Správná odpověď:
Kachna nemusí být jen s knedlíkem a zelím, ačkoliv neříkám, že to není dobrý. Naopak. Pro dnešek jsem se ale inspiroval receptem Radka Kašpárka. Odkaz: http://www.barran...u-kukurici Pouze jsem k tomu nedělal ty smažené koule. Batátová kaše oživena šťávou z půlky limetky. Recept naprosto jednoduchý, všechno se to dělá samo. Škoda jen toho popisu v odkazu. Lepší je vidět video, ale Barandov to má zpoplatněný. Kdyžtak to vařil 18.6.2014. Čas lze zkrátit, když to švihnete na 120°C, pak stačí 5 hodin. Naopak přípravu je lepší prodloužit a nasolené okmínované čtvrtky nechat přes noc v chladu zkřehnout. V receptu taky není napsáno, že když děláte ty porce, tak je dobrý je nahoře zakrýt kůží před vložením do trouby/grilu. A koukám, že tam toho není víc napsáno, takže:
Kachnu konfitovat, obrat. Maso roztrhat na vlákna, dát do nádoby do výšky 2-3cm a shora zatížit. Já použil čtvercové formy na pečení, do nich jsem to vyskládal a přimáčkl víčkem od forem. Přendat do lednice, aby to zatuhlo v požadovaném tvaru. Vyndat, hodit porce pod gril nebo do trouby. Jak je to z lednice ztuhlé, dobře se s tím pracuje, drží to tvar.
Kdyžtak se ptejte...
xHackerM přiložený následující obrázek:
xHackerM: ja bych to typl na teleci pupek s dynovou polentou a k tomu nejaka majda s kukurici
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Už je večer? Hodne zaujimave tema, tie obrazky sú na tomto fore asi tie naj top!... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.