a ještě se zeptám, nemůžu sehnat Garmin mapu na Gruzii, jeli jste podle papírové, nebo www.openstreetmap.org? Dík z ainfo
U cant buy happiness but u can buy a motobike and that´s pretty close......true story!!!!!!
Mr GS napsal:
Vidíš to,to je řešení
Teď už jenom najít fórum "cestování Airbusem" a stěžovat si na hovna v Ushguli jinde,když už sis tam dolít s kreditkou na prdeli a ušpinil si polotopánky od hnoje
V pohode, ja si nesťažujem. Proste ma prekvapilo, že im tam chodia ľudia a miestni na to kašlú. Keď to porovnám so západom (USA, UK, Írsko), tam sa veľakrát robí humbug okolo ničoho a snažia sa z Teba vytiahnuť prachy za každú hlúposť. Naopak v Gruzínsku mi prišlo, že majú pamiatok dosť a (zatiaľ) to neberú tak komerčne ako na západe.
Já jsem třeba rád, že jsou právě takové oblasti, kde mě nepotká takové to „nastavení systému na turisty“
Není nic lepšího než cestovat jak se říká na blind, přespat u místňáků, popít s nimi…
Ono totiž až budou připraveni na turisty, tahle jedinečná atmosféra skončí, bude to tam jak Chorvatsku…
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
Na tejto stránke https://georgia.t.../facebook/ som našiel brožúry a mapy, ktoré sú zadarmo v miestnych infocentrách. Mapy sú bohužiaľ len pri regiónoch Samegrelo, Shida-Kartli a Samtskhe-Javakheti, ostatné sú len druhá strana s textovými info.
Ja mám doma v papierovej podobe Tbilisi, Kakheti, Imereti, Samegrelo, Guria, Mtskheta-Mtianeti, Samtskhe-Javakheti a Svaneti. Je to formát A3, dajte vedieť, ak by ste z toho chceli niečo oskenovať - v sobotu budem u kamaráta s A3 skenerom.
Regis: cau, to by se mohlo hodit, zkus to naskenovat a hodime to do prvniho prispevku, treba to nekomu pomuze. Ja muzu za sebe doporucit mapu Know-reise, kde je cela Gruzie a Armenie.
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Zdravím z Gruzie,
připluli jsme lodí z Varny do Batumi, cesta trvala tři dny a stála 100 euro za jednu osobu a 100 euro za motocykl.
V ceně tri jídla denne. Jídlo v pohode, vždy dostatek vody, k obědu ovoce. Na lodi bylo 17 pasažérů(kamióňáků)a 26 členů posádky. Vybavení starší, ale vse funkční. V prostorné kajute pro pět, jsme byli dva. Není to jak na trajektech v EU, všude se dostanete, k motorce můžete kdy chcete, prohlidli jsme si lodní motor, na kapitánské věži nám kapitán vse ukázal... Námořníci jsou úplně v pohodě.
Pro někoho kdo nechce po několikáté Tureckem to může být taky alternativa.
Kontakt-
Plamen Tanev
Agent
Já byl v Gruzii minulý rok, cesta přes Turecko, zpět taky, na 3 týdny. A dodnes mě mrzí, že jsem si neudělal víc času na takovou cestu. Turecko- super země, stále je na co koukat. Policajti při pobřeží měří, dostal jsem pokutu, asi 2000kč a nezaplatil. A nic. Středozemím nikde nikdo, paráda. Gruzie- jen se toulat a jezdit až kam motorka dojede. Poznáš místní lidi, nemá chybu.Dá se kempovat všude, i v národním parku. Správce říkal, at si to vše po sobě uklidíme, pohoda.
Zdenda napsal:
Zdravím z Gruzie,
připluli jsme lodí z Varny do Batumi, cesta trvala tři dny a stála 100 euro za jednu osobu a 100 euro za motocykl.
V ceně tri jídla denne. Jídlo v pohode, vždy dostatek vody, k obědu ovoce. Na lodi bylo 17 pasažérů(kamióňáků)a 26 členů posádky. Vybavení starší, ale vse funkční. V prostorné kajute pro pět, jsme byli dva. Není to jak na trajektech v EU, všude se dostanete, k motorce můžete kdy chcete, prohlidli jsme si lodní motor, na kapitánské věži nám kapitán vse ukázal... Námořníci jsou úplně v pohodě.
Pro někoho kdo nechce po několikáté Tureckem to může být taky alternativa.
Kontakt-
Plamen Tanev
Agent
Ano ano když jsem viděl Gruzie, podíval se kde to vlastně a uviděl na mapě tu velkou louži tak se si řekl, proč se tam plácat někde mezi turkama kterých je všude dost. Ale netušil jsem že se to jede tři dny lodí. každopádně dost času na prostudování map, cestopisů a psychické přípravy, díky za tip.
schrek napsal:
Hosi kdo se chystate do Gruzie ted nekdy pozor, zemi postili dost prudke deste a odneslo to i Tbilisi. Kolega tam ted je tak mi psal, ze je to mazec, jinak nejake podrobnosti jsou i na netu dokonce ze ZOO utekly nejake selmy vcetne hrocha
Mohu potvrdit, byl to mazec, chytlo nás to za Abastumani.
IvoS přiložený následující obrázek:
Květen nebo začátek června bych chtěl jet na 14 dní Gruzii. Na jeden zátah Rumunsko, pak tři dny na lodi přes černé moře, gruzie pět dní v horách, nazpět taky lodí nebo po ose, záleží na situaci. Pojedu buď sám a nebo s někým ale nemám s kým. Když pojedu sám, budu se bát jezdit stylem BMW Safari enduro (což neumím ale rád bych,viz youtube) protože sám se z díry nevytáhnu. Když pojedu s někým, chci se já bát víc než on. Je někdo kdo by se mnou jel?
Spaní preferuju vedle motorky, nebo uprostřed nějakyho historickýho městečka v cestovatelským hotýlku s ochutnáváním místních dobrot.
Hodně mě baví focení a nějak jsem teď pár let nic nefotil, takže mám zatím v plánu koupit něco novějšího a dělat nějaký hezký fotky, případně videa. Takže jen fotogenické tváře! :-D
Dělám si prču samozřejmě.
Kdyby jsi Pavle nesehnal, tak bych sel cestou know reise mapy a googlu, jsou tam vyznacena zajimava mista a je jich tam hafo. Na dvou tydenni trip uplne v pohode
jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Mapy už máme jasný.Jde spíš o průvodce.Co kde navštívit a tak.Něco je,ale jen v angličtině a tak by se nám spíš hodilo něco česky.Dopadne to asi stejně,tak,že využijeme Googla.
Dík Vojto.
.
Vratil jsem se z Gruzie. Tentokrat zustala motorka doma a sli jsme pesky z Omalo do Shatili s baglama na zadech. A jen bych rad doporucil cestu z Roshky do Shatili. Cesta do Omalo je krasna a asi jste ji videli i v Moto cestou necestou. Ale pro me je tahle druha cesta jeste krasnejsi. Bohuzel se musite v Shatili otocit a jet zpet, ale ono je to mozna bohudik, protoze si ji fakt uzijete. V Shatili je navic moznost prespat ve vezi kamenneho domu z 12 stoleti, coz je samo o sobe taky zazitek. Konec hlaseni.
O víkendu jsme se vrátili z Gruzie a musím potvrdit co psal františek cesta do Shatili je opravdu skvělá minimální provoz, příjemná šotolina, ještě je dobré zajet si dál až do vesnice Mutso. Cestou z Shatili do Mutsa po levé straně na skalním výběžku jsou k vidění Anatorské krypty. https://www.googl...19!1m0!3e0
V Shatili jsme spali v Shatili Guest House ubytování skvělé paní domácí nám udělala luxusní večeři i snídani. https://www.booki...#hotelTmpl