Tryskac napsal(a):
mám vonkajší rozmer cez trubkový rám z D 16 mm 560 mm je asymetrický -širší na strane výfuku - originálny cca 15 - 20 mm.
Základ úpravy vznikol pomocou neželaného kontaktu z nárazníkom fábie ktorý som pritom z nej vyzliekol.
Pre priblíženie výfuku k osi moto je potrebné :
prihnúť koniec zvodu -za katom k osi moto ale nedeformovať koniec rúry
prihnúť začiatok koncovky od osi moto - deformovať predné čelo aby telo koncovky bolo rovnobežné s osou moto.
prehnúť držiak koncovky mimo zvislú os koncovky ale rovnobežne zo zvislou osou, tak aby umožnil upevnenie posunutej koncovky. Ja som pár milimetrov získal aj tým, že som osústružil čelo jadra silentbloku.
Skrátka bez pomoci fábie by som sa do toho nepustil.
ovál koncovka od Leovinci s ktorou sa to dá zvládnuť aj bez fábie stojí cca 300 euro, je síce iba z AL ale pod rámom a kuframi to moc nepoškrabeš. No ak si na to trúfaš a nezadarí sa, tak alternatíva z Leom Ti ostane ako poistka.
Dik!
A kolik cm tim jde tak ziskat? Cca?
Upravil randolf dne 02.09.2010 23:53
Koľko cm sa dá takouto úpravou získať zistíš porovnaním šírky cez nosiče kufrov na inných 8gs , u mňa ľavá strana od osi moto cca 290 mm pravá 270 mm , ale myslím si že som neušetril viac ako 4 - 5 cm. No z oválom by to mohlo byť úplne symetrické. Dalo by sa to potlačiť ešte aj viac dovnútra, no nepáči sa mi blízke spolužitie horúceho výfuku a plastovej nádrže. A ak sa to ešte prikryje kufrom kdesi v teplých krajinách a pri pomalom off ....
Tu je pár rozmerov http://www.advrid...tcount=288
Mam kufry ZegaPro, ktere jsou asymetricke a ted s tim vyfukem od Twalcom/QD bych to rad zmenil. Je tam spousta mista navic a moc velka mezera... Vyfuk v podstate kopiruje kraj nadrze.
Jen co najdu sikovneho clovicka dam mu pres zimu ty ramy na predelani. Nejde o krasu, ale o misto v kufrech a lepsi balanc vahy. Jestli o nekom v Praze a okoli vite, dejte pls vedet!
Upravil pipo dne 03.09.2010 16:53
tak na tohle vlákno jsem narazil teďka řeším stejnej problém, koupil jsem si od huskyho nosič a už mám i symetrický kufry. Ani mě nenapadlo, že to na tu motorku nebude pasovat na levy straně tam pitomě čouhá origo výfuk i když má hafo místa.
Bohužel doporučovaný výsuk už jsem na žádným šopu nenašel neumíte někdo poradit?
Jovan napsal:
tak na tohle vlákno jsem narazil teďka řeším stejnej problém, koupil jsem si od huskyho nosič a už mám i symetrický kufry. Ani mě nenapadlo, že to na tu motorku nebude pasovat na levy straně tam pitomě čouhá origo výfuk i když má hafo místa.
Bohužel doporučovaný výsuk už jsem na žádným šopu nenašel neumíte někdo poradit?
ty jses ale jelito
zkus se poradit primo s vyrobcem toho nosice...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
kurňa, némáte někdo zkušenosti s nakupováním a posíláním zboží z německa?
nikdo v čechách není shcopnej vejfuky držet skladem. i když to avizujou čas se mi krátí
schrek napsal:
uplne vpohode objednas zaplatis bud prevodem, nebo kartou podle toho co ti nabidnou a pride ti dom pocitej spostovnim kolem 7-19 eur
No mě šlo spíš o dobu dodání než o dopravu, už sem si takhle kupoval Silvertaily na svýho drakouše. První skopčáckej kšeftsman mi napsal, že to dodá za 10 dní
Nevíte někdo, jak je širokej Laser Duo Tech? Nechi vyhodit desetlitru za něco co bude o jeden cenťák užší.
Dál uvažuju o tom si nechat udělat cca 5cm přechodku mezi svodem a koncovkou, která by zadek výfuku trochu vyosila od nosiče, místo tam je, a posunutí dozadu by taky pomohlo.
schrek napsal:
Nevim co si koupil uzivatel BADU ale ma to uzssi a ma tam symetricke kufry
No koukal jsem na to, ale vypada to ze to neni homologovane. I kdyz co tak ctu tak ty kontroly v nemecku a rakousku jsou mozna trochu urban legend.
Zkusím na to téma hodit jiný vlákno.
Leo Vince má 100mm na šířku 113mm na výšku. Standart má 140mm. Snad ti ty 4 cm pomůžou.
Někdo tu kupoval od twalcomu (pardála) laďák, tak ať ti ho změří. Myslím že je nejužší co jsem viděl.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
no to sem prve resil, twalcom sem vubec nemohl v Cechach nikde najit, navic rozmery nikde nemaj, a kdyz jsem se koukal na stavitele vyfuků. Tak nejuzsi ovaly maj 100mm, tak doufam, ze je to minimum. Nic tensiho jsem jinde nevidel. Navic spoleham na to ze system uchyceni vejfuku na ty LV je kapku "ohebnejsi" nez to origo. s tema nosicema co jsem mel mi to drhlo tak 5mm s tim ze na komformtni uchyceni kufru chybely tak 2-2,5 cm. V nejhorsimpride na radu nejaka lehounce vyosena propojovacka
Kurna to uz jsem doufal pri objednavce sedla v DDtuningu ze mam investice na dovcu za sebou
Je to dělaný přesně pro to co potřebuješ. Jo a homologace samozřejmostí
Upravil swat dne 08.08.2012 16:21
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis