kupil som miras 07 a po par (necelych 200km) nemam zial dobre dojmy. mozno nezvyk alebo este nie je zodrana vrchna vrstva z novej pneu. ale vazne mam strach to naklonit. pri predchadzajucich Metzeler Tourance motorka padala sama do zakruty. teraz ide tazsie a zda sa nestabilna (par krat sa mi zdalo ze predok neudrzal v naklone).
ma niekto podobny pocit? zlepsi sa to? neviem si momentalne predstavit taky naklon ako s tourance
Ked niekto vyhrava neznamena to, ze je lepsi, ale ze podvadza
ked prezujes daj vediet.
druha moznost je ze po zime sa naozaj bojim naklonit. tak este tomu dam par km a uvidim. ta predna je taka divna. ma volny pasik medzi stuplami po obvode na ktory clovek ked naklopi tak to udrzat nemoze.
xNOKIAx napsal:
kupil som miras 07 a po par (necelych 200km) nemam zial dobre dojmy. mozno nezvyk alebo este nie je zodrana vrchna vrstva z novej pneu. ale vazne mam strach to naklonit. pri predchadzajucich Metzeler Tourance motorka padala sama do zakruty. teraz ide tazsie a zda sa nestabilna (par krat sa mi zdalo ze predok neudrzal v naklone).
ma niekto podobny pocit? zlepsi sa to? neviem si momentalne predstavit taky naklon ako s tourance
Nestraš...já teď jezdím E-07 a úplně bez problémů náklon až na stupačku. Je pravda že nepadají tak ochotně jako Anakeečka ale dá se na to bez problémů zvyknout. Mám na nich najeto 1500km a to za počasí sníh, voda, břečky a chlad a musím přiznat že drží perfektně a nechápu jak z nich někdo může mít strach....ten strach z nich vytvořily fámy pár lidí!!
Upravil LukyGs dne 25.04.2013 20:09
http://www.zednic... http://luky2.rajc...
ja som sa skor rozhodol na odporucania ktore som tu cital. takze zle famy na to nemaju vplyv. len som sa pytal. lebo som mal taky pocit pro jazde. ale mozno je to zvyku a mozno sa to vyjazdi- alebo ja sa vyjazdim
xNOKIAx napsal:
ja som sa skor rozhodol na odporucania ktore som tu cital. takze zle famy na to nemaju vplyv. len som sa pytal. lebo som mal taky pocit pro jazde. ale mozno je to zvyku a mozno sa to vyjazdi- alebo ja sa vyjazdim
no ja som len na strede vytrhal tie stupliky. takze ich tam mam este dost. ved ja dam vediet neskor ako sa to vyvija
Já již mám koupenou druhou sadu, ano gumy sedly zhruba po 500km. Měl jsem taky pocit, že to asi v náklonu neudrží, ale absolvoval jsem vloni s BMW clubem krotitele bavorů- škola jízdy a tam jsme trenovali náklony a pod. Od té doby pneu plně důvěřuji. Na staré sadě jsem najel 14tis. km. Dnes neřeším jestli sjedu mimo asfalt nebo jedu po silnici. Je to pro mě výborná unisex pneu. Když tady čtu ve vláknech jak je na pi.... a pod a pak mi přijde, že diskutér v životě na této pneu nejel a nejvíce diskutuje. Jistě souhlasím, že tourance je výborná guma na silnici. Mám zkušenost z nové moto. Vyzkoušel jsem ,taky stále přezouvat Karoo a Metzeler. To mě přestalo bavit a je pro mě cesta E-07. Tohle je jen můj pocit, každý z nás má svou oblíbenou značku. A to jsem nezmínil ještě cenu. Jediné co mě zarazilo bylo, že přední byla sjetá stejně jako zadní, ale při nasazovaní nové sady jsem si všiml, že přední vzorek je nižší o polovinu než zadek. Prostě se vždy bude měnit sada.
psal jsem o náklonu na asfaltu, na letišti už jsem větší náklon nedal,ale to bylo v hlavě a hlavně nám dost pršelo a zjistil jsem jak gumy dobře drží na vodě. Off jsem měl namysli - stale přezouvání špuntů. Vydrž 500km a pak uvidíš, že se jim dá věřit. Jinak foukám na předepsanou hodnotu 2,3-2,4.
Upravil Rzbynek dne 25.04.2013 21:03
Rzbynek : a jak se ta guma chová ve např. ve 145-150 ?? Souhlasím s tebou, že je potřeba aby si to sedlo a to má každám jinak. Jen musím říct, že jsem pneu vždy měnil stejně předek/zadek. Pro mě nic nového. Zadek ubrousíš akcelerací a předek brzděním
všude dobře.....doma GSA
Pepanek1150: nemám problém i při přesunech po dálnici na této gumě jsem i zkoušel maximálku gesa, spíš jsem měl problém s aerodynamikou. Jak jsem psal našel jsem unisex pneu. pokud bych jezdil jen asfalt řešil bych vzorek, ale dle mého nazoru za ty peníze poměr cena/vykon dobrý. Kolega co jezdi dříve na transalpu Mitasky, tak jim nemohl přijít na jméno, ale dnes sdílí můj názor na E-07 (dnes taky jezdí na R1200GSA). Nechci působit jako dealer Mitasu, ale mě prostě vyhovují a věřím jim.
xNOKIAx napsal:
Jen to do té zatáčky pošly je to jen v hlavě. Neboj.
Testovací jezdec f. Mitas Když asfalt nedrží, Mitas tě podrží
xNOKIAx napsal:
ked prezujes daj vediet.
druha moznost je ze po zime sa naozaj bojim naklonit. tak este tomu dam par km a uvidim. ta predna je taka divna. ma volny pasik medzi stuplami po obvode na ktory clovek ked naklopi tak to udrzat nemoze.
Nechápu jaký volná pásek myslíš. Podívej se na bok E-10 nebo E-09 občas je na boku mezera a světe div se, ono to v zatáčce drží až na hranu. Neboj, rozjezdi se a ono se to podá.
xNOKIAx napsal:
ked prezujes daj vediet.
Nechápu jaký volná pásek myslíš. Podívej se na bok E-10 nebo E-09 občas je na boku mezera a světe div se, ono to v zatáčce drží až na hranu. Neboj, rozjezdi se a ono se to podá.
ale tie niektore stuople sa prekryvaju. ale u 07 nie. tam je normalne drazka po obvode. trocha som to naznacil na obrazku
xNOKIAx přiložený následující obrázek:
[43.49Kb]
xNOKIAx napsal:
ked prezujes daj vediet.
ale tie niektore stuople sa prekryvaju. ale u 07 nie. tam je normalne drazka po obvode. trocha som to naznacil na obrazku
Toho se neboj, myslím si, že jsou tady střelci co jezdí na E-07 a ještě nikdo na tom z tohoto důvodu nepadnul.
xNOKIAx napsal:
ked prezujes daj vediet.
Toho se neboj, myslím si, že jsou tady střelci co jezdí na E-07 a ještě nikdo na tom z tohoto důvodu nepadnul.
to je jak na kraji přední E-09, malej špuntík, 6cm mezera a pak zase špunt
neboj se toho a jezdi, jenom z počátku to může bejt nezvyk, že motorka jakoby v náklonu "padne" o kus níž
jardajerman@seznam.cz
ked naklony uz zacali byt v poriadku a zvykol som si alebo sa pneu ojazdili mam druhy problem
po malom offroade som motorku odparkoval o 2 dni na nu sadol tak som zistil ze mam mekku prednu pneu. ked som lial vodu ci nemam pichnute som zistil ze mi to fuci po celej lavej strane okolo rafiku. nafukal som a myslel ze si to sadne ze som to mozno narazil niekde a pustilo. ale odvtedy to musim stale fukat lebo to pusta. ked som pred tym jazdil len po ceste tak to drzalo ( po ceste najazdene asi 500km) po offriade (asi 15km) to pusta. co s tym??? to asi normalne nebude aby som nosil kompresor so sebou a fukal kazde rano pneu