Petr 11 napsal:
Mimochodem...ma v tom pan Okamura trosku bordel a to i v historii vlastni zeme...Japonsko po Hirosime nebylo rozhodne na kolenou,proto Nagasaki nebylo nic testovaciho,ale logicky dalsi krok,ktery ho teprve donutil,spolu se vstupem SSSR do valky s Japonskem a zahajenim operace "Srpnova boure" 8.8. RA v Mandzusku,ke kapitulaci 15.8. a ofiko bylo podepsano 2.9....takze...opet lezeni do prdele rudym volicum prostrednictvim lacineho antiami populismu...
jo...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Petr 11 napsal:
Tohle je klasicky pripad vrteni psem,Dovi...nechapu ten vytah?
Výtah spočívá v tom, co je (alespoň pro mne) podstatné, co mně osobně na těch porevolučních časech vadí a co vlastně vedlo k tomu marasmu, který tady máme - rozkradený zplundrovaný stát, škody v bilionech Kč, devastace zbylé morálky a skoro žádná naděje na pokojnou nápravu.
Proto mě z těch TO názorů zaujalo hlavně toto, a pod to bych se podepsal:
kariéristy z normalizační KSČ, kteří jsou v našich dosavadních vládách stále, jsou premiéry nebo dokonce kandidují na prezidenta? Proč najednou ta starost?
Prezident Klaus žádal také v obou volbách KSČM o podporu. Ten, kdo varoval a mobilizoval před nebezpečnými komunisty, nakonec žádal o jejich spolupráci a pomoc.
Musím se smát, když kariérista, člen normalizační KSČ, je dnes zapáleným antikomunistou. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Petr 11 napsal:
Mimochodem...ma v tom pan Okamura trosku bordel a to i v historii vlastni zeme...Japonsko po Hirosime nebylo rozhodne na kolenou,proto Nagasaki nebylo nic testovaciho,ale logicky dalsi krok,ktery ho teprve donutil,spolu se vstupem SSSR do valky s Japonskem a zahajenim operace "Srpnova boure" 8.8. RA v Mandzusku,ke kapitulaci 15.8. a ofiko bylo podepsano 2.9....takze...opet lezeni do prdele rudym volicum prostrednictvim lacineho antiami populismu...
Hodně se o historii zajímám, ale nechci to zde zaplevelovat dlouhou přednáškou na téma japonské reakce-nereakce na Postupimskou deklaraci Spojenců a na konec WW2 v Pacifiku včetně ostatních možných scénářů...
Tak raději jen ve stručnosti:
V podstatě souhlas - samotná první AB odpálená nad Hirošimou ještě nedonutila japonskou vládnoucí kliku ke kapitulaci.
Ale je pravda, že při svržení AB na Nagasaki se v bojovém nasazení testovala i druhá možná konstrukce štěpné bomby.
Obě naostro svržené AB se totiž vzájemně podstatně lišily jak štěpným materiálem (uran versus plutonium), tak iniciací štěpné reakce respektive způsobem dosažení nadkritického množství. __________________________________________________________
Dovi...mne zauala jina vec...ty pises pred citatem Okamury,cituji: "Tady to máte (všichni) v TO originále, bez přetlumočení panem Holcem:"
a pak sem das vytah,ktery je v podstate neskodny a ty perly,ktere tento radobychytry populista pouzil a pro ktere si podrizl u mnoha lidi,kteri mu skakali doted na spek,vetev,vynechas...proto jsem reagoval...
Co se tyce Nagasaki...kdyby kapitulovalo Japonsko po Hirosime,nebylo by Nagasaki-v kostce.
Upravil Petr 11 dne 23.11.2012 10:05
Petr 11 napsal:
Hodně se o historii zajímám, ale nechci to zde zaplevelovat dlouhou přednáškou na téma japonské reakce-nereakce na Postupimskou deklaraci Spojenců a na konec WW2 v Pacifiku včetně ostatních možných scénářů...
Tak raději jen ve stručnosti:
V podstatě souhlas - samotná první AB odpálená nad Hirošimou ještě nedonutila japonskou vládnoucí kliku ke kapitulaci.
Ale je pravda, že při svržení AB na Nagasaki se v bojovém nasazení testovala i druhá možná konstrukce štěpné bomby.
Obě naostro svržené AB se totiž vzájemně podstatně lišily jak štěpným materiálem (uran versus plutonium), tak iniciací štěpné reakce respektive způsobem dosažení nadkritického množství.
no oni spojenci hrali pokud vim vabank.. argument byl ten, ze budou sazet jednu atomofku za druhou, dokud se japové nevzdaji.
Bohuzel, Nagasaki by byla minimalne na par mesicu posledni, pokud vim.
---
coz by byl hrozny prusvih, protoze napr. Iwo Jima byla hotovy peklo.
Upravil hicks dne 23.11.2012 10:13
17 cm
Mimochodem,ted jsem si precetl velice trefny a vtipny komentar (jako vzdy) k hlasum od pana Horacka,dovoluji si zkopirovat sem:
Michal Horáček
Prezidentský kandidát pan Dlouhý najal ke sběru podpisů pod svou kandidaturu brigádníky.
Za jeden získaný slíbil brigádníkovi vyplatit 20.- kč.
Získat takový podpis, říkal jsem si, nebude snadné - těžce vydělaná dvacka. Proč by tím tedy brigádníci marnili čas a energii? Protože, odpovídal jsem svému pesimistickému "já", úkolem je přinést a zkasírovat "podpisy", a nikoli "podpisy skutečných lidí". V tom případě je to dvacka vydělaná snadno. A proto je výhodné takové podpisy přinášet, a to po stozích - takové jsou zákony ekonomie.
