Francis napsal:
Zkus H7 CSP 3579, údajně 5000 lm světelný tok a za 144 kaček je to za porovnatelné náklady s halogenem. Chipy po stranách eliminují oslňování protijedoucích, svítí víc do stran než dopředu nahoru.
Asi nemá smysl dodávat, že "vysvícené" a halogenem vyhřáté zkroucené degradované zrcadlo v malém světlometu vzducháče už to nezachrání. :-)
Takže když koupím tohle: https://www.smdle...7-csp-3570 nemusím nic řešit jen to odpojim a zapojím místo původní žárovky?
Dík
Kojot> Pravděpodobně budeš řešit chybu žárovky, ZFE jednotka vyhodnotí menší průtok proudu jako chybu a žárovku odpojí, zhasne. Pravděpodobně budeš potřebova přídavnou zátěž, výkonový odpor, zapojený paralelně se žárovkou.
Nechápu toto naprogramování ZFE, proč vadí menší odběr až tak, že žárovku odpojí. Chápal bych varovnou hlášku a/nebo bych chápal odpojení při větším odběru, větším průtoku proudu - to by hrozilo poškození.
jezek napsal:
Tak nechapu proc je potreba rozdelat motorku na vymenu zarovky ale budiz.. zarovku menim za minutu na motorce ktera neni rozebrana do mrťě
A rada jak to uděláš za minutu?
Jako co chces poradit? Jak sahnout zespoda kdyz mas riditka nastranu aby tam bylo misto podle toho jakou stranu delas, pootocit a vyndat vicko, vycvaknout konektor, vycvaknout pruziny, vyndat zarovku, dat tam novou, zazvaknout pruziny, konektor, dat tam vicko a otocit s nim? Netusim co chces poradit vic za zazrak.. nic na tom neni.. parkrat to udelas a uz to mas v ruce
Sanozrejme jde i rozebrat motoeku, vyndat svetlo a udelat to v klidu na stole, to mas pravdu. Ja jen volim jednodussi a kratsi variantu
Děkuji, mám ruce tím pádem olšové .... , já jsem to neuvedl celé, jelikož se před tím někdo už hrabal (od koupi jsem ujel 25k km) tak jsem chtěl vyměnit žárovku a pružina mi zůstala v ruce, nevím zda jsem to urval já nebo to tam bylo narafičené, takže světlo muselo ven, abych si tam mohl udělat záchytné body.Což jsem samozřejmě zjistil, až když jsem to vyndal. Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011
Osram Night Breaker LED W5W ...po zapnutí klíčku vyskočí chyba, ale po cca 3s chyba zmizí. Ale jinak mám ,,obyč,, H7.
Upravil John_Ice dne 18.06.2026 23:04
Zavděčit se všem, je umění, které nikdo nedokáže. 1200 GSA - 2011