Já a to mám, tablet, čtečku karet, a pár SD karet pro případ, že by se mi ta „kopie jistoty“ nevešla do tabletu (ještě se mi to nestalo) Navíc SD karty jde snadno koupit, kdyby místo nestačilo. Takže zálohuji na karty a do tabletu. Mařa & BMW R 1150 GS Adventure http://marags.raj... http://www.youtub...marekondra
mara napsal:
Já a to mám, tablet, čtečku karet, a pár SD karet pro případ, že by se mi ta „kopie jistoty“ nevešla do tabletu (ještě se mi to nestalo) Navíc SD karty jde snadno koupit, kdyby místo nestačilo. Takže zálohuji na karty a do tabletu.
SD karty jsou neuveritelnej shit... co se tyce kvality a spolehlivosti ulozeni dat.
Moc bych to za zalohu nepovazoval.. pouzij disk, nebo SSD..
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
mara napsal:
Já a to mám, tablet, čtečku karet, a pár SD karet pro případ, že by se mi ta „kopie jistoty“ nevešla do tabletu (ještě se mi to nestalo) Navíc SD karty jde snadno koupit, kdyby místo nestačilo. Takže zálohuji na karty a do tabletu.
SD karty jsou neuveritelnej shit... co se tyce kvality a spolehlivosti ulozeni dat.
Moc bych to za zalohu nepovazoval.. pouzij disk, nebo SSD..
Pertla napsal:
Řekl bych, že myslí zálohu na čas než se vrátí z výletu. Pak to vše překope do PC, tak to dělám taky ..
kupte si radsi nepatrne vetsi SSD.. nebo alespon FLASHDISK.
proste SD karta = total sh.it, zadny algoritmy hlidajici integritu dat. Vys.ere se klidne bez varovani pred koncem vejletu...
Upravil hicks dne 15.02.2018 19:03
17 cm
…jasně, na cestu domů, ztráta foťáku, ztráta kamery z helmy atd.
Jde mi o to, pojistit krátkodobě kopií data, sbíraná v průběhu dovolené.
Objemově toho nemíváme moc, takže to rozstrkám do tabletky, karet.
O „bezpečnosti“ karet si nedělám iluze, ale zatím mi odešla jediná a to ještě mou vinou… mechanicky
Mě v půlce dovolené odešla ADATA karta a od té doby nic od nich nechci ani vidět... Už nekupuji nic jiného než Sandisk... Nehledě na to, že Sandisk vždy násobně převyšuje své udávané rychlosti, (Adata nedosahovala ani poloviny udávaných parametrů), tak hlavně fungují... a těch pár procent ceny navíc mi za to rozhodně stojí
P.S.: I Kingston občas zaškobrtnul s rychlostí zápisu... nicméně většinou to buffer foťáku pobral...
Upravil HonzaGS-SV dne 15.02.2018 18:41
mara napsal:
Ale SSDéčko, jak píše Hicks, je dobrej nápad
i flashka je lepsi...
SD ano, ale jen tam, kde je vyzadovano. Ne jako storage dat...
17 cm
Vozim Xkovej ThinkPad. Misto nezabere, mam k nemu travel kit s 12V zdrojem a uvnitr 512GB SSD. Ma to integrovany 3G/LTE, takze kdyz koupim nekde mistni SIMku, hodim ji tam a je vymalovano.
chvalim! tohle lze narozdil od SD karty povazovat za opravdovou zalohu..
17 cm
Ještě jsem zapoměl napsat, že je potřeba do mobilu nainstalovat: Total Commander a Microsoft exFAT/NTFS for USB by Paragon Software , obojí je v Obchod Play