Chlapi, ty vase prispevky jsou jenom plane zvatlani.. Loupez Krymu zustane loupezi a bezprecedentnim porusenim mezinarodni smlouvy. Rus smlouvy neuznava. Eto vsjo tavaryšči...
Něco na tohle téma...
Proruské politické strany, bloky, spolky a nevládní organizace: konfliktogenní faktor ruských separatistů Většina separatistických organizací je malá a jejich demonstrace navštěvují nanejvýš stovky účastníků. Na druhou stranu jejich aktivity lákají pozornost médií a jsou podporovány na vysoké politické úrovni z Ruska, navíc disponují logistickou podporou Černomořské flotily (Hedenskog 2008). Cílem separatistických skupin je podpora těchto idejí: Krym historicky a zákonně patří Rusku, Krym je neoddělitelná součást ruského sociokulturního a geopolitického prostoru, nepřípustnost šíření ukrajinského jazyka a kultury, opozice vůči NATO a USA, podpora ČF, příležitostně protiislámské a protitatarské elementy. Šíření těchto myšlenek je realizováno prostřednictvím seminářů, kulatých stolů, tiskových konferencí, agitačních publikací, účastí na práci mocenských orgánů, spoluprací s ruskými organizacemi a vládními strukturami, masovými akcemi, protiakcemi rozhodnutím ukrajinské vlády, nátlakem na zastupitelstva, pokud mají pocit, že se neřídí těmito myšlenkami, nebo jsou nerozhodné v jejich realizaci. Ruské separatistické hnutí na Krymu není schopné řešit každodenní otázky socioekonomických problémů autonomní republiky, sází na populismus, není jednotné a má jen vágní cíle. Rovněž vystupuje jako destabilizační síla, provokující příležitostně konflikty s Krymskými Tatary.
Teď přijde to nejlepší….
Zdroj: Vědecký projekt RM 08/01/10 Perspektivy vývoje konfliktních situací na Krymském poloostrově
(zkrácená verze), červen 2010 – Asociace pro mezinárodní otázky Association for International Affairs
...aj ta krajta.Toto vypadá,že se někdo přesně trefil....
...a nakouknutí do historie Krymu
Krymský poloostrov byl do 18. století obýván převážně Krymskými Tatary, kteří založili Krymský chanát, jenž byl zhruba od oloviny 15. století součástí Osmanské říše s rozsáhlou autonomií. V roce 1783 byl Krym dobyt Kateřinou II. Velikou a značná část Tatarů emigrovala do dnešního Turecka, kde tvoří velmi početnou a vlivnou diasporu. V květnu 1944 byli všichni Krymští Tataři na základě kolektivního obvinění ze spolupráce s nacisty deportováni do Střední Asie a Krym se začal řízeně osidlovat Rusy, nicméně ti podle některých odborníků nevěděli, co si mají na Krymu počít, jelikož zde byly naprosto odlišné
podmínky od těch, na které byli zvyklí. Chruščov se po své návštěvě Krymu v roce 1953 rozhodl osidlovat oblast Ukrajinci z přilehlých oblastí (Oděská, Chersonská) a o rok později se z těchto víceméně ekonomických důvodů rozhodl předat Krym Ukrajinské SSR. Oficiálním odůvodněním předání Krymu Ukrajině bylo 300. výročí podepsání Perejaslavských dohod v roce 1654, následkem kterých byla levobřežní Ukrajina předána pod správu Ruské říše. Většina ruského obyvatelstva přišla po druhé světové válce, jednalo se většinou o lidi vytržené ze svého přirozeného prostředí, bez tradice a osobního vztahu ke
Krymu. Tato víceméně nová společnost byla pod přísnou kontrolou komunistické strany, jelikož byly přesídlovány pouze prověřené kádry. Od roku 1945 do rozpadu SSSR byla většina obyvatel Krymu loajálních SSSR, protože dostávali poměrně štědré výplaty (v sovětském kontextu) a považovali se za elitu (armádní důstojníci, služby sovětské politické elitě). Stejně tak i sovchozy byly velmi štědře dotovány státem. Krym se proto považuje za jednu z oblastí, kde vznikl vytoužený sovětský národ. Nicméně po rozpadu SSSR v roce 1991 zažili obyvatelé Krymu tři šoky: hospodářský propad (drahé a neefektivní sovchozy
nebyly konkurenceschopné, do rozpadu SSSR byl Krym jeden z nejbohatších sovětských regionů), samotný fakt rozpadu SSSR (vznikl nový stát s novým státním jazykem) a návrat Krymských Tatarů (často žili v jejich domech a báli se, že se je Krymští Tataři pokusí vyhnat).
LUKES napsal:
[quote]Olin napsal:
Hoši , jak sleduji toto vlákno , je mi trochu líto Vás mladých , kteří jste očividně pod vlivem našich proamerických médii , které situaci na Ukrajině ventilují pouze jednostranně a protirusky. Jsem již několikanásobný děda který žil část života v totalitě.
Služebně jsem byl několikrát v Doněcku s jehož šachtami tehdejší OKD spolupracovalo, a kde mám několik přátel. Na podkarpatské Rusi mám vzdálenější příbuzné, takže mám nějaké informace z obou stran Ukrajiny. Proto nevěřte jen tomu co Vám tady média servírují ale sledujte i ostatní fakta a názory , a z toho pak budete si moci vytvořit pravdivý obraz situace na Ukrajině.
Tak se prosím poděl s těmi informacemi z obou stran UA....
Oline je to marný, já se podělil - mám řadu obchodních partnerů ze západu a východu Ukrajiny i známých z bývalého zaměstnání a hned jsem dělal propagandu komančům a Rusům. Někteří soudruzi zapomínají, kdo ten borčus začal a proč. USA otevřeně přiznaly náklad 5,5 miliardy dolarů na změnu v UA. Za komunistů jsem si mozek nedal vypláchnout a měl problémy, nevím proč bych to měl dělat dneska.
Chlapi, ty vase prispevky jsou jenom plane zvatlani.. Loupez Krymu zustane loupezi a bezprecedentnim porusenim mezinarodni smlouvy. Rus smlouvy neuznava. Eto vsjo tavaryšči...[/quote
Upravil Olin dne 27.12.2014 22:34
LUKES napsal:
[quote]Olin napsal:
Hoši , jak sleduji toto vlákno , je mi trochu líto Vás mladých , kteří jste očividně pod vlivem našich proamerických médii , které situaci na Ukrajině ventilují pouze jednostranně a protirusky. Jsem již několikanásobný děda který žil část života v totalitě.
Služebně jsem byl několikrát v Doněcku s jehož šachtami tehdejší OKD spolupracovalo, a kde mám několik přátel. Na podkarpatské Rusi mám vzdálenější příbuzné, takže mám nějaké informace z obou stran Ukrajiny. Proto nevěřte jen tomu co Vám tady média servírují ale sledujte i ostatní fakta a názory , a z toho pak budete si moci vytvořit pravdivý obraz situace na Ukrajině.
Oline je to marný, já se podělil - mám řadu obchodních partnerů ze západu a východu Ukrajiny i známých z bývalého zaměstnání a hned jsem dělal propagandu komančům a Rusům. Někteří soudruzi zapomínají, kdo ten borčus začal a proč. USA otevřeně přiznaly náklad 5,5 miliardy dolarů na změnu v UA. Za komunistů jsem si mozek nedal vypláchnout a měl problémy, nevím proč bych to měl dělat dneska.
Chlapi, ty vase prispevky jsou jenom plane zvatlani.. Loupez Krymu zustane loupezi a bezprecedentnim porusenim mezinarodni smlouvy. Rus smlouvy neuznava. Eto vsjo tavaryšči...[/quote
Hochu , vidím že ČTK Ti postupně vymývá mozek. Začni studovat historii.
Hele ty historiku, nevím co vymývá palici tobě, radši mi vysvětli co je podle tebe historie ? 100 let nazpátek, 200 , 500 , 10 000 let nebo kolik..? To by mohli taky tvrdit mongolové, že je jejich půl Evropy ještě z dob Džingischána ..
Napiš mi prosím tě, co jsi studoval o historii ty sám...
Pro mě je podstatné to co rus podepsal nedávno : http://cs.wikiped...memorandum
Co píše nebo nepíše ČTK je naprosto fuk, podstatné je to, že rus porušuje bez uzardění to, co sám podepsal..
Ne nadarmo se říká : kde rus, tam nebezpečno..
Upravil bluesbery dne 27.12.2014 23:25
Olin napsal:
Chlapi, ty vase prispevky jsou jenom plane zvatlani.. Loupez Krymu zustane loupezi a bezprecedentnim porusenim mezinarodni smlouvy. Rus smlouvy neuznava. Eto vsjo tavaryšči...
Zato tvý slova jsou přínosem pro nás všechny...demokrate :-D
Gagarin : je jen na tobe co si z diskuze vemes.. :-)
Nejde o to, jestli jsem ci nejsem demokrat, jde o to ze rus si dela co chce bez ohledu na dohody a smlouvy.
Počuvaj ty dohodo a smlouvo, ked tu hovoriš dookola o zmluvach ktore porušili rusaci tak by si mohol a mal vedieť aj to že ked sa rušila Varšavska zmluva tak bolo dohodou medzi zapadom a ruskom to že tieto nove štaty nebudu vobec vstupovať do NATO ale budu neutralne. Skutočnosť že to niekto porušil ti už asi nieje tak znama ty ohanači dohôd! Prajem pekny večer!... nemožem uplne s tebou suhlasiť lebo, potom by sme sa mohli myliť obaja.
Dporučuju přečíst.Samozřejmě tento zdroj nebude pro některé dostatečně alternativní,ale pro dokreslení sledu událostí je výborný...http://technet.id...enstvi_kuz
JRM66 napsal:
Počuvaj ty dohodo a smlouvo, ked tu hovoriš dookola o zmluvach ktore porušili rusaci tak by si mohol a mal vedieť aj to že ked sa rušila Varšavska zmluva tak bolo dohodou medzi zapadom a ruskom to že tieto nove štaty nebudu vobec vstupovať do NATO ale budu neutralne. Skutočnosť že to niekto porušil ti už asi nieje tak znama ty ohanači dohôd! Prajem pekny večer!
Co příspěvek to perla. Teda,....falešná perla. Soudruhu.
Copak je ještě někdo,komu vadí že jsme v NATO? Teda kromě tovarišče JRM66
S pozdravem „Stát je špatný sluha a zlý pán“
bluesbery napsal:
Hele ty historiku, nevím co vymývá palici tobě, radši mi vysvětli co je podle tebe historie ? 100 let nazpátek, 200 , 500 , 10 000 let nebo kolik..? To by mohli taky tvrdit mongolové, že je jejich půl Evropy ještě z dob Džingischána ..
Napiš mi prosím tě, co jsi studoval o historii ty sám...
Pro mě je podstatné to co rus podepsal nedávno : http://cs.wikiped...memorandum
Co píše nebo nepíše ČTK je naprosto fuk, podstatné je to, že rus porušuje bez uzardění to, co sám podepsal..
Ne nadarmo se říká : kde rus, tam nebezpečno..
Ty amerikanisto , Rus Ti vadí co s Krymem udělal, ale to že Amíci dělají bordel po celém světě to je podle Tebe v pořádku . Tak jak se lezlo za komunistů do pr..le Rusům , tak ty předvádíš lezbu do konečníku Amíkům.
Upravil Olin dne 28.12.2014 10:27
JRM66 napsal:
Počuvaj ty dohodo a smlouvo, ked tu hovoriš dookola o zmluvach ktore porušili rusaci tak by si mohol a mal vedieť aj to že ked sa rušila Varšavska zmluva tak bolo dohodou medzi zapadom a ruskom to že tieto nove štaty nebudu vobec vstupovať do NATO ale budu neutralne. Skutočnosť že to niekto porušil ti už asi nieje tak znama ty ohanači dohôd! Prajem pekny večer!
Ćastý argument
Existenci takových slibů nedávno veřejně popřel sám Gorbačov
(asi v nějakém lživém médiu )
říkám si hurikán
Olinku, co to meles za .icoviny ? Ja jsem nenapsal o amicich ani carku, uz bys mohl po Vanocich vystrizlivet. Nebo jsi furt pod parou ?
P.S. neodpovedel jsi mi, co jsi vlastne z historie ( kterou se ohanis) vlastne studoval..
Upravil bluesbery dne 28.12.2014 10:48
bluesbery napsal:
Olinku, co to meles za .icoviny ? Ja jsem nenapsal o amicich ani carku, uz bys mohl po Vanocich vystrizlivet. Nebo jsi furt pod parou ?
P.S. neodpovedel jsi mi, co jsi vlastne z historie ( kterou se ohanis) vlastne studoval..
I ožralému je z Tvých příspěvků jasné koho píseň zpíváš. Jinak studoval jsem historii Ruska od VŘSR a Německa od nástupu NSDAP , a mnoho míst spojených s touto historii jsem měl i možnost osobně navštívit.
Olin, tak to je síla. Teď jsem se z toho posadil.
"koho piseň zpíváš a z jakého žoldu"
Vy vodkou nasáklí nokové se holt nic jiného už nenaučíte. A to je dobře.
S pozdravem „Stát je špatný sluha a zlý pán“
bluesbery napsal:
Od VRSR a NSDAP ? To jsi moc do hloubky historie teda nesel..vlastne jsi to odflaknul, proto se ani nedivim Tvym nekompetentnim blabolum.
Kolik je Ti vlastně let , že se snažíš mně tady zkoušet, a ani nevím co jsi studoval nebo nestudoval Ty , že se tady oháníš svými hlubokými znalostmi historie.
Jinak promiň jedu na hory střízlivět.
Upravil Olin dne 28.12.2014 11:26