Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW R1250GS a R1200GS LC
Strana 3 z 3:   1    2    3  

Drazk na mobil do navigace
race
Přidané 13.05.2025 22:16

Registrace: 03.04.19
Zdravím,nechci zakladat nové vlákno ale ani ta navigace v mobilu přes bmw app nejde ovládat kolečkem na řiditkách pokud si nekoupím ten cradle???
Upravil race dne 13.05.2025 22:22

Sobotan
Přidané 19.05.2025 14:55

Registrace: 23.02.22
race napsal:
Zdravím,nechci zakladat nové vlákno ale ani ta navigace v mobilu přes bmw app nejde ovládat kolečkem na řiditkách pokud si nekoupím ten cradle???

Ano musíš si koupit BMW Motorrad Connected Ride Cradle aby jsi přes multicontroler mohl ovládat app BMW navi v telefonu.

Sobotan
Přidané 19.05.2025 14:55

race napsal:

Ano musíš si koupit BMW Motorrad Connected Ride Cradle aby jsi přes multicontroler mohl ovládat app BMW navi v telefonu.

Sobotan
Přidané 19.05.2025 15:31

Vrátím se o pár diskuzí výše a napíšu proč jsem se rozhodl vyměnit BMW Motorrad Connected Ride Cradle za origo. navigaci. Je to moje zkušenost, nikoho nepřesvědčuji. Jezdil jsem dva roky s mobilem v adaptéru. Ze začátku jsem nechápal proč někdo utrácí tolik peněz za navigaci když to samé obslouží mobil s BMW aplikací. Postupem času mě ale začali štvát tyto "drobnosti": při indukčním nabíjení se telefon zahřívá více a při vyšších venkovních teplotách se ztmavil displej aby se šetřil a nebylo nic vidět. To ve chvíli, kdy projíždíte městem v dopravní špičce ja fakt supr věccry tak jsem přešel na nabíjení kabelem to jen trochu oddálilo ten samý problém, ale jen o pár stupňů venkovní teploty. Naopak při nabíjení přes kabel se mi v dešti objevilo na telefonu upozornění "zjištěná vlhkost v konektoru pro nabíjení" a telefon se od nabíjení odpojil. Další věc co me začala štvát je, že když jsem odcházel od motorky a nechtěl jsem aby mi někdo ukradl mobil z držáku, musel jsem ho sundat. Kolikrát po tom, co jsem se vrátil a upnul telefon do držáku a znovu zpustil, jsem řešil že se mi nepřipojil, nebo že se nepřipojil intercom nebo se telefon nepřipojil k motorce. Postupem času mě tyto věci začaly hrozně vytáčet, řešit to pomalu při každém zastavení. Pak jsem na chvíli opustil navigování přes mobil a nechal se navigovat jen přes FTF display to bylo daleko spolehlivější. Pak jsem koupil z druhé ruky BMW MOTORRAD CONNECTEDRIDE NAVIGATOR a mám klid. Spároval jsem všechno s navigací (telefon, intercom, intercom spolujezdce) a mám klid. Zatím jsem nenarazil na něco že by nefungovalo. Nechci tu někoho přemlouvat aby si koupil origo navigaci možná takto dobře fungují i jiné o kterých tu kluci píšou ale za mě mám méně nervů s navigací než s telefonem a tím pádem mám i klidnější jízdu na motorce.

Radek_S
Přidané 20.05.2025 10:06

Registrace: 30.01.15
Přidám i mou zkušenost.
S Tomtomem riderem 400 jsem najel cca 130.000km a předloni jsem ho po 10 sezónách vyměnil za Zumo XT2. Jinak jsme v roce 2023 zkoušeli i telefony, bylo 40st u kaňonu Verdon a slunce svítilo co mohlo. Samsung S22 a iPhone 14. Samsung po cca 40 minutách sám ztlumil jas na půlku, tudíž nebylo nic vidět. A iPhone po cca stejné době zcela displej vypnul a přestal se i nabíjet, psal, že je to kvůli ochraně baterie. A tak i když TomTom nemá papírově bůhví jaký jas, bylo to v té chvíli nejlepší zařízení na navigování.
Naštěstí si můžeme vybrat, někomu vyhovuje GPS, jinému například odolný mobil, nebo zrcadlení displeje.

Strana 3 z 3:   1    2    3  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW R1250GS a R1200GS LC :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 60
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,714
Nejnovější člen: Mickey313

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.59 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI