Jarys napsal:
čím dál víc se přikláním volit č.2 stranu svobodných občanů
asi jo.
neni to idealni, ale ja uz potricaty ODS volit proste NEmuzu.
a TOPkari jsou bohuzel divny jeste vic.
... A není fer dat hlas ods i v době kdy to potřebuje nejenom když je volí většina? Rozhoduji se take mezi svobodnými a ods...
No ale tak mi řekni jedinej důvod proč dát hlas ODS. Za tu jejich proklamovanou podporu podnikání, nebo za jejich podporu mladých rodin, za nezvyšování daní? Volil jsem je vždycky ale teď už jim nevěřím ani slovo a ten jejich volební program ke kterému se po volbách nikdy neměli, tak to je jen cár papíru. Tak proč jim dávat hlas?
Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko
Pro Tomase TT: Tome, nezmluvil jsi s panem Machem o tom, proc se strana, ktera tady funguje uz skoro 10 let, ma pravicovej program, ani v tyhle dobe, kdy lidi zoufale hledaj, koho volit mimo velky strany, nedokazala prosadit? ****ni Okamura je vsude a nemusel si rovnou kupovat noviny, stupidni parta kolem BOBO je taky na kazdym rohu, jen Svobodni nic. Jsou mi fakt sympaticky, ale volit je znamena vyhodit hlas, vic budou mit zrejme i Pirati... Je to fakt skoda, protoze to co se tu deje pred temahle volbama, je prileztost, ktera se uz nemusi opakovat.
frantisek napsal:
Pro Tomase TT: Tome, nezmluvil jsi s panem Machem o tom, proc se strana, ktera tady funguje uz skoro 10 let, ma pravicovej program, ani v tyhle dobe, kdy lidi zoufale hledaj, koho volit mimo velky strany, nedokazala prosadit? ****ni Okamura je vsude a nemusel si rovnou kupovat noviny, stupidni parta kolem BOBO je taky na kazdym rohu, jen Svobodni nic. Jsou mi fakt sympaticky, ale volit je znamena vyhodit hlas, vic budou mit zrejme i Pirati... Je to fakt skoda, protoze to co se tu deje pred temahle volbama, je prileztost, ktera se uz nemusi opakovat.
Protože třeba peníze? Sponzoři se nehrnou na podporu strany, která má v programu zeštíhlení státu.
A jak propadlej hlas? Prostě když ho dám Svobodnem, tak je jejich a ostatní maj peška. Když se na to vyxbodnu, tak jsem dal kus svého hlasu každýmu otrapovi a to já nechci. A už jsem starej na volbu "menšiho zla". ODS za celá ta léta nedokázala nic podstatného a NIKDY nesplnina nic pořádného ze svého programu. Strana, která se nazývá pravicovou, tak podporuje bujení státního aparátu a zvyšování daní? To je stejně úchylné jako tvrdit o náccích, že jsou pavičáci.
Upravil Medik dne 21.10.2013 11:51
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
[quote]Medik napsal:
...propadlej hlas? Prostě když ho dám Svobodnem, tak je jejich a ostatní maj peška. Když se na to vyxbodnu, tak jsem dal kus svého hlasu každýmu otrapovi a to já nechci. A už jsem starej na volbu "menšiho zla". ODS za celá ta léta nedokázala nic podstatného a NIKDY nesplnina nic pořádného ze svého programu. Strana, která se nazývá pravicovou, tak podporuje bujení státního aparátu a zvyšování daní? To je stejně úchylné jako tvrdit o náccích, že jsou pavičáci.[/quote.
Mám stejný názor. Původně jsem přemýšlel o Koruně české, ale budou to Svobodní.
PS. Ta tojka má pěkný spot.
Upravil hobr dne 21.10.2013 12:03
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
frantisek napsal:
Jasně že mluvil. Když by teď třeba dostali 3% hlasů, tak už dostanou peníze za hlasy a od nějakého procenta i roční státní příspěvek a díky tomu by příště mohli mít lepší kampaň. Teď nemají nic. Vybrali od členů a sympatizantů asi 2.5M, což je naprosto nic. Jinak do televize si je zvát až na vyjímky nemůžou, protože televize ze zákona se musí věnovat stranám v poměru k jejich obecné důležitosti (na to je dokonce nějaký zákon), takže když ta strana nezískala dejme tomu ty 3%, tak nemá naději, že by se v nějakých debatách objevila - až na to povinné minimum, které mají všechny strany stejné. Jinak si všimni, že všechno se diskutuje s těmi, kteří jsou "obecně důležití" - ČSSD, ODS, TOPka a případně komunisti.
Jinak si nemyslím, že by to byl vyhozený hlas - právě naopak. Hlas vyhodíš tím, že budeš volit "menší zlo" a ne toho, koho bys fakt chtěl.
Tady je vysvětlení jak to je s těmi médii: http://volby.svob...a-kdu-csl/
P. S. Než jsem to s odbíháním dopsal, tak Medik a Hobr odpověděli prakticky to samé. Prostě dám hlas tomu, komu chci a i kdyby se teď do PS nedostali, tak to pomůže a já alespoň nebudu muset sám sobě říkat, že jsem volil někoho, s kým nesouhlasím a kdo dělá věci, které se mi nelíbí (viz ODS kterou jsem volil minule). Podívej se na vyjádření některých politiků v posledních dnech. Klidně je možný, že TOP09 půjde do koalice s ČSSD a třeba podporou komunistů. Většina těch velkých stran udělá cokoliv, jen aby byli u moci. Nějaký program? Nikoho nezajímá. Jak tam jednou jsou, tak si odůvodní cokoliv, jen aby se dál mohli pakovat z rozpočtu, dosazovat si kamarády do polostátních firem a prachy tekly dál. Je jedno, kdo z nich bude mít 25% a kdo 15%. Je to stejný.
Mám stejný názor. Původně jsem přemýšlel o Koruně české, ale budou to Svobodní.
PS. Ta tojka má pěkný spot.
Korunu českou mám taky v hledáčku, ale je to v podstatě takový "únik". To je opravdu bez budoucnosti, nicméně alespoň potěší - pár lidí od nich znám osobně a jsou to slušní lidé. Myšlenka konstituční monarchie mě není cizí. Odpadla by nechutná tahanice o hlavu státu a někteří by zůstali u tenisu či na Vysočině a nebylo by hůř. Ovšem momentálně mě více trápí jak stát funguje, než jeho čelný představitel. Když by stát byl alespoň v uspokojivé rovině, tak v čele delegací a kladečů věnců může být klidně Franta Vopička s permanentní kocovinou. Uvažuji dokonce o tom, že bych za Svobodné šel do komunálu, ale zase je mě proti srsti se stát "straníkem", takže z toho nic nebude.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem" www.elektrorv.cz
Na svých stránkách mají Svobodní zveřejněn i účet, takže každý se může podívat, jak utrácejí prachy. Toto asi není běžná praxe u jiných stran.
To Medik: Kdybys kandidoval na Jižní Moravě, máš můj hlas!
Medik na Hrad!
Upravil hobr dne 21.10.2013 12:46
"Když hodíš kamenem do hejna hus, vždycky se nějaká ozve...."
Medik: jak vyplynulo z diskuze, jsou tady mezi námi minimálně dva kandidující za Svobodné. Tak kandiduj taky, máš můj hlas!
Každopádně to tam je asi fakt jen o podpoře konkrétního člověka, protože Svobodní mají tuším jako jediná strana v ČR otevřené primárky - takže kandidáty nesestavuje nějací delegáti na sjezdu ani vedení strany ale prostě členové je hlasují přímo. Prakticky je tam nemožný podplácet delegáty apod. Kdo neprojde primárkami, tak se nedostane do kandidátky do voleb. Jednoduchý. Právě to ale ty velké strany nechtějí - ve všech jsou "profesionální politici", kteří mění strany ale pořád se tam nějak drží ať se děje, co se děje. Dají se vykroužkovat ale je to složitý. Kdyby ty velký strany měly otevřené primárky, to by byl mazec *******************************
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
s velkymi pochybnostmi to hodim temer urcite Svobodnym.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Hele nestrašte, já uvažoval "pouze" o kumunálu. Tak nějak mě žižkovská radnice pěkně sejří a ta havěť, co tam nalezla....Příští rok myslím jsou obecní volby, musím se podívat a nikoho u nás Svobodní neměli, tak bych do toho šel. Když už itrácet čas schůzováním, tak tam, kde můžu něco změnit. Nebo alespoň zabránit nějaké pitomosti. A že jich je.
Nicméně děkuji za projevenou důvěruLepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
Medik: ono vlastně nemá smysl přesvědčovat o podpoře tady komunitu na fóru, je důležitý mít podporu členů strany.. Každopádně by tam neměla být šance, že normální člověk, který má podporu členů pak ve finále vyletí protože tam nějaký ÚV nanominuje svého koně, pro kterého potřebují flek.
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
frantisek napsal:
strana Svobodnych byla zalozena presne 14.2.2009, takze to je 4,5 roku a ne 10 let.
A uz v roce 2010 ziskala mandaty obecnich v zastupitelstvech - ted to je 42
to Medik , dik , vystihl jsi to presne presne tak: Protože třeba peníze? Sponzoři se nehrnou na podporu strany, která má v programu zeštíhlení státu.vyky
Každopádně jí nebudou asi volit lidi z těch institucí, které chtějí zrušit. Ale zajímavý byl příspěvek na FB z nějaké kontaktní kampaně svobodných v nějakém městě, kde vysvětlovali pánovi proč chtějí zrušit nějaké daně atd ... a pán je přerušil, že mu to nemusí vysvětlovat, že pracuje na finančním úřadu a jen chtěl vědět, kde se to dá podepsat *******************************
Tak jsem zvědav na výsledek. Minule mi připadalo, že jsem při volbách do zastup. volil Svobodné jen já.....
Teď jim to dám samozřejmě rád znovu. Příbuzenstvo zpracuji ke stejné volbě....
Tak uvidíme.
newman
TomasTT napsal:
Každopádně jí nebudou asi volit lidi z těch institucí, které chtějí zrušit. Ale zajímavý byl příspěvek na FB z nějaké kontaktní kampaně svobodných v nějakém městě, kde vysvětlovali pánovi proč chtějí zrušit nějaké daně atd ... a pán je přerušil, že mu to nemusí vysvětlovat, že pracuje na finančním úřadu a jen chtěl vědět, kde se to dá podepsat
newman napsal:
Tak jsem zvědav na výsledek. Minule mi připadalo, že jsem při volbách do zastup. volil Svobodné jen já.....
Tak uvidíme.
..mno, to uz jsme asi dva teda.
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
newman napsal:
Tak uvidíme.
..mno, to uz jsme asi dva teda.
tří i když jak to tady tak čtu tak u lidí tady z fora mají podporu docela velkou Nač stahovat kalhoty když brod je ještě daleko