Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Září 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku
Strana 2 z 3:   1    2    3  

Povinná výbava motocyklu pro rok 2011
misak
Přidané 14.02.2011 21:59

Registrace: 21.06.09
Mamamia: kdo říká že se nesmí dávat umělé dýchání??? Poměr stlačení hrudníku a vdechu je 30:2 !!! Sice jsme s tím teď našeho doktora na školení řidičů dostali do rozpaků helplesss tím poměrem páč dřív to bylo tuším 15:2. Takže nám bylo odpovězeno že základ je dát alespoň nějakou pomoc do příjezdu záchranky. Pokud prej k tomu člověk má nějakej ač osobní nebo jiný důvod-např. nemá k dispozici alespoň roušku-tak prej stačí masáž srdce 100stlačení/minutu. A na to musíš mít kurňa fizičku thumbs up
Samozřejmě je prej lepší masáž+dýchání aby se krev líp okysličovala. Je to prej lepší pro mozek,pokud teda není už vyteklej na silnici bugs
Jedu? Tedy žiju!

vevis
Přidané 14.02.2011 22:11

Moderátor
Registrace: 05.03.08
Ale musis dychat do plic.Ona prej vetsina lidi dejcha do zaludku a nadelaj vic skody nez uzitku.helpless
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

zetor
Přidané 15.02.2011 08:00

Registrace: 09.11.10
Co jsem četl....tak podle nových směrnic EU se NEMÁ dýchat z úst do úst...!! Jak píše Vevis-udělá to víc škody než užitku.Takže prý naše nové krásné lékárničky nám za chvíly budou k ničemu,protože my tam samo podle nových směrnic dýchání máme.....Takže nevím.....helpless

Rhinoceros
Přidané 15.02.2011 08:48

Registrace: 23.10.09
Ja jsem ve volnem case potapec - zachranar a instruktor prvni pomoci pro plavciky v mistnim bazene. Je to tak, ze pokud nejste kvalifikovani v masazi srdce a nevite tedy, jak spravne postupovat u dospeleho, dela se pouze masaz srdce bez umeleho dychani rychlosti 100 kompresi za minutu do prichodu pomoci. Hrudnik stlacit o 4-5 cm - zalezi na velikosti zachranovane osoby. Pokud mate kvalifikaci, tak po 30 kompresich (cca 18vterin) prichazi vdech. Pokud se hrudnik obeti vzedme a zase klesne, prichazi druhy vdech. Pokud se nevzedme, zkusi se to pod jinym uhlem. Pokud se nevzedme ani tentokrat, pristoupi se k dalsim 30 kompresim. A tak porad dokola. Pro mimina se to dela trochu jinak. Pokud jste na miste sami, delejte resuscitaci nejmene 2 minuty(5 cyklu) pred privolanim pomoci. Porad se to ale meni a tak to bude pristi rok urcite zase jinak. Toto je ale soucasny stav. Jo a pravidlo zni - je lepsi delat neco, nezli nic. Da se totiz i tezko rozpoznat, zda osoba dycha nebo ne. V tom pripade je lepsi pristupovat k ni tak, ze nedycha a zahajit masaz nez si myslet, ze dycha a koukat jenom na ni.
Upravil Rhinoceros dne 15.02.2011 08:56
Veganstvím proti zbytečnému násilí.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.

zetor
Přidané 15.02.2011 08:56

tak jsem to našel s těma lékárničkama...:

Protože záchranáře přímo učím, něco bych vám všem rád sdělil. V Česku je cca 4,3 milionů registrovaných automobilů. Takže při ceně řekněme kolem 250 Kč za jednu autolékárnu jde o obchod zhruba za miliardu. Takže evidentně musel mít někdo mohutný zájem. Nicméně si asi sbor zákonodárců jaksi nevšiml, že od loňského roku platí v EU zcela nová závazná pravidla pro neodkladnou resuscitaci. V nich se výslovně nedoporučuje dýchání z úst do úst. Většinou totiž jen zdržuje a má nebezpečné vedlejší efekty. Především většina vdechovaného vzduchu jde do žaludku a chudák postižený se potom dosti často pozvrací s rizikem vdechnutí zvratků. Je totiž takzvaně "předýchán". Neškolený záchrance totiž do postiženého
povětšinou funí jako do nafukovací matrace. To někdy vede až k velmi nebezpečnému otoku mozku postiženého . Proto se umělé dýchání v té či oné formě doporučuje pouze školeným týmům záchranářů. Primární je masáž srdce. Tečka. Minimálně první čtyři minuty je vždy nejdůležitější masáž - na dýchání raději zapomeňte. Pokud si totiž vezmete resuscitační roušku s ventilem z lékárny, nasadíte si jí moc těsně a zkusíte dýchat, pocítíte minimálně i jako zcela zdraví lidé silný diskomfort. Pokud máte nějaké dechové obtíže, začnete se sám dusit. Přesto je tato hloupost u nás povinná. Nové autolékárny a přiložené návody jdou tedy zcela proti posledním předpisům Evropské resuscitační> rady a nejsou momentálně ničím jiným, než jen zdrojem velmi dobrého kšeftu a buzerace občanů! Co tedy všechny automobilisty stejně a logicky v dohledné době čeká znovu? Další nové autolékárničky s jiným návodem a obsahem! Což bude samosebou dalším skvělým kšeftem pro příslušné podnikatelské kruhy většinou velmi blízkých některým vlivným zákonodárcům a politikům. A ty občane blbečku jen drž hubu a znovu a znovu plať! Pošlete proto všem a dál i svým zastupitelům.

P.S. Tyto nové předpisy v češtině je možné prosím kdykoliv > zhlédnout
např. na web stránkách
Pražské záchranné služby.
Miloslav Lněnička
Horní Újezd 4
57001 Litomyšl
# miloslavl@seznam.cz

zetor
Přidané 15.02.2011 09:16

Taky si myslím....Jde jen o to tahat z lidí peníze....Frown

Rhinoceros
Přidané 15.02.2011 09:22

Registrace: 23.10.09
presne tak, v anglii a spouste dalsich zemi neni lekarnicka v aute natoz na motorce vubec povinna

Veganstvím proti zbytečnému násilí.
Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody.

Jarys
Přidané 15.02.2011 09:23

Registrace: 10.12.10
Přesně tak dělají z lidí debi.i a nesmyslnýma vyhláškama z nich tahají peníze. Říkal mi kamarád policajt že je pro ně taky dost bída dávat pokuty za nové lékarničky když stejně všichni vědí že jsou úplně k ničemu

http://jarys73.rajce.idnes.cz/
misak
Přidané 15.02.2011 15:22

Díky všem za důležité informace,zase jsem o něco chytřejší Cool

No a těm co mají zájem se na nás pakovat na pořád novejch lékárničkách ať se jim jídlo v hubě v h..no obrátí annoy

Jedu? Tedy žiju!

zetor
Přidané 15.02.2011 15:26

misak napsal:

No a těm co mají zájem se na nás pakovat na pořád novejch lékárničkách ať se jim jídlo v hubě v h..no obrátí annoy

No....za poslední půlrok mi prošlo rukama v krámu asi cca 1000 lékárniček....tak doufam že večeře nebude o hov.ně......Frown hilarious

joni
Přidané 15.02.2011 20:07

Registrace: 17.12.07
Prosím...........
Jsem jen "malá holka"............
Ale kdo mi poradí, kde má 12-kta pojistky? secret
Batman forever :-)

www.batmani.estranky.cz
joni
Přidané 15.02.2011 20:10

Registrace: 17.12.07
Jinak: můj kamarád je dlouholetý člen Horské služby. A dýchání z úst do úst je DÁVNO OUT!!!! Kdo nechce - dýchat NEMUSÍ!!!! Důležitá je masáž srdce!!!!! A na to nepotřebuju STUPIDNÍ LETÁČEK!!!! Buď to morálně zvládám a masíruju, nebo to nezvládám a masíruju leda vlastní žaludek... helpless
Batman forever :-)

www.batmani.estranky.cz
Woodman
Přidané 15.02.2011 20:20

Registrace: 23.09.09
Joni: Jak to myslíš dávno out, jako že horská služba oživuje masáží srdce bez umělého dýchání?

misak
Přidané 17.02.2011 13:02

zetor napsal:
misak napsal:

No....za poslední půlrok mi prošlo rukama v krámu asi cca 1000 lékárniček....tak doufam že večeře nebude o hov.ně......Frown hilarious

Zetor: to nebylo myšleno na konečné prodejce,ikdyž ti z prodeje taky něco mají,ale na ty kumpány co tohle vymýšlí.
Protože to by v tom byl čert,aby některej z nich nebyl akcionář nějaký společnosti co vyrábí třeba roušky nebo obvazy. No a co si budem povídat ruka ruku meje a když firma nemá obrat tak to musíme nějak vykómat na čem z těch lidí nějakou tu kačku vyrazíme.
No a vůbec nejlepší je vošéfovat si to zákonem,ať je to kurňa jistota thumbs up
Jedu? Tedy žiju!

zetor
Přidané 17.02.2011 13:13

misak napsal:
zetor napsal:
misak napsal:

Zetor: to nebylo myšleno na konečné prodejce,ikdyž ti z prodeje taky něco mají,ale na ty kumpány co tohle vymýšlí.
Protože to by v tom byl čert,aby některej z nich nebyl akcionář nějaký společnosti co vyrábí třeba roušky nebo obvazy. No a co si budem povídat ruka ruku meje a když firma nemá obrat tak to musíme nějak vykómat na čem z těch lidí nějakou tu kačku vyrazíme.
No a vůbec nejlepší je vošéfovat si to zákonem,ať je to kurňa jistota thumbs up

já vím jak jsi to myslel....sranda musí být....hilarious

busak
Přidané 17.02.2011 16:57

Registrace: 19.12.09
Nekde na motorkarich jsem cetl,ze v Rakousku je povinny potah na helmu s trojuhelnikem a pri poruse nebo havarii se helma s navlecenym potahem pouzije jako vystrazny trojuhelnik.Vite o tom neco?hmm!
Nebýt BMW,už bych znovu nezačínal

Kasak
Přidané 17.02.2011 17:14

Registrace: 28.08.08
TondaM napsal:
Nekde na motorkarich jsem cetl,ze v Rakousku je povinny potah na helmu s trojuhelnikem a pri poruse nebo havarii se helma s navlecenym potahem pouzije jako vystrazny trojuhelnik.Vite o tom neco?hmm!
Jo a když nemáš návlek,tak musíš mít mobilní semafor,nebo požádat kolemjdoucího,aby za tebou mával praporkem.Grin Rakušáci jsou paka,ale tohle je i na ně moc.
Když je hlad,je i husa dobrá.

Dovi
Přidané 17.02.2011 22:40

Registrace: 15.10.09
TondaM napsal:

Pro rakouské byrokraty raději dva trojúhelníky nebo rovnou kosočtverec.

Fila
Přidané 18.02.2011 08:33

Registrace: 06.09.10
Mamma Mia napsal:
Já jsem slyšela, že na Slovensku uvažují od února o povinném trojúhelníku i v motorce.....doufám, že to neuzákoněj:-)

kdyby byl nafukovaci.. Grin
R 1100 GS in love

zirafak
Přidané 14.03.2011 08:36

Registrace: 17.11.10
Fila napsal:
Mamma Mia napsal:
Já jsem slyšela, že na Slovensku uvažují od února o povinném trojúhelníku i v motorce.....doufám, že to neuzákoněj:-)

kdyby byl nafukovaci.. Grin

tak by uletel..... comfort

Strana 2 z 3:   1    2    3  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 94
Členové on-line: 1
Bedabanjo

Registrováno: 8,729
Nejnovější člen: ilicz

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.27 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI