Norv> pockej, takze tys ten hribek nakonec nemenil? A nekdy se ozvi, ukazu ti super trasu na vejlet A chtel bych porovnat 850GS co mam ja s plnotucnou jedenactkou
ex. R850GS 1999
ex. F650GS Dakar 2004
ex. R1150GS 1999
Dobrá úvaha... ale dokud to cvaká je to v pohodě... až to přestane cvakat, bude hůř...
Vyndej ho po nějaký době a koukni jestli není taky rozmaštěnej...
Ten novej zkus prostě vyreklamovat... za to nic nedáš a uvidíš jak se k tomu výrobce postaví... (samo že může argumentovat neodbornou montáží)
BMW R1150GSA - nejlepší pohled na svět je ze hřbetu hrocha...
raso napsal:
Čauko ... ja mám síce R 1200 GSA r.v.2010, 70000 km, a mne to klepe za studena asi takto, treba trochu počkať, keď trošku pridám plyn, tak to začne ale klepe to vždy za studena po naštartovaní, keď sa motor zohreje, tak to prestane.
To je napínák.
Jasný, že napínák klepe jen za studena (než je teda úplně v haj.zlu), protože je olej hustej a nedostane se ho do napínáku dost.
Může to být taky napínák vepředu pod prsama. Je tam řetěz pro pohon olejovýho čerpadla... to jsem řešil cca ve 140tis. km (naprosto stejný příznaky) a lidi, co si to poslechli, ti můžou potvrdit, že nikdo nehádal, že to bude vepředu, ale vlevo rozvoďák ...což je z napínáků ta nejhorší varianta, protože musíš sundat řemenice
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Může to být taky napínák vepředu pod prsama. Je tam řetěz pro pohon olejovýho čerpadla...
Přední napínák by měl podle mne dvojnásobnou frekvenci.....
Ale zvuk musí být slyšet hlavně zleva, protože napínák je na levý půlce..
Může to být taky napínák vepředu pod prsama. Je tam řetěz pro pohon olejovýho čerpadla...
Přední napínák by měl podle mne dvojnásobnou frekvenci.....
Ale zvuk musí být slyšet hlavně zleva, protože napínák je na levý půlce..
nevím proč by měl mít?... všechny řetězy jsou "pevně" spojeny s klikou.
nic méně stejně to bude měnit stylem pokus - omyl (prvně napínák vlevo a když nepomůže tak vepředu), protože měnit zbytečně ten přední je trochu opich.
Upravil Mr GS dne 07.06.2018 09:12
Protože pokud je to jen jeden boční napínák, tak vymezuje vůli řetězu jen jednoho válce (druhý tlumí a napíná v pohodě), kdežto ten primární vymezuje vůli obou dvou řetězů válců.... tudíž klepnutí na primárním by mělo být o dvojnásobné frekvenci než jen na jedný straně...
Jooo a jasně rozhodně začít s menším zlem a to kontrolou, pak bočním napínákem a až naposled tím předním..
Upravil AKHB dne 07.06.2018 09:24
Slavek-> vyměnil jsem celý napínák, ale cvakal stále, tak když jsem přijel z Dánska tak jsem na něj kouknul a vypadal tak jak je na fotce, tak jsem tam vrátil ten starý. Určitě někdy zajedu, teďka je ale nějak moc práce na všech stranách
A reklamace asi neprojde. Řekli mi že to takto vypadá, když je prasklá vodící lišta, ale jelikož lišta normál funguje jak má tak nvm. Počkám na ten osciloskop a uvidím jestli něco uvidím
raso napsal:
Čauko ... ja mám síce R 1200 GSA r.v.2010, 70000 km, a mne to klepe za studena asi takto, treba trochu počkať, keď trošku pridám plyn, tak to začne ale klepe to vždy za studena po naštartovaní, keď sa motor zohreje, tak to prestane.
To je napínák.
Jasný, že napínák klepe jen za studena (než je teda úplně v haj.zlu), protože je olej hustej a nedostane se ho do napínáku dost.
Může to být taky napínák vepředu pod prsama. Je tam řetěz pro pohon olejovýho čerpadla... to jsem řešil cca ve 140tis. km (naprosto stejný příznaky) a lidi, co si to poslechli, ti můžou potvrdit, že nikdo nehádal, že to bude vepředu, ale vlevo rozvoďák ...což je z napínáků ta nejhorší varianta, protože musíš sundat řemenice
Som zvedavý čo to robí ten klepot´, ja som to video poslal chalanovi čo mi to servisuje a tvrdí, že to klepe veľa motorom DOHC, že to klepe cca 3-4 minuty pokiaľ sa nenatlačí šponovák olejom.... ale je to hrozný zvuk asi mu poviem, nech skusí najskôr vymeniť ten šponovák vľavo a keď to nepomôže tak ten napinák v predu, keď to bude taka piplačka ako hovoríš asi sa mu do toho moc nebude chcieť .... na budúci týždeň chcem ísť do Slovinska, dúfam, že to ešte vydrží.... aká je najhoršia varianta, keby mi odíde ten šponovák, začne to klepať aj za tepla a "rozhasím" celý motor ?
BMW R1200GSA r.v.:2010
raso napsal:
aká je najhoršia varianta, keby mi odíde ten šponovák, začne to klepať aj za tepla a "rozhasím" celý motor ?
to ti fakt nepovím hádám, že jen tak úplně neodejde... Moje osobní zkušenost je, že po čase klepaly pořád dýl a dýl, než se ohřál olej ... nic víc se nestalo. Ale tohle má ještě docela málo najeto na běžný opotřebení. Může to být nějaká vada materiálu.
Asi máš pravdu, tiež mám pocit, že to nejak dlhšie klepe, od tej doby čo mi to začalo za studena klepať sa ten interval predlžuje, ale tak jak na videu mi to klepe iba keď to stojí tri týždne a viac v garáži. Teraz keď pomerne často jazdím, tak pohoda. V každom prípade skúsim vymeniť šponovák na ľavej strane a uvidím čo to spraví.... zatiaľ dik všetkým za pomoc ...
BMW R1200GSA r.v.:2010
Ahoj, tak ani po výměně napínáku za nový opět modifikovaný žádná změna. Opět klepe a stírá se. Nahlídl jsem endoscopem pod pokličku
Vršek vodiče, kde se dotýká napínák vypadá následovně. Viz. obr.
Ty důlky udělal asi napínák, takže jediné co mě napadá je malý tlak oleje. Již mám objednaný tester tlaku oleje, tak potom uvidím. Nebo napadá Vás něco ?
norv přiložený následující obrázek:
Norv: já když před pár týdny měnil levý napínák na 1100, tak funglovka hydroštel měl podobný spodek (vroubky) jako to co máš na obrázku v příspěvku 5. Asi ne tak hluboké, ale vypadalo to stejně. Zítra můžu vložit fotku.
To tvoje z obrázky je ještě váleček s pružinou, nebo už hydroštel?
Zdar pánové, není tu někdo z Prahy a okolí kdo by si poslechl mé R1150? začalo mi v tom za tepla klepat a nejsem schopen rozklíčovat co se děje..
Díky D