Evoline II poznáš na první pohled (nebo sáhnutí) podle toho, že má plexi stavitelné asi do 9 poloh, verze I měla snad jen 3 a to bylo naprd
V Nokamotu mi vloni v rámci záruky vyměnili boční úchyty plexi za nový typ (z verze II) a teď to je o něčem jiném.
Verze II má navíc větší spodní límec, aby do ní tolik netáhlo a delší sluneční clonu. Helma stojí běžně okolo 9000, takže za 6500 bych to tipoval na doprodej staré verze.
+++++++ Koupil jsem si prilbu BMW system 6. Vše je supr - špičkové spracování, sluneční clona, odvětrání atd a v dešti do ní neteče. Bohužel mám obrovský problem - šíleně tlačí - po sundání přilby mám rudý pruh na čele a navíc me i tlačí z obou stran na boku hlavy. mám obvod hlavy 61cm a přilba je 62-63cm. předchozí přilba Arai 61cm, nepamatuji si na takove problémy. nejhorší je že v prodejně mi nevadila, ted po půl hodině musim zastavit sundat ji z hlavy. je pravda že to byla teprve první jizda,ale jelikoz me v sobotu čeká cesta na balkán, mám strach že bych to v ní nedal. jestli mi můžete někdo poradit??? jestli si mam koupit ještě větší nebo prostě System 6 se pro mou hlavu nehodí???
jifr napsal(a):
Také řeším podobný problém. Loni jsem si koupil NOLAN 103 a říct, že mě zklamala neodpovídá nadávám kudy chodím/ fouká do ní, nejde zavírat aje hlučná o skle ani nemluvím/. Před tím jsem měl AIROH a ta se mi zdála tišší. Takže před cestou do Říma si chci koupit nějakou jinou ale jakou?
Podepisuji výše uvedený názor na šunt zvaný Nolan103 (vlastní zkušenost) má hodnotu tak 3000kč a ne 9000kč co jsem za ni vyhodil.V sobotu jsem koupil v Louisu C3 ,ješte kvůli počasí nejeta na moto ale první dojmy pozitivní a soudě dle přečtených recenzí na ni , asi co se vyklápěček týká lze těžko vybrat něco lepšího.Až vyzkouším za jízdy dám zprávu.
kim přiložený následující obrázek:
Já mám týden Caberg Sintesi, Ještě žádná velká zkušenost ale testy jsou super, Je to novinka 2010 takže hovno výběr v barvách což je škoda, ale kvůli hlučnosti jsem ochoten podstoupit cokoli. I co se bezpečnosti týče tak má maximum hvězdiček. Ovládání jednou rukou a to velice zlehka, aretace otevření tudíž je možná jízda s otevřeným předním dílem atp http://www.topmot...ESI-SHADOW
edit: abych jen nechválil tak musím říct že je dost těžká (XL -1950) L má o 200 g míň
Upravil Novej dne 17.05.2010 21:51
BMW R1250GS Adventure HP, Yamaha WR450F 2019. Yamaha WR250F 2015
>ifr; helmy BMW vyrábí schuberth,akorát za nápis BMW připlatíš.Osobně mi jde taky o hlučnost ,a to by měla schuberthka vyřešit.
Upravil kim dne 18.05.2010 06:17
2 jifr: Hlavně si vyzkoušej, jestli ti hlučnost nedělá plexi na motorce. Já laboroval s helmama a měl na hlavě různé skořepiny na zkoušku, než jsem zjistil, že plexi na motorce mi hází vzduch jinak, než bych potřeboval = turbulence kolem hlavy, dunění, hřbitov pro mouchy, atd. Dal jsem vyššího plexíka a helma je krásně čistá, mouchy to hází nad helmu, mohu v klidu jezdit s pootevřeným plexi a hluk se rapidně snížil. Ještě ho zkusím trošku jinak nastavit (vzpřímit/položit), abych dosáhl nejlepšího obtékání vzduchem.
já to srovnávám s airohem kterou jsem měl před tím. A i když plánuji plexi nastavit tak si myslím, že ta sázka na NOLAN nevyšla. Proto se v tom teď tak rejpu
xhackerm napsal(a):
2 jifr: Hlavně si vyzkoušej, jestli ti hlučnost nedělá plexi na motorce. Já laboroval s helmama a měl na hlavě různé skořepiny na zkoušku, než jsem zjistil, že plexi na motorce mi hází vzduch jinak, než bych potřeboval = turbulence kolem hlavy, dunění, hřbitov pro mouchy, atd. Dal jsem vyššího plexíka a helma je krásně čistá, mouchy to hází nad helmu, mohu v klidu jezdit s pootevřeným plexi a hluk se rapidně snížil. Ještě ho zkusím trošku jinak nastavit (vzpřímit/položit), abych dosáhl nejlepšího obtékání vzduchem.
má pravdu; včera jsem to trochu projel a spokojenost,aerodinamický hluk o poznání menší než u Nolanu a hlavně to pohodlí,hlava jak ve vatě když jsem stoupl ve stupačkách,tak utichlo ještě víc.opravdu určitý vliv na hlučnost c3 má turbulence od plexi.na naháčovi to musí být šepot květin.
