Tachometrových 197, krátka 6, gsa 1150, potom ma ale obehol kamarát na skútri , tak som sa na to ale zvysoka..... Do 160 je to pohodlné na dlhšie presuny, ale zase ide do prdele spotreba, ideál je medzi 120 - 140, aspoň pre mňa.
Včera som si mimochodom vyskúšal jeho k 1200 R, pri 220 som musel prestať zrýchľovať, lebo ma išlo odfúknuť z motorky a cesta mi prišla úzka ako lodná lávka . Motorka sa ale ani trochu netvárila, že by viacej ísť nechcela, tipujem, že 260 by šla bez problémov.
ono pokud jsem dobře pochopil manuál tak GSA má dlouhou 6 a GS krátkou a 1 si každej moh zvolit na přání (nevím proč si původní majitel mojeho GSA přál dlouhou)
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
Dle meho souhlasim s JohnyT není dlouha a kratka sestka. Jenom starsi modely ukazovaly misto 6 na fid E. To bylo po tom co byla zavedena na 1150 6 st. prevodovka tak FID ukazovalo misto 6 pismeno E.
Volitelna byly az u modelu R1150GS ADV jednicka - a to normal nebo kratka.
Nevim jak jsou potom dale odstupnovany prevody pokud je kratka jednicka.
Ale dlouha a kratka sestka proste neni.
Standa
Moby
Emilio napsal:
A mě by zajímalo,kolik max jede dvanáctka...???
Já jsem srab,takže jsem na ní jel nejvíc 210 možná o fous víc,kdo má taky v té rychlosti v provozu koukat na tacho!
Podle reakce plynu a zrychlení,to šacuju,že pojede kolem 230-240km/hod
Tak to ani náhodou Emilio, 215 tachometrových si myslím, že je max.
BMW R1200GS neví co je konkurence !!!
Zkoušel jsem (jednou a naposledy) kam to vytočí 800. Měl jsem na tachometru 207 a začala mi lepit prdelka, tak jsem toho nechal.. Myslím si, že do 160 stačí jet i kdyby člověk nevím jak spěchal.
1999-2001 šestka ukazuje "E" a je rychlejší, tudíž slabší, je to dobrý na spotřebu při nenaloženým stroji, na okufrovanou motorku se dvěma lidmi slabý, proto od 2002-2003/4 6ka silnější ale pomalejší. FID ukazuje "6".
R1150GS Adventure 2002-2005 krátká jednička a dlouhá nebo krátká 6 na přání. Sám mám krátkou, maximálka je asi 175km/hod. (měřeno GPS), nemusím ale řadit a s naloženou motorkou jedu se šestkou 60 až 160km/h....www.cyrilmoto.com
www.chronoshop.cz
Já jsem něco podobného řešil s kolegou,stejná rychlost ,on měl více otáček.Nakonec zjistil,že byl rozebraný otáčkoměr před koupí.uvnitř se dá nastavit malým potenciometrem.
Das ist BMW
glock7 napsal:
Mám GS 2003 , 6 môžem ale až od cca 80-90 vyššie. ak dám skôr, motor "prdí"
Inak medzi 5 a 6 je alebo nie je N ?
Jestli máš 2003 měl by to být twin spark, tedy 2 svíčky na válec. Jestli ti v režimu který popisuješ motor prdí, můžeš mít špatnou cívku-fajfku na horní/hlavní svíčce. Občas odejde. mrkni na to. Jinak mezi 5a6kou N není!!!!
Upravil Cyril dne 07.04.2009 21:08
www.cyrilmoto.com
www.chronoshop.cz
jj, mám twin spark
no..prdí je asi nesprávny výraz . Jednoducho pri rýchlosti pod 70-90 a 5 stupni mám otáčky motora na 2500-3100 čo je na 6 dosť málo.
Cievka je už objednaná Glock-plastik fantastik :-)
TomasHoly napsal:
Tady nikdo nejezdí rychle? Já jo! 12GS 2008 jde 220 káemhá. To je maximum.
Docela by mě zajímalo, kolik je to ve skutečnosti, nebo aspoň podle gps...
Mě to taky ještě na silničních gumách šlo na tachometrových 220km/h, i s topcase. Ale kolik to bylo opravdu???
Každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán...
TomasHoly napsal:
Tady nikdo nejezdí rychle? Já jo! 12GS 2008 jde 220 káemhá. To je maximum.
Docela by mě zajímalo, kolik je to ve skutečnosti, nebo aspoň podle gps...
Mě to taky ještě na silničních gumách šlo na tachometrových 220km/h, i s topcase. Ale kolik to bylo opravdu???
Zkusím to i s GdeProbohaSou to zkusím, ale taky jí moc nevěřím. TOMTOM je lhář.
R1150GS r.v. 2001 a r.v 2002 maj jinou 6tku.. ta E je jak by nekdo preradil ne o stupen ale o dva.. na rovne dalnice dobre, ale na moje jezdeni po okoli me vyhovuje vic moje kratsi 6tka..
topspeed 195 dle tacho s gps jsem to nezkousel.. mam original stitek(stredni poloha, krajni jsou jeste horsi) a od 130 me to mlati s prilbou.. staci se skrcit lehce a klid.. a to mam 183cm.. tak nevim pro koho to stavi... jinak motorka i pri 160 je na touranckach stabilni ..
S těma šestkama bych se hádal mám 1150 01 a kámoš výroční modrobílou 02 když jezdíme spolu tak točí na šesku o 800 ot míň mám dojem že to soudruzi ze zapadního německa neřešili a dávali tam co měli zrova skladem.
smazak73 napsal:
S těma šestkama bych se hádal mám 1150 01 a kámoš výroční modrobílou 02 když jezdíme spolu tak točí na šesku o 800 ot míň mám dojem že to soudruzi ze zapadního německa neřešili a dávali tam co měli zrova skladem.
Tak se hádej...
převodovka v roce 2001 do června s krátkou šestkou pro GS vůbec neexistovala. Někteří lidi (mezi ně patří i někteří nemci...) to potom řešili výměnou převodovky dodatečně za nový model a někdo (třeba jednou my) přehozením hrušky z jinýho typu. Dali jsme tam jednou dokonce převod z R1100S a to byl potom frkot.... ale na přání obráceně do rychlosti.... jezdil na tom jeden kamarád a nestíhali jsme ho nikdo!! R1150GS/01 a maximálka přes 230km/h. Já to nezkoušel...nechtěl jsem aby s tam něco rozletělo... měl to tak skoro rok...
www.cyrilmoto.com
www.chronoshop.cz
JJ tak to mě nenapadlo jinak já mám prosinec 01 ale uvedení do provozu výr. nevím ale ta hruška to je možný a já furt řešil jak to vymysleli že silnice boxer jezděj tak o 50 km vic jak GS. já měl za to že mají jinou rychlostku jak jednoduché