Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč)
Strana 3 z 7:   1    2    3    4    5    6  ...  7  

R 1200 GS nedojede domů...
radosek
Přidané 26.05.2009 15:44

Registrace: 27.08.07
Emilio napsal:
A kde je to vrakoviště přesněji???

Zatím jsem s ním mluvil jen po telefonu a zapomněl jsem se ho na přesnou polohu zeptat. Dnes byl masakr se zákazníky a neměl jsem čas se věnovat nějak víc osobním věcem. Zjistím a dám vědět, jakmile bude volněji...

radosek
Přidané 26.05.2009 15:47

karcici napsal:
.....tak že ak som spravne pochopil stači sebou zastrčka zapalovača, draty aby dočiahli od zastrčky k čerpadlu a ked už som si isty že je to rele isto v čudu odstrihnem tu modru zastrčku a plus na žlty minus na modry a už mi len stači odpojovat zastrčku ked zastavim a vypnem motor

Myslím si, že lepší by bylo vzít přívod proudu někde "za klíčkem", aby člověk mohl vypnout klíček a tím i vypnout čerpadlo paliva, co myslíte?

radosek
Přidané 26.05.2009 15:54

Emilio napsal:
...A jak si na to vůbec narazil?

Ále, mám kamaráda, co má kamaráda, který vyslyšel mé lamenty na krásné počasí a roze*ranou motorku a zželelo se mu ubohého nešťastníka. On se motá kolem všeho motorového a má dost známých se známými známých...
A ten mi dohodil telefonní číslo.
Safra, končí odpolední káva.
Zítra dám vědět, jak to pokračuje...

karcici
Přidané 26.05.2009 16:00

Registrace: 03.06.08
....velke podakovanie za vyčerpavajuce a otravne otazky po telefone adresujem Wingovi.....malokedy stretavam ludi ktory sa nezištne podelia s tak cennymi informaciami .....tak ešte raz dakujemthumbs up

karcici
Přidané 26.05.2009 16:02

Radosek: ano to by fungovalo ale škoda kurvit original kabelaž......ja myslim že to premostenie je na nudzovy dojazd postačujuce

radosek
Přidané 26.05.2009 16:11

Emilio napsal:
Jooo chápu,takže to je neboštíka Vrány,sestřenice bratra syn

Bingo!!
My mu (v jeho nepřítomnosti) říkáme Tvarohová tlama...

Konec keců. Jdu vydělávat peníze na další opravy mého bezporuchového dokonalého stroje BMW...
Upravil radosek dne 26.05.2009 16:14

radosek
Přidané 01.06.2009 08:00

Takže poslední zprávy o stavu závady:
Aby mi pomohli, motorka nemusela stát v servisu a taky proto, aby se s maximální možnou jistotou určila závada, vyloupli mi u Bychla tu zatracenou elektroniku co řídí palivové čerpadlo a dali tam jiné nové z jejich(!!!)motorky. Moje motorka je oficiálně pro BMW ve stavu nemocných a čeká na ten díl. Až to přijede z Německa, štandopede mažu do Vestce, oni mi to znovu hodí na diagnostiku a papírově mě "uschopní"...
O víkendu bylo u nás hnusné počasí, ale navlékl jsem nepromoky a jel zkoušet. Najel jsem cca 400 km a všechno se zdá být v nejlepším pořádku.
Takže na závěr:
1. Ačkoli čerpadlo místo bzučení jen tikalo a rozbíhalo se jak nakopnuté, nebylo asi na vině. Kdyby se soudruzi z NDR vy*rali na elektronické řízení čerpadla, nemusela by dvanáctka obsahovat další kurvítko navíc...
2. Přístup a jednání u BMW Bychl bylo neuvěřitelně vstřícné a přijímací technik i mechanik mají ode mě jedničku s hvězdičkou. Zase a znovu platí, že všechno stojí a padá s lidmi a jejich přístupem k zákazníkovi...
3. Samozřejmě, že odtamtud tu elektroniku nebudu vyndávat, pokud funguje. Ale napadá mě, jestli tam není úplně na prdlačku. Novou asi do zásoby na cestu kupovat nebudu a pokud by se měla znovu vysypat, mrsknu to na přímo. Nedám to ale ze zásuvky. Najdu něco za klíčkem, aby čerpadlo vypínalo po vypnutí spínačky a bude...
4. Děkuji moc všem, kteří mi pomohli radou, nebo nabídkou pomoci tady veřejně, nebo na PM.
5. Poslední rest který mám, je omrknout tu opravnu motorek - prodej použitých dílů - ve Štěrboholech. Nevím ani, kde to přesně je, mám na toho maníka od kamaráda jen telefonní číslo a hrubý popis cesty. Slibuji, že se tam vypravím a jakmile zjistím co a jak, dám vědět...

BIGR
Přidané 01.06.2009 08:27

Registrace: 30.12.07
Radosek napsal:
Takže poslední zprávy o stavu závady:
Aby mi pomohli, motorka nemusela stát v servisu a taky proto, aby se s maximální možnou jistotou určila závada, vyloupli mi u Bychla tu zatracenou elektroniku co řídí palivové čerpadlo a dali tam jiné nové z jejich(!!!)motorky. Moje motorka je oficiálně pro BMW ve stavu nemocných a čeká na ten díl. Až to přijede z Německa, štandopede mažu do Vestce, oni mi to znovu hodí na diagnostiku a papírově mě "uschopní"...
O víkendu bylo u nás hnusné počasí, ale navlékl jsem nepromoky a jel zkoušet. Najel jsem cca 400 km a všechno se zdá být v nejlepším pořádku.
Takže na závěr:
1. Ačkoli čerpadlo místo bzučení jen tikalo a rozbíhalo se jak nakopnuté, nebylo asi na vině. Kdyby se soudruzi z NDR vy*rali na elektronické řízení čerpadla, nemusela by dvanáctka obsahovat další kurvítko navíc...
2. Přístup a jednání u BMW Bychl bylo neuvěřitelně vstřícné a přijímací technik i mechanik mají ode mě jedničku s hvězdičkou. Zase a znovu platí, že všechno stojí a padá s lidmi a jejich přístupem k zákazníkovi...
3. Samozřejmě, že odtamtud tu elektroniku nebudu vyndávat, pokud funguje. Ale napadá mě, jestli tam není úplně na prdlačku. Novou asi do zásoby na cestu kupovat nebudu a pokud by se měla znovu vysypat, mrsknu to na přímo. Nedám to ale ze zásuvky. Najdu něco za klíčkem, aby čerpadlo vypínalo po vypnutí spínačky a bude...
4. Děkuji moc všem, kteří mi pomohli radou, nebo nabídkou pomoci tady veřejně, nebo na PM.
5. Poslední rest který mám, je omrknout tu opravnu motorek - prodej použitých dílů - ve Štěrboholech. Nevím ani, kde to přesně je, mám na toho maníka od kamaráda jen telefonní číslo a hrubý popis cesty. Slibuji, že se tam vypravím a jakmile zjistím co a jak, dám vědět...

Zásuvka po vypnutí klíčku taky s prodlením vypne,takže by to nevadilo. Ale je to jednodušší dát někam na 15 po klíčku.
A vrakoviště na motorky je i v Mělníku. Několikrát tady omílané MOTO JJ.
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS

radosek
Přidané 01.06.2009 08:32

... jak pořád tak okukuji ten návod na obejití té zatracené elektroniky, tak mě napadlo:
Do regulace nad čerpadlem jdou tři kabely. Jeden z nich je modrý, to by měl být mínus. No a jeden z těch dvou zbývajících dvou přece snad musí být ten přívod 12V, ne? A má přece ty požadované vlastnosti - je za klíčkem a dokonce musí být jištěný pojistkou...?!?
Tak proč tedy hledat nějaký další kabel, nebo natahovat metrový vodič od zásuvky...???

karcici
Přidané 01.06.2009 09:07

.....Radosek ano maš pravdu,maš to v tom odkaze od Winga na tom fore su aj fotky toho premostenia...tu ide o to že kto chce kupovat nove rele aby zbytočne nenarušal povodnu kabelaž tak to natiahne zo zasuvky alebo z baterky.....ja trebars hodne nerad rypem do povodnej kabelaže

Tonda
Přidané 01.06.2009 11:12

Registrace: 16.02.07
Radosek napsal:
... jak pořád tak okukuji ten návod na obejití té zatracené elektroniky, tak mě napadlo:
Do regulace nad čerpadlem jdou tři kabely. Jeden z nich je modrý, to by měl být mínus. No a jeden z těch dvou zbývajících dvou přece snad musí být ten přívod 12V, ne? A má přece ty požadované vlastnosti - je za klíčkem a dokonce musí být jištěný pojistkou...?!?
Tak proč tedy hledat nějaký další kabel, nebo natahovat metrový vodič od zásuvky...???

Pojistku na 1200 budeš hledat marně - odběry spotřebičů a tudíš i zkraty hlídá CANBUS Cool Proto to musíš zapojit buď přes zásuvku nebo napřímo k baterce přes pojistku. Cool

http://tonda1200.rajce.idnes.cz/Dilna/
radosek
Přidané 01.06.2009 12:27

Tonda napsal:
Pojistku na 1200 budeš hledat marně - odběry spotřebičů a tudíž i zkraty hlídá CANBUS Cool Proto to musíš zapojit buď přes zásuvku nebo na přímo k baterce přes pojistku. Cool

Nojo, tak to mi nedokleplo... Ale CANBUS by nemusel zaregistrovat změnu, když tentýž spotřebič poběží s tímtéž odběrem, jenom s vynecháním té zatracené elektroniky řízení čerpadla...
Pokud tomu dobře rozumím, tak ten třetí kabel (co jsem viděl na fotce, tak jeden je modrý, jeden hnědý a jeden modro-červený. Předpokládám, že modrý je mínus a hnědý plus, což by se dalo proměřit...) by měl být od počítače do regulace jako právě ten regulační - omezovací člen. Napájení, které bych chtěl použít, by se přece nezměnilo. V maximálních točkách přece musí dávat těch potřebných dvanáct voltů...

W
Přidané 01.06.2009 12:30

Registrace: 06.03.08
No jo, jenomže ten kontroler palivový pumpy jde mimo Canbus, proto to jde jen překlemovat. Myslím že i v tom odkaze, co jsem dal na minulé stránce, je to zmíněno též. Ale jsou možné i jiné varianty, samozřejmě : zásuvka, nebo kabely na na baterku s vypínačem či jinak dostupným přerušováním, překlemovat s přívodními vodiči.

Tonda
Přidané 01.06.2009 12:40

V tom případě mi nějak nedochází, jak by to čerpadlo bylo jištěný, když to půjde mimo CANBUS. Pojistka tam žádná není a nejde mi do hlavy, jakým jiným způsobem by ošetřili zkrat ve větvi palivového čerpadla.

W
Přidané 01.06.2009 13:41

Tonda - no tak sem na to juknul, a máš recht, ty Angláni i já, tam napsali kravinu. Ten kontroler je jištěný "virtuální "pojistkou 5A přes Can bus. Neboli jak je zkrat, odstaví to celou větev ke kontroléru. Čili opravuji :blushing
1/ Jestliže odejde jen kontrolér, tak na přívodních vodičích bude napětí a lze snadno překlemovat /Kontroléry prý od 2007a 08 jsou již jiné, a nepřehřívají se tak, jako u ročníkú 04,05,06 které na to odcházely častěji /
2/ Jestliže dojde ke zkratu na vedení vodičú k pumpě či přímo v kontroléru ,
CanBus odstaví celou větev, baypass tehdy nepomúže, ale je pak třeba tahat vodiče k baterce či přídavné zásuvce.
3/ Jestliže bude zkrat v motoru, CanBus linku odstaví a nepomúže nic.

Ještě jedna zajímavá linka o tomhle možném problému, včetně obrazové přílohy a videjka thumbs up
http://www.motorc...eId=233223
Upravil W dne 01.06.2009 14:07

Tonda
Přidané 01.06.2009 14:19

OK.Cool Právě v tom schématu co jsi mi poslal, je to jasně vidět (schéma na straně 5)
Upravil Tonda dne 01.06.2009 14:19

W
Přidané 01.06.2009 14:29

Jo, díky za upozornění, já jen ocitoval Anglány a do schematu sem se pro jistotu nepodíval.blushing. Až pak. A jasně že je to tam. Tondo díkes.
No myslím si, že to byla velmi plodná diskuze a každý již nyní víme, co a jak na cestě, kdyby se nám kontroler odebral do věčný lovišt, že se dá dojet dom a není to nijak složitý úkon thumbs up

radosek
Přidané 01.06.2009 17:40

Wing napsal:
....Jestliže bude zkrat v motoru, CanBus linku odstaví a nepomůže nic.

To mi přijde dost vražedný... Jestli jsem někde něco zameškal, tak se omlouvám za hloupý dotaz, ale jak se dá odblokovat CanBus??? Čistě hypoteticky: Budu měnit žárovku v hlavním světle (nebo cokoli jiného, na tom nezáleží) udělám chybku a CanBus virtuálně "vyhodí pojistku". Co já na to???

W
Přidané 01.06.2009 18:51

To bylo myšleno, jako zkrat v té benzínové pumpě, že už pak nepomúže nic, ani klemy ani natahování kabelú k zásuvce či baterii. Když bude vlastní pumpa po smrti nepomúže nic...
No a jakmile budeš měnit žárovku či cokoliv jiného, tak předpokládám že si vypneš klíček v zapalování , že nic běžného nebude pod napětím. A při větších akcích pod nádrží, či montáži Comu, zásuvek atd.., si pro sichr vždy odpojuji - kostru od baterky, pak nehrozí nic.

radosek
Přidané 01.06.2009 20:09

Jo, prakticky máš pravdu, ale i žárovka ve světle umí vypochodovat tak, že s sebou dokáže vzít pojistku, v tomto případě virtuální...
A k tomu čerpadlu paliva: Chtěl jsem jen tak pro sichr pořídit náhradní. U Bychla mi sdělili sladké tajemství, že stojí cca 11.000,- Kč, takže na to peču. Jet na dovolenou do relativní civilizace a tahnout s sebou za dvacku dílů mi přijde ujetý...
Upravil radosek dne 01.06.2009 20:13

Strana 3 z 7:   1    2    3    4    5    6  ...  7  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Motorky BMW :: BMW R1200GS a R1200GS Adventure (vzducháč) :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 81
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,716
Nejnovější člen: LukasValek

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.49 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI