Tiež to tipujem na to zdvihátko. Inak zaujímalo by ma, čo na ňom cvaká, ale podľa videa sa asi oddelí ten klobúčik od stredu zdvihátka a to cvaká. Na funkci rostlináře by to ale nemělo mít vliv
Řešili jsme podobný cvakání na kamarádovo Gs 2006, zkoušeli jsme několikrát seřídit ventilove vule a to i na minimální vuli, synchronizaci, axiální vůli vahadel, ocelový zdvihací tyčky z jednoho kusu, novej olej ale motorka cvakala pořád. Nakonec to bylo to hrníčkové zdvihátko s vačkou ,motorka měla najeto 140 tis. když to začalo cvakat, pokud se motorka dala na bocak a cvakajici válec se asi víc zalil olejem malinko to utichlo, na centrálu cvakala na plno.
svobodakT přiložený následující obrázek:
Ahoj. Kluci mi tu poradili (servisak) at vymenim napinaky. Mam je vymeneny a pohoda. Nepomuze castecna vymena( jen pruzina atd...) jak to tu ctu, tak to cvakani muze myt vice podob. M
Milosgs7 napsal:
Ahoj. Kluci mi tu poradili (servisak) at vymenim napinaky. Mam je vymeneny a pohoda. Nepomuze castecna vymena( jen pruzina atd...) jak to tu ctu, tak to cvakani muze myt vice podob. M
Těch příčin těchto pazvuků může být fakt povícero - napínák(y), tyčka, vačka a zdvihátko, ulomený konec plastové vodící lišty, ohnutý ventil, špatně nastavená axiální vůle vahadel, špatně nastavené vůle ventilů........
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Skusim sa zapojit a napisat vlastnu skusenost (bohuzial 2x po sebe, s rozdielom cca 30,000 km)
Mal som presne tento isty problem, cvakavy zvuk na pravom valci. Najprv len pri zohriati, neskor uz stale.
Vysledok: ohnuty vyfukiový ventil + ako bonus z hlinikovej hlavy "vypadlo" sedlo ventilu. Ked sa hlava zohriala, sedlo sa uvolnilo, posunulo a tym padom ohlo vyfukový ventil.
Prikladam FOTO
Jedine rozobrat hlavu a skontrolovat ventily a ulozenie ventilov v hlave.
Niekde som cital, ze je to specialitka len praveho valca, nakolko ma vyssiu teplotu skrz kratsieho vyfukoveho potrubia (mensi obluk) ako na lavom valci.
kykko přiložený následující obrázek:
Mám stejný problém. Cvakání na pravém válci. Něco jako že ventily, ale ty to nejsou, ty jsou ok. Zjistil jsem, že při otáčení motorem, se v jedné poloze řetěz rozvodu napne na napínací liště tak až zatlačí pomalu napínák na doraz. A na vodicí liště vznikne průvěs. Posléze se napínák napne a řetěz se vrátí do vodicí lišty. Tím vznikne cvaknutí.
Myslel jsem že je vytahaný řetěz. Tak jsem ho vyměnil. Situace je úplně stejná. Neví náhodou někdo, čím by to mohlo být, že se ten řetěz v jedné úrovní propne dolu a zatlačí ten napínák a na hoře vznikne průvěs a pak se to vrátí zpět? To mi hlava nebere.
Upravil Miki-101 dne 10.07.2025 12:27