Pro ilustraci tady dávám stav mých TCX infinity po 11 letech a 90 tis. km.
Jen připomínám, že jsou kožené s gore membránou. Udržované běžným černým globinem a občas stříknulé sprejem na zimní boty proti vodě.
Odešla jediná část vyrobená z koženky (umělá PUR kůže) a kvůli tomu je měním.
Nikdy mi nepromokly, podřážka má za sebou i nějaký ten pěší výlet, nesmrdí z nich noha ani ve vedru.
Za 6 tis Kč v roce 2010 myslím dobrý poměr cena/výkon.
paja1 přiložený následující obrázek:
Ještě jak vidím pořadí cestovních botů, které se tu během týdne oběvily.
Je to čistě můj soukromý názor, ale třeba někomu pomůže.
Bota musí být kožená, jednoduchá, musí se vlést pod nohavici a musí jít globinovat.
Žádné PUR kůže, plasty a serepetičky za sebe nechci.
Pájo řeším teď to samé jen s tím že mě boty mají stáří stejně jako tvé ale nájezd o pár tis víc a o to hůř vypadají.
Taky bych nejraději ty samé ale jak říkáš nekoupíš je tu už nikde .
Dnes jsem si byl zkusit Sidi adventury 2 a nevím mám z nich divný pocit
mám Formy za 5000 a jsem po 2 letech spokojen
https://www.motozem.cz/moto-boty-forma-adventure-wp-hnede/?aVariantValueId%5B%5D=14853&gclid=Cj0KCQiA5aWOBhDMARIsAIXLlkdGInwFXskJsmsk7E0WB4kaQn4AaK5YzWbTUPtb7r_CCLA4zk7r8_YaAmw3EALw_wcB
foulard napsal:
mám Formy za 5000 a jsem po 2 letech spokojen
https://www.motozem.cz/moto-boty-forma-adventure-wp-hnede/?aVariantValueId%5B%5D=14853&gclid=Cj0KCQiA5aWOBhDMARIsAIXLlkdGInwFXskJsmsk7E0WB4kaQn4AaK5YzWbTUPtb7r_CCLA4zk7r8_YaAmw3EALw_wcB
to foulard: Kluci tady hledají adekvátní náhradu za boty s životností 10 let/100tis km+ a ty tady vzneseš tenhle argument...
Je to konzumností nebo jenom nedočkavostí?
Upravil Mr GS dne 27.12.2021 22:54
Servis motocyklů BMW Praha- východ
(po dohodě, tel.: 773767249, 776602104) http://www.youtub...er/PETRGSA
Tyhle formy adventure mám, za 3 roky najeto cca. 60tis.KM a jsou uz delší dobu na výměnu, jen jsem ještě nenašel náhradu. Můj problém je to, že mám velikost nohy 48/49 a mám široký nárt. Tyhle Formy mám hnědý ve 49. První dva roky držely proti vodě, ale poslední rok už vůbec ne. Čas od času je natřu nějakým krémem a občas nástříkám sprejem proti vodě. Žádná extra super péče, ale zas úplně na to nekašlu. SIDI Adv 2 sem zkoušel v 49,ale mají na mě úzký nárt a tlačí mne. Alpinestars toucan má širší nárt, ale dělá se jen do 48. Tlačily mne. Mám doma ještě z USA dovezeny dvoje celokožené US ARMY kanady, jedny letní s trochou kordury a pak zimní FULL LEATHER, takze mam v čem jezdit, ale rád bych něco našel. Měl jsem dřív i ONEALL Rider, supr bota, ale nemá ochranu proti vodě... Občas jezdím tak, že se mi líbí mít ochranu nártu. Bohužel jsem zatím nenašel vhodnou botu. Cenově beru asi tak ty sidi 2 jako max. co jsem ochotný za to dát, ale bohužel nemám co koupit...
S radostí budu sledovat tohle vlákno.
Mám boty Gearne GX1 cc 8 let 150 tis km, asi po 3 letech do nich začlo týct. Jinak po 6 letech se pářou kolem kotníku jak se ohybáj. už jsou na vyměnu, ale stále hledám.
Ja mam Infinity 3 roky. Nikdy nepromokly ani v celodenim slejvaku. Pohodlny i pro chozeni po meste. Jedinou a dost velkou nevyhodou je pro me meka podrazka, absolutne nevhodna pro delsi jizdu ve stupackach. Letos pri dovoleny me to uz fakt hodne vadilo.
hlavně, že je pivo ftlamě
magoss napsal:
Pájo řeším teď to samé jen s tím že mě boty mají stáří stejně jako tvé ale nájezd o pár tis víc a o to hůř vypadají.
Boty dorazily dnes naprosto bez problémů. Některé nepodstatné detaily jsou upravené, což je pro 10 let starý model pochopitelné.
Vzhledově se novější model liší vypuštěním jednoho dílu kůže na vnějšku. To bude dokonce lepší z hlediska údržby a rizika proniknutí vody.
Za mě spokojenost s prodejcem i provedením boty.
Uvidíme jaká bude životnost.
magoss napsal:
Boty dorazily dnes naprosto bez problémů. Některé nepodstatné detaily jsou upravené, což je pro 10 let starý model pochopitelné.
Vzhledově se novější model liší vypuštěním jednoho dílu kůže na vnějšku. To bude dokonce lepší z hlediska údržby a rizika proniknutí vody.
Za mě spokojenost s prodejcem i provedením boty.
Uvidíme jaká bude životnost.
Pajo, v mobilu nic moc hledání, ale ten shop je Spanelsko? PayPal už nemám, platil jsi taky přímo kartou?
Moje TCX ac byly do ted bez problemu, po 12 letech letosni vyjizdce ve 40°C vedru doslouzily. Regulerne se odlepila podrazka.Znovu jsme nalepil, ale 100% nepromok už asi nebudou.Ale za ty penize super boty.
Takte bych do nich sel znovu. Jak ti sedí nové boty? Je kopito furt stejné?
Upravil milanosor dne 18.08.2022 09:03
I pád na hubu je pohyb kupředu
Info pro zájemce o Španělské TCX. Přes místního člena mám u sebe taky nový pár, a to kopyto musí mít minimálně o 1/4 vyšší nárt. Jám mám osobně nárt nízký a předchozí verze ještě Oxtar mi byla vpoho s malou vůlí nad nártem. V nové verzi je o poznání v těchto místech místa více. Šířka je stejná. Provedení vypadá ok, výdrž ukáže až čas.
Ahoj
Platil jsem kartou.
Vyšší nárt potvrzuji. Mi to nevadí, protože mám nohu s vyšším nartem. Letos jsem jel ve střídavě dešti několik etap od Baltu až domů. Boty nepromokly. Zato mi umírá nepromok.
Upravil paja1 dne 24.08.2022 17:23
Pája
Nepromok mi umřel letos. Nahradu za rozumny peniz nemam. Scott je asi super, ale s mojim momentalnim najezdem je to rozezranost.
Kucí trošku jsem narostl a nemůžu sehnat boty.
Dneska jsem si jel "vyzvednout" Forma Adventure akorát jsem při zkoušení zjistil že se do nich nevejdu mám trošku širší lýtka ... nahoře to zapnu na kousku a lezou mi z toho "ponožky/kalhoty"
máte taky někdo podobný problém? okolo lýtka mám 48cm, velikost nohy 47
Děkuju za radu
Se štítem, nebo na něm.
Cesta je cíl.
BMW R 1150 GS r.v. 2003
Suzuki DR-650 RSE r.v. 1992
ehm tak mé drobné nožky se vešly nakonec o do GAERNE G.Dakar koukal jsem i na dražší alpinstars a tam jsem měl ten samej problém s lýtkem Se štítem, nebo na něm.
Cesta je cíl.
BMW R 1150 GS r.v. 2003
Suzuki DR-650 RSE r.v. 1992
To buď asi rád. Podobný problém nemám. Ale teče do nich, tedy alespoň do mých. Při lehkém, krátkém deštíku v pohodě, ve vodě s nima můžeš chodit, taky v pohodě, ale delší jízda v dešti dobrá není, asi začnou protékat až pod tlakem.
Sniper napsal:
Kucí trošku jsem narostl a nemůžu sehnat boty.
Dneska jsem si jel "vyzvednout" Forma Adventure akorát jsem při zkoušení zjistil že se do nich nevejdu mám trošku širší lýtka ... nahoře to zapnu na kousku a lezou mi z toho "ponožky/kalhoty"
máte taky někdo podobný problém? okolo lýtka mám 48cm, velikost nohy 47
Děkuju za radu
V těhlech jezdím už asi 12 let (cca 150-180tis km). Už jsou hodně rozšláplé, ale neteče do nich. https://steitzsec...r-gore-ii/
v CZ je prodávají tady: https://www.vyzbr...-obuv.html
Uvažuji že do nich půjdu zas. Nemají ochranu před řadičkou a ochranu pro kotnik. Ani jedno zatím nevadilo. Zato jsou odolné a nehořlavé jako u agenta W4C. Dělají se i s různou šíří.