Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 3 z 3:   1    2    3  

Tomu bych nevěřil enduroskola.cz - videoa text
BIGR
Přidané 19.10.2008 17:43

Registrace: 30.12.07
vlada-gsa napsal:
ChipGS: nikdy jsem gumu nepitval, ale je pravidlem, že když výrobce určí směr rotace je to nikoli kvůli vzorku na běhounu ale kvůli vnitřní konstrukci která je udělaná tak aby v určeném směru fungovala líp. Týká se to hlavně výstuže (kordů) tím moje vědomosti končí. Morálně radit nebudu. Jen popíšu, že když v servisu zjistili, že mi nazuli přední E09 obráceně tal ji otočili i přes můj odpor (spěchal jsem) se slovy že výrobce ví přesně proč to značí. Jsou to kluci, kteří mi dělaji servis pneu na všech přibližovadlech co mám doma už pár let a jim věřím.

Máš pravdu tak napůl. Směr otášení je určenej jednak kvůli vnitřní konstrukci kostry pneu,tak i kvůli vzorku. Někdy je to na vzorku poznat víc,někdy míň. Jde především o směr záběru figur vzorku,tak o samočistící schopnost vzorku a odvod vody. To záleží na typu silnice nebo offroad. Takže je lepší dodržet směr otáčení určený výrobcem. I když se to zdá jedno a dokonce i některé přední vzorky vypadají jako,že jsou obuty obráceně,ale šipka je správně.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS

mara
Přidané 19.10.2008 18:01

Registrace: 05.03.08
BIGR napsal:
vlada-gsa napsal:
ChipGS: nikdy jsem gumu nepitval, ale je pravidlem, že když výrobce určí směr rotace je to nikoli kvůli vzorku na běhounu ale kvůli vnitřní konstrukci která je udělaná tak aby v určeném směru fungovala líp. Týká se to hlavně výstuže (kordů) tím moje vědomosti končí. Morálně radit nebudu. Jen popíšu, že když v servisu zjistili, že mi nazuli přední E09 obráceně tal ji otočili i přes můj odpor (spěchal jsem) se slovy že výrobce ví přesně proč to značí. Jsou to kluci, kteří mi dělaji servis pneu na všech přibližovadlech co mám doma už pár let a jim věřím.

Máš pravdu tak napůl. Směr otášení je určenej jednak kvůli vnitřní konstrukci kostry pneu,tak i kvůli vzorku. Někdy je to na vzorku poznat víc,někdy míň. Jde především o směr záběru figur vzorku,tak o samočistící schopnost vzorku a odvod vody. To záleží na typu silnice nebo offroad. Takže je lepší dodržet směr otáčení určený výrobcem. I když se to zdá jedno a dokonce i některé přední vzorky vypadají jako,že jsou obuty obráceně,ale šipka je správně.

Přesně tak, tuším, že Metzeler Sahara má zrovna figury jakoby nelogicky proti směru otáčení.
Mařa & BMW R 1150 GS Adventure
http://marags.raj...
http://www.youtub...marekondra

sidlop
Přidané 17.11.2008 22:59

Registrace: 12.10.08
Byl jsem jeden z účastníků - v sobotu jsem si vyjel, že si vyzkouším co jsem se naučil. řekl bych, že moje skills spadly minimálně na 50% - byla to práce, některý kopečky, který jsme ve školce (:-))) jezdili, jsem sám raději ani nedal. Už se těším na jaro, že si školku zopakuju, opakování matka moudrosti :-)

c0
Přidané 03.07.2009 13:15

Registrace: 30.11.07
Rozhodl jsem se, ze se pokusim neco naucit a ten vikendovej kurz v ENDUROSKOLE dat, ale bohuzel ted v lete zadnej termin vypsanej neni a vypda to, ze ani nebude.real sad
Mate nekdo zkusenost s nejakou stejne kvalitni alternativou? Prosim poradte. Treba i na Slovensku.
Kdyz nic, tak bych se chtel naucit alespon nejaky zaklady, ale dobre.
Dik.

c0
Přidané 06.07.2009 16:18

Registrace: 30.11.07
Nikdo nic?
Pokousel jsem se hledat na Internetu, ale nasel jsem jen par historickych akci. Uz to fakt nikdo nedela?

Vjetrnik
Přidané 06.07.2009 16:31

Registrace: 09.10.07
něco si o tom přečíst, pustiot DVD a potom najít trať a jezdit, jezdit, jezdit...a padat, padat a padat....Grin

ant
Přidané 07.07.2009 19:36

Registrace: 30.06.08
no cim vic km mas v ruce mimo silnici tim lepe, me celkem dost pomohlo kolo..za chvilku da clovek vic nez si mysli, jen se musi nechat vyhecovat Wink ja na pozadi v reflexni veste vidim pipu a co dava ted ?? omezeni ma jen ve vzorku Wink
WILL RACE FOR FOOD

milan enduroskola
Přidané 08.07.2009 11:05

Registrace: 11.02.09
Další temíny budou v září

www.enduroskola.cz
TomasTT
Přidané 08.07.2009 11:29

Registrace: 15.03.07
... a pochopitelně Hechlingen, pokud máš volných asi 700EUR nebo co to tam teď stojí.. Smile

Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Strana 3 z 3:   1    2    3  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 63
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,714
Nejnovější člen: Mickey313

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.18 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI