frantisek napsal:
TO Chocho: K tem aligatorum. Tohle je namatkou prvni odkaz, co na me vykouk na webu. http://www.tixik.com/cs/chaco-national-park-2357471.htm
palovr napsal:
tady teda nějaký ten aligátor
Ech, ne že by to bylo podstatné, ale když už.... Ano, aligátoři vskutku existují. Žijí v USA a v Číně. Rozhodně ne v Jižní Americe. Tady jsem cvakal cosi v Argentině... ale aligátoři to nejsou. http://chochoviny...index.html
Je to kajman a pravděpodobně brýlový. Poddruh neurčím.
Vjetrnik napsal:
Ty máš hlavní problém v tom, že na tu sekvoj (ani na jiný strom) nevylezeš...
porad lezu lip nez yelen 17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Vjetrniku jses normalni?
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Tak dneska prisel od Vitka prvni nastrel castek za prepravu. Krome Hiluxu se do kontejneru odhadem vejde cca 8 motorek. Kdyz budem mit celej kontejner, nemusi se masiny davat do beden, jen se kurtujou. Idealne bez benzinu, klicky v motorkach. V tuhle chvili je kontejner v podstate plnej. Prepocitam ceny na cesky koruny - orientacne a hodim to sem, uvidime kolik pripadnych mist se uvolni. Diky vsem, co poslali kontakty.
Poslal jsem mail vsem, kteri projevili zajem o ucast na ceste. Asi jsem ho posla na blby adresy, ozvali se jen dva. Takze to hodim jeste do fora, treba si nekdo udela obrazek a chtel by se pridat.
Prvni nastrel kalkulace na prepravu motorek a Toyoty do
Jizni Ameriky. Tam do chilskeho Santiaga, zpet z Buenos Aires po 25 dnech. Vychazi to zhruba na 280 00 Kc za kontejner tam i zpet dohromady. Nektery veci jeste nemam uplne jasno kolik budou stat, ale pro prvni predstavu je to asi zrejmy. Uprimne je to trochu vic, nez jsem cekal, ale kazdej at zvazi sam, zda mu to stoji za to. Chtel bych, aby se spolecne naklady na kontejner delily rovnym dilem, mezi stroje v kontejneru, ackoli je jasny, ze moje auto zabere mnohem vic mista. Za to budu vyrizovat vse co je treba, vcetne letenek, ale nic vic.
Situace je takova, ze by se do kontejneru melo vejit auto a 9 motorek, tak to aspon bylo u Poubese. Dopravu z B.A. by nam zajistovala stejna
spolecnost jako jim. Tzn celkovy naklad by se delil deseti, coz bude vychazet zhruba na 30 tis na stroj...
Ceny letenek odhaduju na cca 25 - 30 tis za osobu, zalezi na case bookovani. Ostatni na miste je kazdeho boj. Ja vypadnu z Chile co nejdriv, neb je to drahy jako prase a mirim smer Argentina, Bolivie, Paraguay....
Pokud ma nekdo zajem, muzu nahodit i podrobnejsi rozpocet, idealne do mailu. Takze??
Neb se zajemci o jizni ameriku ozyvaji velmi sporadicky, prikladam motivacni video. Dejte si to hezky den za dnem, je to vazne uchvatny.
http://www.revitusa.com/en-us/#/bolivia/video/day01
tomaspelant napsal:
mě to opravdu hodně zajíma jem mám problé s 25 dni..chci se zůčastnit ale nevím prostě je to málo..když už jedu na druhej konec světa
osobně bych tam taky zůstal dýl, klidně dva měsíce
Chlapi, pokud jde o cas, souhlasim s vami, ale nic s tim nenadelam. Treba se tu da dohromady parta lidi, co muze vypadnout na dyl a obsadej jeste jeden kontejner. Dnes jsem hodil odkaz na LC8 forum a hledam lidi, co jsou na tom s casem stejne blbe jako ja.
Najde se nekdo, kdo by se sklouznul do Jizni Ameriky na Prosinec-Leden? Letenky se daji sehnat za 20-30tisic, s motorka by to bylo horsi. Jsme dva a chceme jet na cele dva mesice... To uz by za to stalo!
Protoze po prvnim nastrelu rozpoctu bylo docela ticho po pesine, myslel jsem, ze to odpiskame. Ale zkusim to jeste znovu. 25 dnu v breznu 2013. Motorky kontejnerem do a ze Santiaga de Chile. Novy rozpocet bude co nevidet, ale za min nez 30 000 na motorku v kontejneru to nevidim. Plus letenka. Pokud plati zajem aspon nekteych, co se ozvali poprve, at se ozvou znovu, mame nejvyssi cas. Diky.