Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku
Strana 3 z 4:   1    2    3    4  

Umřelo mi Zumo ve spánku
vlada-adv
Přidané 10.11.2010 20:08

Registrace: 12.02.08
Tak po roce a půl tu mám návod jak opravit umřelé Zumo, asi mi to nikdo neuvěří ale:
Po poruše jsem zumo rozkuchnul všechny spoje zkontroloval vyčistil složil a nic. Baterku vyndal měnil a nic. Stále mrtvo. Inu odložil jsem kuchnuté zumo na poličku s tím, že se bude někdy někomu hodit na náhradní díly (displej...). Leželo tam rok a půl až do dnešního dne. Tu a tam (jednou za půl roku) jsem ho cvakl na nabíječku a zkusil zapnout a nic. Dneska už mi lezlo na nervy tak jsem ho chtěl mrsknout do koše protože překáží a zabírá místo. Než jsem ho tam hodil tak jsem ho jen tak ze zvyku připnul k USB počítače a... hle zumo naskočilo a běží jako by se nic nestalo mapy i trasová data z posledního výletu jsou na místě. Takže rada pro všechny postižené umřelé zumo s opravuje následovně:

- povolit šřoubky
- rozebrat ne dvě půlky
- vyčistit složit nic nezašroubovávat
- položit na cca 18 měsíců na poličku při pokojové teplotě
- 3-4x zkusit zapnout
- před posledním pokusem namířit směrem ke koši

pak už stačí jen vše složit podlepit těsnění a zašroubovat. Oprava je hotová Zumo chodí jak nové.

SmileShockGrin
Upravil vlada-adv dne 10.11.2010 20:08

xavier
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 10.11.2010 20:25

Registrace: 29.07.07
A ted ho rychle prodej,nez ti zase umre Grin
Aktualne 1250 GSA HP

lafi
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 10.11.2010 20:28

Registrace: 23.10.08
vlada-gsa napsal:
Tak po roce a půl tu mám návod jak opravit umřelé Zumo, asi mi to nikdo neuvěří ale:
Po poruše jsem zumo rozkuchnul všechny spoje zkontroloval vyčistil složil a nic. Baterku vyndal měnil a nic. Stále mrtvo. Inu odložil jsem kuchnuté zumo na poličku s tím, že se bude někdy někomu hodit na náhradní díly (displej...). Leželo tam rok a půl až do dnešního dne. Tu a tam (jednou za půl roku) jsem ho cvakl na nabíječku a zkusil zapnout a nic. Dneska už mi lezlo na nervy tak jsem ho chtěl mrsknout do koše protože překáží a zabírá místo. Než jsem ho tam hodil tak jsem ho jen tak ze zvyku připnul k USB počítače a... hle zumo naskočilo a běží jako by se nic nestalo mapy i trasová data z posledního výletu jsou na místě. Takže rada pro všechny postižené umřelé zumo s opravuje následovně:

- povolit šřoubky
- rozebrat ne dvě půlky
- 3-4x zkusit zapnout

pak už stačí jen vše složit podlepit těsnění a zašroubovat. Oprava je hotová Zumo chodí jak nové.

SmileShockGrin

thumbs upclap

http://lafi1200.rajce.idnes.cz/
Juan
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 10.11.2010 21:12

Registrace: 16.03.08
vlada-gsa napsal:

- povolit šřoubky
- rozebrat ne dvě půlky
- 3-4x zkusit zapnout

SmileShockGrin

Tak jsi mě trochu vyrazil dech chlape. Skočil jsem do skříně, zapnul to staré Zumo do PC a hádej. Jedeeeeee !!!!! Já se z toho POSERU !!! Tak mám náhradní Zumo.
www.lc8adv.cz

Pavel GS vyletnik
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 10.11.2010 21:34

Registrace: 19.11.07
Hlavně ho nedávej spát aby jsi nemusel rok čekat než se probudí.

Tak to je bezva finta clap
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku.
www.diodky.cz

www.diodky.cz
antonius
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 11.11.2010 09:06

Registrace: 17.06.08
Tak přátelé. Moje Zumo leží ve skřínce snad rok ,od té doby co chcíplo jsem ho rozdělal , podíval se dovnitř , zjistil , že nic nespravím a zase ho šešrouboval a dal do skříňky.Teď jsem si přečetl příspěvek o prvním zmrtvívstání prvního zuma , říkám si no nic to se mohlo stát , pak čtu dál o druhém příspěvku a to si už říkám , že to nebude samo sebou a nedalo mě to , abych nezapojil i to moje . A teď hádejte co se stalo - naskočilo okamžitě po připojení a zatím se krmí. Tak jsem sám zvědav jestli pojede jak má. Ale už teď je to pokrok , protože před tím se mnou vůbec nijak nekomunikovalo . Díky za příspěvky , už taky začínalo zabírat místo , a to jsem mu košem vůbec nevyhrožoval.Smilemusic

stepan
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 11.11.2010 09:54

Registrace: 05.06.07
Ježišikristéééé Shock, co to tu čtu?

http://kouzelnyzivot.cz
HonzaGS-SV
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 11.11.2010 10:54

Registrace: 13.09.09
Já měl něco podobnýho s MP3 ale samozřejmě to byla druhá věc (po výměně baterky) co mě napadla :-D Tak jsem si ušetřil rok :-D

ještě si řikám že by to možná šlo i bez PC - stačilo by u sebe mít jen USB kabel do nabiječky na 12V ... ale nejsem si jistý...ale zumo pak hlásí že je připojeno k PC...
Upravil HonzaGS-SV dne 11.11.2010 10:55

antonius
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 11.11.2010 13:19

Registrace: 17.06.08
Takže navigaci jsem nabil a vše funguje , jako by byla nová . Ještě ale než jsem ji dal do skříňky před rokem , byla v Picodasu na opravu ( přpadně zjištění závady , už před posláním mě upozornily , že to bude stát asi 250,- kč , i když ji neopraví ) .Po čtrnácti dnech jsem tam volal a bylo mě sděleno , že odešel napájecí zdroj a už se to nevyplatí opravovat , zato mě nabídli fungl novou se zárukou za 7000,- kč. To jsem ale odmítl . Koupil jsem akční set zumo 660 od touratechu ( hned po novým roku ). Navigaci mě poslali nazpátek a nic si nakonec neúčtovali ?. Zajímalo by mě , co mohlo být příčinou , že se jí nechtělo spolupracovat . Po celou dobu jsem ani baterii nenabíjel, ale byla v pořádku už když jsem ji odložil . Připadá mě , že opravdu upadla do komatu a teď se probudila , otázkou je ,na jak dlouho . Dám vědět , jakmile přestane zase fungovat .

Thymallus
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 11.11.2010 13:50

Registrace: 07.04.09
Třeba jen stačilo nechat navigaci jen úplně vybít - něco jako hard reset...
Jinak koukám, že teď bude hodně navigací k prodeji :-D
Když je vůle, cesta se najde Wink
www.atomer.sk/user/10316/upload/ftp_client/rajce.png

Juan
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 11.11.2010 13:53

Registrace: 16.03.08
U mě průser způsobila jednoznačně voda. Ikdyž jsem ji nakonec sám rozhodil, vyčistil od rzi a vysušil, tak nejela. Trápil jsem se sní tenkrát dost. To že se teď po roce a půl rozjela je evidentně tím, že sem ji nevasušil dokonale. Prostě se někde nakondenzovala voděnka a ta umí divy. Takže teď jen přetěsnit a může začít sloužit. Jen za deště raději chránit šprckou.
www.lc8adv.cz

xljanek
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 11.11.2010 20:40

Registrace: 14.10.10
Me umrela v telefonu,uz pul roku stejna poloha pry cip Gps.wait

TomasTT
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 16.11.2010 16:19

Registrace: 15.03.07
Zumo 550 má vnitřní baterku (asi spíš kondenzátor nebo aku, fakt nevím), která opravdu může v některých případech způsobit totální zatuhnutí. Namísto postupu, kdy ho necháte ležet tak dlouho, až ta baterka umře (tedy pár měsíců), tak stačí tento postup:
- zmáčknout zapínací tlačítko, držet ho a k tomu současně zmáčknout tlačítko (+)
- výše uvedené pomáhá tak v 75% případů, pokud ne, vyndejte nyní akumulátor z přístroje, nedávejte Zumo na žádné napájení a znovu udělejte ten postup se zapínacím tlačítkem a (+) současně. Teď to nechce s vyndanou baterkou tak 6 hodin a pak zkuste baterku nainstalovat, připojte to na síťový zdroj a pokud to není vadný zdroj, tak Zumo naběhne. Jen jedenkrát jsem musel v tom závěrečném kroku mačkat zapínací a (+), jinak to vždy naběhlo samo. Pokud to nepomůže, tak to asi sami neopravíte a nemá smysl čekat
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
PeDR
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 18.11.2010 13:19

Registrace: 11.08.07
Tak jsme se dověděli, že Garmin dělá Šípkovou RůženkuSmile. Všem, co ji probudili gratuluju, ale asi si ji od nikoho nekoupím, protože já bych s ní střelil do popelnice ihned po tom, co mi řeknou, že je neopravitelná.

TomasTT
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 18.11.2010 13:40

Registrace: 15.03.07
Jak říkám, většinou stačí ten postup co jsem psal..
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
stepan
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 18.11.2010 13:51

Registrace: 05.06.07
TomasTT napsal:
Jak říkám, většinou stačí ten postup co jsem psal..

Já to mohu potvrdit, párkrát se mi Zumo seklo, tak, že nešlo zapnout nebo vypnout, ale znal jsem již tento dvouhmat a vždy fungoval.
Snad tomu tak bude i nadále Smile

http://kouzelnyzivot.cz
grog
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 13.05.2012 12:57

Registrace: 11.02.07
Tak hlásím, že i mě zumo chcíplo a to přes noc v držáku na motorce. Jak večer příjdu dom, tak zkusím všechny chvaty a hmaty...... stress
BMW R 1100GS vzor kačer

grog
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 18.05.2012 10:17

Takže nic nepomáhá. Ani reset, ani vytažení baterky.... bye Takže se chci ještě zeptat, jestli tu není někdo, kdo to umí spravit? pray
BMW R 1100GS vzor kačer

grog
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 01.06.2012 16:15

Hlásím, že navigace o5 funkční za 1700Kč. Prý problém v softu. Záruku mám 3 měsíce, tak se uvidí.... Smile
BMW R 1100GS vzor kačer

100bubu
Umřelo mi Zumo ve spánku
Přidané 01.08.2012 17:21

Registrace: 20.06.08
nemate náhodou nkdo rozmlacenu kolisku na zumo 550? potreboval by som z neho tu gumu na lavej strane čo zakriva jacky. vdaka.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK
Diagnostika GS-911 BT
https://www.faceb...963987398/

https://www.facebook.com/Bubutech-109219963987398/
Strana 3 z 4:   1    2    3    4  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Obecné doplňky na motorku :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 82
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,714
Nejnovější člen: Mickey313

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 7.67 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI