx násobcích dražší,protože pro něj platí jiné normy.Prostě to někomu vyhovovalo....Sjezdy z dálnice do každé místní pr.ele-další zásek do peněženky státu.Protihlukové stěny uprostřed pole-stovky miliónů vyhozených do kanálu-další zásek..Skandální (ne)provádění stavebního dozoru (záměr?) -důvod nekvalitních dálnic a silnic.....To nikomu nevadí.Ale řešit jestli někdo dostane férovější cenu-protože není to jen cena za nemovitost,ale i jistá cena za nemateriálovou újmu,to už je fakt úlet na druhou...Do zadávání a provádění silničních staveb,díky mně blízké osobě mám možnost nahlédnout a je to na zvracení.Když tady potom čtu řeči o "zlých" majitelích pozemků....Vůbec netušíš,jak daleko jsi mimo terč.....Lamentuješ nad desetníkama a za zádama ti lítají tisícovky...

Ad místní cesta...Ta cesta byla šotolinová do 60. let.Od té doby asfalt...Racionální řešení je nechat cestu cestou.Omezit se v nárocích je na návštěvnících,ne na místních.....Téměř 8000 cyklistů za víkend (dle průzkumu) je pro 4000 obec na úrovni invaze...

Bydlíš ve městě ,viď?

Strana 2 z 3:   1    2    3  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 127
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,733
Nejnovější člen: mikyjawak

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.26 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI