No me je v postate u prdele, co maj neci deti za techniku, to o ty zemi nevypovida vubec nic.Myslim, ze komousi dokonce uz i na Kube pochopili, ze nejjednodussi je si lidi proste koupit. A je fuk, jestli slibama, ze seberes bohatejm majetek nebo tim ze tam otevres padelany obchody Apple a das jim pocit svobody, ikdyz kouknout se na netu na jakykoli stranky uz nemuzou. Je mi jasny, ze podnikat nemuze asi kazdej, ale ten kdo nema odvahu a ceka, ze se bude o nej nekdo starat by podle myho nemel chtit mit vsechno, co maji ti, kteri se do toho nebali jit. Proto me tolik sere retorika levicovych partaji, ktere dobre vedi, ze zdaneni bohatejch nic nevyresi, a ze davky jeste nikoho samostatnosti nenaucily a presto to nevahaj znovu vytahovat. A je porad dost lidi, kteri tomu chteji verit, protoze si proste sam podle svy srajtofle neumej spocitat, ze si muzu dovolit vyhodit jen tolik penez, kolik opravdu mam. Ale uz dost, tohle jsou jen kecy. Vol treba Piraty, ne, jejich sef ma fajnovy dredy a jedna z jejich vcelku pohlednzch clenek se pred casem nevahala svleknout do naha.
frantisek napsal:
No me je v postate u prdele, co maj neci deti za techniku, to o ty zemi nevypovida vubec nic.Myslim, ze komousi dokonce uz i na Kube pochopili, ze nejjednodussi je si lidi proste koupit. A je fuk, jestli slibama, ze seberes bohatejm majetek nebo tim ze tam otevres padelany obchody Apple a das jim pocit svobody, ikdyz kouknout se na netu na jakykoli stranky uz nemuzou. Je mi jasny, ze podnikat nemuze asi kazdej, ale ten kdo nema odvahu a ceka, ze se bude o nej nekdo starat by podle myho nemel chtit mit vsechno, co maji ti, kteri se do toho nebali jit. Proto me tolik sere retorika levicovych partaji, ktere dobre vedi, ze zdaneni bohatejch nic nevyresi, a ze davky jeste nikoho samostatnosti nenaucily a presto to nevahaj znovu vytahovat. A je porad dost lidi, kteri tomu chteji verit, protoze si proste sam podle svy srajtofle neumej spocitat, ze si muzu dovolit vyhodit jen tolik penez, kolik opravdu mam. Ale uz dost, tohle jsou jen kecy. Vol treba Piraty, ne, jejich sef ma fajnovy dredy a jedna z jejich vcelku pohlednzch clenek se pred casem nevahala svleknout do naha.
Máš pravdu ,vidím to taky tak.
Když houska, tak se salámem, když salám, tak turistický!
allroad napsal:
Nezlob se na mě, ale nechceš nám dávat za vzor komunistickou Čínu, když píšeš o mladých lidech mimo EU např. Číňanech. Jistě máš na mysli děcka komunistických prominentů. Jinak není možné se z totality ven dostat, i kdyby si to lidé mohli finančně dovolit. Země , kde jsou denně pošlapávána lidská práva, kde člověk neznamená absolutně nic ( Tibet ). Nevím, jaký bič máš na mysli.
Tak je třeba se neorientovat jen podle toho "jedna paní povídala" nebo v televizi jsem viděl... :-)
Příklad naší firmy...myslím že ne zcela ojedinělý v dnešní době. Naše firma, mluvím o a.s. je v majoritním vlastnictví firmy německé, rovněž a.s. Akcie naší německé matky většinově vlastní firma, světe div se, Čínská. Takže vlastně dělám pro Číňany :-D Nese to s sebou mimo jiné i to, že už jsem jak tady, tak u firmy v německu viděl spoustu Číňanů. Někteří jsou tu stabilně - dohled, někteří se tu střídají, třeba na zaškolení, atd. Vzhledem k tomu, že se od nás do Číny celkem často i jezdí Vás ujišťuju, že by se někteří moc divili, kde jsme my (Evropa) a kde oni :-) Navíc, spousta lidí je celkem hrdá na svou zemi i na své politické zřízení...a nemluví z nich strach. Těch obyčejných lidí jsem tu už taky viděl spousty, takže to s tím vycestováním zas až tak nemožné nebude.
Jinými slovy řečeno, ať budete volit jakkoli, postupně si velký krajíc z evropských podniků stejně zhltne zlá komunistická Čína, protože ta jako jedna z mála nežije na dluh, ale prosperuje a je solventní.
allroad napsal:
Nezlob se na mě, ale nechceš nám dávat za vzor komunistickou Čínu, když píšeš o mladých lidech mimo EU např. Číňanech. Jistě máš na mysli děcka komunistických prominentů. Jinak není možné se z totality ven dostat, i kdyby si to lidé mohli finančně dovolit. Země , kde jsou denně pošlapávána lidská práva, kde člověk neznamená absolutně nic ( Tibet ). Nevím, jaký bič máš na mysli.
Tak je třeba se neorientovat jen podle toho "jedna paní povídala" nebo v televizi jsem viděl... :-)
Příklad naší firmy...myslím že ne zcela ojedinělý v dnešní době. Naše firma, mluvím o a.s. je v majoritním vlastnictví firmy německé, rovněž a.s. Akcie naší německé matky většinově vlastní firma, světe div se, Čínská. Takže vlastně dělám pro Číňany :-D Nese to s sebou mimo jiné i to, že už jsem jak tady, tak u firmy v německu viděl spoustu Číňanů. Někteří jsou tu stabilně - dohled, někteří se tu střídají, třeba na zaškolení, atd. Vzhledem k tomu, že se od nás do Číny celkem často i jezdí Vás ujišťuju, že by se někteří moc divili, kde jsme my (Evropa) a kde oni :-) Navíc, spousta lidí je celkem hrdá na svou zemi i na své politické zřízení...a nemluví z nich strach. Těch obyčejných lidí jsem tu už taky viděl spousty, takže to s tím vycestováním zas až tak nemožné nebude.
Jinými slovy řečeno, ať budete volit jakkoli, postupně si velký krajíc z evropských podniků stejně zhltne zlá komunistická Čína, protože ta jako jedna z mála nežije na dluh, ale prosperuje a je solventní.
bojím se, že máš pravdu,,, ať už v přímém či skrytém vlastnictví...
TomasTT napsal:
Já myslím, že je to především zbytečná debata. Kdo je přesvědčený, že Babiš je spasitel, tak ho nepřesvědčí nikdo a nijak, že to není pravda. Zapřísáhlý fanoušek Kalouska ho bude volit i kdyby dal trojitou daň na benzín a státní dluh byl dvojnásobný atd..
Horší věc je, že ti lidi, kteří nejsou takhle napevno a jednoznačně rozhodnutí, fakt nevědí, komu věřit a komu volit. Bojí se volit menší strany, v některých se ani neorientují (moja máma třeba chtěla volit DSSS, protože jí vyšla ve volební kalkulačce a nevěděla, že to je ultrapravice) a nechají se ovlivňovat kampaní typu "tohle je známý herec, takový člověk by přece neudělal nic špatného, tak budu volit toho herce" a neuvědomují si, že "ten herec" je jen figura, která nikdy do žádné vlády nepůjde a je to jen reklamní panák, který má nachytat lidi.
Další spousta lidí volí spíš levici proto, že je v nich strašně zakořeněná závist. Nemají hezký auto, nejezdí na dovolený, nemají opravený nebo nový barák a závidí lidem - a přitom jsou doma z práce ve čtyři hodiny. Nevidí, že ti sousedi, kteří mají auto a barák, mají to auto na splátky a na barák splácí hypotéku a chlap chodí domů z práce v noci. Je to pro ně podnikatel (= krade) nebo pracuje v nějaké soukromé firmě (=krade) a závidí mu. Tak budou volit ty, kdo by chtěli těm lidem napařit vyšší daně a těm co nepracují nebo pracovat ani nechtějí, dávat víc peněz na sociální podporu. Ovšem ne těm, kdo to opravdu potřebují ale těm, kdo se v tom umí pohybovat (nechci říct, že jsou to profesionální pobírači podpor a dávek).
Byl jsem o víkendu v Jihlavě a když se člověk dostane chvilku do kontaktu s lidma, kteří vám řeknou, že by chtěli volit komunisty, aby "všem ty baráky a auta sebrali", tak mě z toho mrazí. Paní sousedce jsem řekl, jestli si myslí, že by mě tím pádem taky "měli sebrat auto" protože je hezčí než to jejich, tak řekla, že pochopitelně ne, že myslela ty jiné. Ale oni nemyslí - prostě závidí a když někde slyší, že někdo bude "zabavovat", tak se jim to líbí.
Je to dost děsný, když to takhle člověk slyší a jsou to lidi, který jsem třeba považoval za celkem "normální". Přitom mají nějaké pozemky, chovají doma zvířata, nemají se myslím špatně - ale nemají prostě opravený dům, jezdí starým vrakem a nejezdí nikam na dovolené a závidí těm, kdo třeba nemají ty pozemky ani zvířata (a musí si třeba kupovat maso, což oni nemusí) a cestují. Prostě mě to překvapilo.
No kdo viděl včerejší Volbu na Nově, Hašek za ČSSD a Kováčik za KSČM a nemá v hlavě vydlabáno jako v helloweenské dýni, musel zvracet vnitřnosti a v noci se v kalužích potu budit, stejně jako já.
Upravil maxipes dne 16.10.2013 15:51
www.kokiskashop.cz
maxipes napsal:
No kdo viděl včerejší Volbu na Nově, Hašek za ČSSD a Kováčik za KSČM a nemá v hlavě vydlabáno jako v helloweenské dýni, musel zvracet vnitřnosti a v noci se v kalužích potu budit, stejně jako já.
Pokud s Tebou tak mává jenom toto, doporučuji v Tvém vlastním zájmu televizi vůbec nepouštět, obzvláště pak striktně vynechávat aspoň zprávy.
maxipes napsal:
Pokud s Tebou tak mává jenom toto, doporučuji v Tvém vlastním zájmu televizi vůbec nepouštět, obzvláště pak striktně vynechávat aspoň zprávy.
Koukám, že zprávy od" jedna paní povídala" tady servíruješ spíš ty.
To,že Čína nežije na dluh a je solventní jsi čerpal odkud?
Tak v prvé řadě nejsem ekonom...ale, abych tady nemusel dávat deset protikladných článků (taky mám google), tak aspon +- oficiální čísla:
Zahraniční dluh Číny činí cca 710 mld USD, což je asi 8,5 % HDP. Nutno podotknout, že růst ekonomiky se pohybuje meziročně číslem, které se blíží 10-ti %. Navíc má ve vlastnictví např. dluhopisy USA v hodnotě cca 850 mld. USD, takže teoreticky už jen tady je na svém, aniž bych počítal co Číně dluží např EU.
Pro srovnání EU má zahraniční dluh cca 16 bilionů USD, což je asi 85 % HDP a meziroční "růst" ekonomiky se pohybuje když ne v mínusových číslech, tak v řádech plusových desetin procenta....
Ovšem, nakolik jsou tahle čísla správná ví snad jen Bůh, pokud na něj někdo věří. A jestli je Čínská statistika zfalšovaná a jejich dluh není 9 % HDP, ale 50, 100 nebo 150 % HDP, jak se spekuluje v Tebou předložených článcích, tak to opravdu nevím, ale budí to spíš úsměv na tváři...
S nadsázkou lze říct, že každý Číňan dluží světu asi 400 USD, kdežto každý občan EU dluží světu asi 28 tis. USD
To, že Čína investuje jak v EU, tak i v Americe, je ale opravdu fakt a já jen popisoval konkrétní stav jedné takové investice.
I když má nějaká země relativně vysoký zahraniční dluh (úhrnný nebo na hlavu), může být „čistým mezinárodním věřitelem“, pokud jeho zahraniční dluh je menší, než součet zahraničních dluhů jiných zemí, které drží. Příkladem je Lucembursko, Čína nebo Švýcarsko.
U TOP09 končí drzost a začíná chucpe. TOP09 mi skrze plakát, který denně míjím cestou do práce, sděluje, že vyšší daně zdravou ekonomiku nezajistí. No nepovídejte, pan Kalousku! Vážně!? Kdo by to byl řekl! A jak je to i Vám tak najednou jasné… když jsou tu ty volby… to je ale náhodička, že!? Jeden by skoro čekal, že současná vláda (tak radostně oslavovaná všemi „pravičáky“ po minulých volbách) zaleze někam do podzemí, kde se bude snažit ani nedutat, zejména ne na téma toho, co všechno neudělali a hlavně naopak udělali od roku 2010. To bylo slibů a keců! Třeba taková TOP09 má ve svém programu z roku 2010 toto: „Víme, že povolební vyjednávání si žádá kompromisy. Zavazujeme se však, že nevstoupíme do vlády, která nebude likvidovat deficit veřejných rozpočtů a nebude razantně snižovat výdaje státu a nebude kultivovat podnikatelské prostředí, zejména nezvyšováním přímých odvodů, odstraňováním administrativní zátěže a nezvyšováním regulačních bariér.“ Tímto explicitně závazným prohlášením si holt celkem nepokrytě vytřeli zadek (především ono razantní snižování výdajů státu se projevilo zejména tím, že v rozpočtu na rok 2012 schválili výdaje o 10 miliard vyšší než v roce 2011 a o 4 miliardy vyšší než v roce 2010), což se ostatně dalo i tak nějak čekat a nemohu říci, že by mě to jakkoliv překvapovalo. Že mi ale tahle daně zvyšující „pravicová“ strana před volbami začne vysvětlovat, že vyšší daně nezajistí zdravou ekonomiku, jsem skutečně neočekával.
mao napsal:
Tak v prvé řadě nejsem ekonom...ale, abych tady nemusel dávat deset protikladných článků (taky mám google), tak aspon +- oficiální čísla:
Zahraniční dluh Číny činí cca 710 mld USD, což je asi 8,5 % HDP. Nutno podotknout, že růst ekonomiky se pohybuje meziročně číslem, které se blíží 10-ti %. Navíc má ve vlastnictví např. dluhopisy USA v hodnotě cca 850 mld. USD, takže teoreticky už jen tady je na svém, aniž bych počítal co Číně dluží např EU.
Pro srovnání EU má zahraniční dluh cca 16 bilionů USD, což je asi 85 % HDP a meziroční "růst" ekonomiky se pohybuje když ne v mínusových číslech, tak v řádech plusových desetin procenta....
Ovšem, nakolik jsou tahle čísla správná ví snad jen Bůh, pokud na něj někdo věří. A jestli je Čínská statistika zfalšovaná a jejich dluh není 9 % HDP, ale 50, 100 nebo 150 % HDP, jak se spekuluje v Tebou předložených článcích, tak to opravdu nevím, ale budí to spíš úsměv na tváři...
S nadsázkou lze říct, že každý Číňan dluží světu asi 400 USD, kdežto každý občan EU dluží světu asi 28 tis. USD
To, že Čína investuje jak v EU, tak i v Americe, je ale opravdu fakt a já jen popisoval konkrétní stav jedné takové investice.
Na takové statistiky se nedá reagovat.Wikipedie dokáže smíchat všechny nesmysly dohromady. Vezmou státy EU sečtou dluhy a uvedou to jako zahraniční dluh EU. Eu dluží hlavně sama sobě. Největší věřitel Německo,fondy, podniky domácnosti ap. Spíše než zahraniční dluh Číny je zajímavější její veřejný dluh a jeho struktura, čím je tvořen jejich růst ekonomiky a jaké bubliny z toho vzniknou.
Nic z toho ale není k tématu vlákna. Spíš by bylo zajímavější tu uvést v kterém státu hledat inspiraci a z kterého by chtěli ten system převzit, se vším všudy jak důchodového systemu, daňového,jak řešit zdravotnictví, soc.zabezpečení Atd. Ale prosím nevyzobávat tu to a tam zas tohle. To nefunguje. Hlavně bych to rád slyšel od voličů levice. Já bych volil Švýcarsko.Se vším komplet.
Jarys napsal:
Taky jsem pro Švýcarsko. Nevím proč by to u nás nemohlo fungovat jako u nich.
Protože jsme češi
Vlastimile, nas strejda s rodinou bydli ve Svycarsku ( utekl tam v roce 1988 ) a slozeni obyvatel jiz davno neni z rodilych Svycaru. Se asi budes divit, kdyz napisu, ze rodili Svycari jsou jiz v mensine! napr. bratranec chodi na normalni stredni skolu a ve tride z 30 jich je "rodilych" Svycaru jen 5. A to k nim nepocita sebe, i kdyz se tam narodil. Dokonce velka cast populace ve Svycarsku se sklada z kosovskych Albancu.
Takze, jak pise Jarys, proc by to neslo u nas ?
Upravil vyky dne 17.10.2013 12:27
vyky