Hrabe_X napsal:
moje teorie je:
bouračka - kdy motorka dostala ránu přímo na stojan, nebo se sekla stojanem při sunutí po zemi - třeba o nějakej šutr. Takovej odlitek při nárazu může prasknout kdekoliv, i v místech,kde by to nikdo nečekal.
Když ve dvou a naloženej naskočíš na motorku na stojanu,nevěřím,že by se tím rozerval takovejhle odlitek a když by ano, byla by to asi závada, o které by se všeobecně vědělo,že se může stát - stejně jako je závada "utržení stupačky z odlitku převodovky", což je také závada,na kterou člověk musí mít sakra štěstí,aby se mu povedla a dá se řešit jednoduchou výztuhou a všeobecně se o ní u 1100GS ví. Takže když by to bylo přetížením při házení motorky na stojan, už by to byl všeobecně známý problém,což dle mých informací není a přetížených 11tek jezdí po světě asi mrak.
Ještě někdo podpoří mojí teorii?
+1000%
Frajeřina není nespadnout...frajeřina je zvednout se a pokračovat....
In Greece since 1988 BMW R1200GSADV
Volvo XC90 2.9 T6 Biturbo
Audi A3 Sportback 1.8 TSFI Tiptronic
Add. Hrabě_X - taky (jako tebe) mi napadlo, že to bude jedině nabouraný z boku, akorát je mi divný, že ta hlavní osa stojanu poškozená nebyla, tam nic svařovanýho neni. Ale když se to nikomu jinýmu nestalo, (že by se vytrhnul ten šroub, )tak tak to holt asi bude po nějakej ráně. Mě to napřed připadlo ,jako kdyby tam někdo chtěl vevařit novej závit ( s tim, že udělal větší díru a pak tam zavařil hliníkovej díl s novym závitem, i když na to je závar dost neforemnej.
A k tomu silentbloku - jo , mam utržený dva, loni jsem jezdil bez spodního krytu kvůli tomu oleji (musel jsem pod stojan dávat misku) , na fóru jsem se tu ptal, jak to opravit a podle Cycliho se snad dá koupit, tak se ho zkus zeptat ...já to zatim neřešil.
krotitel červeného R 11OO GS
BMW Z-3 hadraplán
A k tomu silentbloku - jo , mam utržený dva, loni jsem jezdil bez spodního krytu kvůli tomu oleji (musel jsem pod stojan dávat misku) , na fóru jsem se tu ptal, jak to opravit a podle Cycliho se snad dá koupit, tak se ho zkus zeptat ...já to zatim neřešil.
Nedá BMW ne a stejny kus aby pasoval neni leda nechat vyrobit ale min počet je 50 ks , budu muset udělat nějaký mezikus protože mám o něco kratší silent blok a plus ten mezikus = origo BMW