Upravil kim dne 19.05.2010 21:27
Tak nakonec po těch diskuzích jsem si pořídil Sharka Evoline II. Jjezdím s ní už nějaký ten pátek a jsem spokojen. Asi by mohla být tišší ale co už, sedí dobře a funguje jak má. Ani teďka v chladném počasí nebyly nějaké problémy ... Honza
xbenkju napsal:
Tak nakonec po těch diskuzích jsem si pořídil Sharka Evoline II. Jjezdím s ní už nějaký ten pátek a jsem spokojen. Asi by mohla být tišší ale co už, sedí dobře a funguje jak má. Ani teďka v chladném počasí nebyly nějaké problémy ... Honza
hm do tý jsem nedostal svou velkou hlavu plnou moudra - prej pro tak yntelygentní lidi jako já velikosti u Sharka nemají Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
V lednu jsem pořídil C3 a proti předchozí Akira je to nebe a dudy. Padne na kokos jak jak ulitá,
jednodušší ovládání clony i zapínání a hluk o hodně menší. Jen to číslování by měli sjednotit... Ani jednotlivé typy Schubrta nemají stejné číslování..
xbenkju napsal:
No to snad ani není možný Jak velkou máš hlavu?
akorát na SCHUBERTH C3 jejich vel. myslím 62/63, nic menšího mi nesedí
začínám s ní třetí sezónu - naprosto bez závad a potíží - pro mě je to Maybach mezi helmami
koupeno v Linzi v Louis v akci a se slevou za cca €600,-, stříbrnou jsem už na jejich webu nenašel, tuhle tmavou bych nebral - v létě v koloně je v ní zbytečný hic http://www.louis...._gr=204674Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
Jsme tři co máme C3 a je fakt super, jan v létě pokud má otevřené všchny
průduchy tak nám vrchním větráním lezou mini mušky do helmy. Už to bereme jak srandu, když jeden z nás zastaví y rychle sundává helmu a drbe si hlavu od much. Vyřešil jsem to vyseknutím špuntů s hrubého filtru
do rybníka, nacpal do obou otvorů a to už mouchy nedaj. Pokud bude v červenci vedro jako loni, tak nevím v které helmě ( nebo její barvě ) bude příjemně všude dobře.....doma GSA
Já měl doteď,vlastně ještě pořád mám 3 sezony Nolan N103,Kupoval jsem ji jako novinku.Jako jediná ze všech co jsem zkoušel, mi sedla na brýle-t.j.nasadit a sejmout helmu bez toho abych sundal brýle.Opravdu moc moc pohodlná.
Jediná výtka je hlučnost,to jsem zjistil hned po prvních metrech.Teď na geesu plexi směřuje vítr pŕímo na hlavu.
Vyřešeno.Na motosalonu jsem objednal u Geneze Schubert C3 a čekám,že mi každým dnem dorazí.Na brýle šla nasadit i sejmout,sice ne s takovým komfortem,ale čekám,že trošku povolí.Opravdu se nemohu dočkat zkušební jízdy.
Nori napsal:N103
Jako jediná ze všech co jsem zkoušel, mi sedla na brýle-t.j.nasadit a sejmout helmu bez toho abych sundal brýle.Opravdu moc moc pohodlná.
jo na tohle jsem zapoměl - u C3 mi to funguje taky bez potíží, taky jsem to měl jako extra bonus
Buď cestu najdu, nebo si udělám vlastní.
xbenkju napsal:
No to snad ani není možný Jak velkou máš hlavu?
akorát na SCHUBERTH C3 jejich vel. myslím 62/63, nic menšího mi nesedí
začínám s ní třetí sezónu - naprosto bez závad a potíží - pro mě je to Maybach mezi helmami
koupeno v Linzi v Louis v akci a se slevou za cca €600,-, stříbrnou jsem už na jejich webu nenašel, tuhle tmavou bych nebral - v létě v koloně je v ní zbytečný hic http://www.louis...._gr=204674
Té tmavé barvy bych se nebál,měl jsem vždy černou nebo tmavě šedou barvu přílby a hic mi v tom nebyl.
Nori napsal:
Já měl doteď,vlastně ještě pořád mám 3 sezony Nolan N103,Kupoval jsem ji jako novinku.Jako jediná ze všech co jsem zkoušel, mi sedla na brýle-t.j.nasadit a sejmout helmu bez toho abych sundal brýle.Opravdu moc moc pohodlná.
Jediná výtka je hlučnost,to jsem zjistil hned po prvních metrech.Teď na geesu plexi směřuje vítr pŕímo na hlavu.
Vyřešeno.Na motosalonu jsem objednal u Geneze Schubert C3 a čekám,že mi každým dnem dorazí.Na brýle šla nasadit i sejmout,sice ne s takovým komfortem,ale čekám,že trošku povolí.Opravdu se nemohu dočkat zkušební jízdy.
Povolí, jen to trvá trošičku dýl. Docela jsem byl ze začatku zklamanej když jsem koupil C2, ze si helma nechce tak dlouho sednou.
Konečně jsem našel to co jsem hledal ...GS