zminc napsal:
tak jsem jim poslal, že odmýtám vypovídat,jak jste zde radily a dnes mi prišla pokuta 2500Kč :-) Asi jí uhradím,teoreticky je to bez bodů.Prý jelikož jsem provozovatel vozidla,tak musím zajistit, aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla silničního provozu.
Příště se vykašli na radílky a jdi podat vysvětlení, věřím, že by to vyšlo levněji. Ale třeba je to ještě odvolatelné a v nejhorším to přece zaplatí kamarád, ten jel rychle, ne?
K těm ovcím - taky nejsem takový grand a když to jde, snažím se postihu vyhnout a dokonce jsem i jednou lhal. A přestože lhaní nesnáším, z tohohle nemám špatný pocit. Na druhou stranu mám vnitřní hranice, přes které s vykrucováním nejdu a přiznám se. Každý to ale máme jinak, na jedné straně je snaha neplatit a neztrácet body, na druhé moci se na sebe kouknout do zrcadla jako na čestného, slučného člověka. Realita je někde mezi tím.
V tomto případě, jakmile přišlo předvolání, řekl bych to kamarádovi a on, pokud je formát, by měl říct "jasně, moje blbost, půjčil jsi mi motorku a já jel rychle, mrzí mne, že s tím máš problémy, samozřejmě to beru na sebe". Pokud by to neudělal, není to kamarád a klidně bych ho napráskal.
zminc napsal:
tak jsem jim poslal, že odmýtám vypovídat,jak jste zde radily a dnes mi prišla pokuta 2500Kč :-) Asi jí uhradím,teoreticky je to bez bodů.Prý jelikož jsem provozovatel vozidla,tak musím zajistit, aby při užití vozidla na pozemní komunikaci byly dodržovány povinnosti řidiče a pravidla silničního provozu.
Předpokládám že ti to přišlo jako pokuta za správní delikt provozovatele vozidla - pokud to nebylo automatické měření, což zjistíš asi jedině ze spisu, případně výslechem opicajta, tak je pokuta v rozporu se zákonem.
Je to poměrně komplikovaná problematika, jestli to chceš zkusit řešit tak ti klidně poradím - ozvi se přes PM a asi je to spíš na debatu po telefonu.
Čau, Tom
Ivane, to "radílky" vypadá dost pejorativně tak já jen poznamenám, že jsem radil dle své vlastní zkušenosti a v souladu se zákonem.
Pokuty platím bez řečí na místě (zas tak moc jich nebylo a v řádu stovek), ale v tom mém posledním případě jsem to už cítil jako buzeraci doplněnou leností orgánů a úspěšně odmítl ze sebe dělat ovci.
A to ani nemluvě o "závažnosti" objektivní stránky přestupku.
Upravil Suky dne 22.09.2015 10:09
PŘIDÁM SE K TÉMATU. DOSTAL JSEM V POLSKU POKUTU 200 ZL ZA RYCHLOST A NEMĚL JSEM ZLOTÝ ALE EURA. ZAPLATIT NA MÍSTĚ TO NECHTĚLI A NACPALI MI SLOŽENKU KDE JE SICE Č. ÚČTU ALE CHYBÍ TAM IBAN A ANI MOJE BANKA KB SI S TIM NEVÍ RADY, A POŠTA TO TAKY NEUMÍ ZAPLATIT. CO MÁM DĚLAT, TO BYCH SNAD MUSEL ZAJET DO POLSKA NA POŠTU COŽ SE MI NECHCE A NEBO ČEKAT CO SE BUDE DÍT DÁL. DÍKY ZA RADU. J.C.
nemaju nahodou na internete nejaku stranku kde by sa to dalo uhradiť bežnou kartou?... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
zminc napsal:
Příště se vykašli na radílky a jdi podat vysvětlení, věřím, že by to vyšlo levněji. Ale třeba je to ještě odvolatelné a v nejhorším to přece zaplatí kamarád, ten jel rychle, ne?
K těm ovcím - taky nejsem takový grand a když to jde, snažím se postihu vyhnout a dokonce jsem i jednou lhal. A přestože lhaní nesnáším, z tohohle nemám špatný pocit. Na druhou stranu mám vnitřní hranice, přes které s vykrucováním nejdu a přiznám se. Každý to ale máme jinak, na jedné straně je snaha neplatit a neztrácet body, na druhé moci se na sebe kouknout do zrcadla jako na čestného, slučného člověka. Realita je někde mezi tím.
V tomto případě, jakmile přišlo předvolání, řekl bych to kamarádovi a on, pokud je formát, by měl říct "jasně, moje blbost, půjčil jsi mi motorku a já jel rychle, mrzí mne, že s tím máš problémy, samozřejmě to beru na sebe". Pokud by to neudělal, není to kamarád a klidně bych ho napráskal.
Presne tak, co ty s tim mas co delat.
Jaro a ty prosim prestan s tema velkyma pismenama jel jsem kolem koule www.jedemkolem.cz
Jara Cimrman napsal:
PŘIDÁM SE K TÉMATU. DOSTAL JSEM V POLSKU POKUTU 200 ZL ZA RYCHLOST A NEMĚL JSEM ZLOTÝ ALE EURA. ZAPLATIT NA MÍSTĚ TO NECHTĚLI A NACPALI MI SLOŽENKU KDE JE SICE Č. ÚČTU ALE CHYBÍ TAM IBAN A ANI MOJE BANKA KB SI S TIM NEVÍ RADY, A POŠTA TO TAKY NEUMÍ ZAPLATIT. CO MÁM DĚLAT, TO BYCH SNAD MUSEL ZAJET DO POLSKA NA POŠTU COŽ SE MI NECHCE A NEBO ČEKAT CO SE BUDE DÍT DÁL. DÍKY ZA RADU. J.C.
IBAN by v Polsku měl být stejný jako číslo účtu, ke kterém přidáš dopředu PL.
(V KB tedy jsou fakt kádry...)
A můžeš si to pak zkontrolovat na http://www.iban-rechner.de/
No ale připočítej kurzovou ztrátu, poplatky v řádu stovek...
A ještě jak zajistit, aby jim ta částka přišla přesně...
Možná bych raději oslovil nějakého kámoše v pohraničí a nechal ho zaplatit tu složenku
Suky napsal:
Za co přesně je ta pokuta?
Jaké je odůvodnění?
Úřady nemají problém vystavit pokutu nad rámec zákona...
To potok:
A jak ty víš, že jel jak h0vado?
Tys byl za tou trojnožkou?
Podotýkám, že jet jak h0vado se dá i s menší rychlostí než zákonem stanovená 50 na čtyřproudové cestě mimo zástavbu...
Ale moralista má jasno hned...