...Neudivuje mne, že příslušná autorita teď ty podpisy prý nechce uznat. Zajímavější je, že pan Dlouhý kandidoval jako člověk, jehož předností jsou ekonomické kompetence.
Nevím, jak ekonomii rozumí u Goldman Sachs, ale všechny ty řeči o tom, že na rozpoutání světové recese se podíleli i "odborníci" podobných finančních ústavů, jakoby nabývaly na váze.
Každopádně soudím, že ani majitel cukrárny na maloměstě, ačkoli se ekonomickou kompetencí zpravidla neohání, by ty peníze tak prostoduše nerozhazoval. Možná je to proto, že si zvykl nakládat s vlastními, a ne s cizími penězi - a bez takové zkušenosti si pan ekonom Dlouhý naběhl, aniž je nutné se tomu extra divit.Zobrazit více
Upravil Petr 11 dne 23.11.2012 10:20
Petr 11 napsal:
Mimochodem,ted jsem si precetl velice trefny a vtipny komentar (jako vzdy) k hlasum od pana Horacka,dovoluji si zkopirovat sem:
Michal Horáček
Prezidentský kandidát pan Dlouhý najal ke sběru podpisů pod svou kandidaturu brigádníky.
Za jeden získaný slíbil brigádníkovi vyplatit 20.- kč.
Získat takový podpis, říkal jsem si, nebude snadné - těžce vydělaná dvacka. Proč by tím tedy brigádníci marnili čas a energii? Protože, odpovídal jsem svému pesimistickému "já", úkolem je přinést a zkasírovat "podpisy", a nikoli "podpisy skutečných lidí". V tom případě je to dvacka vydělaná snadno. A proto je výhodné takové podpisy přinášet, a to po stozích - takové jsou zákony ekonomie.
...Neudivuje mne, že příslušná autorita teď ty podpisy prý nechce uznat. Zajímavější je, že pan Dlouhý kandidoval jako člověk, jehož předností jsou ekonomické kompetence.
Nevím, jak ekonomii rozumí u Goldman Sachs, ale všechny ty řeči o tom, že na rozpoutání světové recese se podíleli i "odborníci" podobných finančních ústavů, jakoby nabývaly na váze.
Každopádně soudím, že ani majitel cukrárny na maloměstě, ačkoli se ekonomickou kompetencí zpravidla neohání, by ty peníze tak prostoduše nerozhazoval. Možná je to proto, že si zvykl nakládat s vlastními, a ne s cizími penězi - a bez takové zkušenosti si pan ekonom Dlouhý naběhl, aniž je nutné se tomu extra divit.Zobrazit více
ty jo.. co se ti stalo moc hezky napsane.
17 cm
štve mě natom to,že jsem jel 10 km tam a 10 km zpět abych podpořil svého kandidáta Tomia Okamuru a fčil nějaký óřada řekne že je něco neplatné má vůbec smysl v tonto státě něco dělatasi si tam zas potřebují dosadit svou figurku,nejlépe komunistu Fišera,kde budou moci tahat za provázky aby zpíval jak oni pískajíHliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
bystricke napsal:
štve mě natom to,že jsem jel 10 km tam a 10 km zpět abych podpořil svého kandidáta Tomia Okamuru a fčil nějaký óřada řekne že je něco neplatné má vůbec smysl v tonto státě něco dělatasi si tam zas potřebují dosadit svou figurku,nejlépe komunistu Fišera,kde budou moci tahat za provázky aby zpíval jak oni pískají
no pokud jsi to tam napsal v hantecu a podepsal ses bystrické tak se nediv že nesesbíral dost hlasů ..... a pokud jsi jel 10 km jen kvůli toho pak seš c.vok.... :-D
TAKE IT EASY
Petr 11 napsal:
Dovi...mne zauala jina vec...ty pises pred citatem Okamury,cituji: "Tady to máte (všichni) v TO originále, bez přetlumočení panem Holcem:"
a pak sem das vytah,ktery je v podstate neskodny a ty perly,ktere tento radobychytry populista pouzil a pro ktere si podrizl u mnoha lidi,kteri mu skakali doted na spek,vetev,vynechas...proto jsem reagoval...
Co se tyce Nagasaki...kdyby kapitulovalo Japonsko po Hirosime,nebylo by Nagasaki-v kostce.
Petr 11 napsal:
Jojo,kdyby měla babka koule tak by to byl dědek
A nebo kdyby pánbůch nevymyslel rybníky nemuseli by bejt Jižní Čechy
bystricke napsal:
štve mě natom to,že jsem jel 10 km tam a 10 km zpět abych podpořil svého kandidáta Tomia Okamuru a fčil nějaký óřada řekne že je něco neplatné má vůbec smysl v tonto státě něco dělatasi si tam zas potřebují dosadit svou figurku,nejlépe komunistu Fišera,kde budou moci tahat za provázky aby zpíval jak oni pískají
Možná je lepší být dnes vyřazen z kandidátní listiny než za měsíc přijít záhadně o život. Např. jako účastník podivné autohavárie, že jo.
Možná je lepší být dnes vyřazen z kandidátní listiny než za měsíc přijít záhadně o život. Např. jako účastník podivné autohavárie, že jo.
To musí být hrozné,věřit na všechny ty konspirační teorie.
Zdenal RT napsal:
To musí být hrozné,věřit na všechny ty konspirační teorie.
Jestli je to přímo na mne, tak já na VŠECHNY konspirační teorie nevěřím, a vlastně pořádně ani na jednu z těch všech známých.
Ale i kdyby - nebylo by to myslím až tak hrozný jako věřit (CZ) médiím, našim poslancům a hlavně té vypráskané trojkoaliční straně a vládě, jmenovitě všem ministrům a jejich náměstkům, jednomu vedle druhýho. __________________________________________________________