sadilek napsal:
Já poprvé ve svém životě volit nepůjdu.Prostě jsem si v supermarketu kandidátů
nevybral,a to jsem fakt přebíral,otáčel,čuchal,žmoulal,ale prostě nabízené "zboží"
není dle mě kvalitní.Podle mě prostě nestojí za nic ani jeden.
tak tenhle problém mám taky ale volit půjdu jen ještě nevím koho určitě to bude z trojice zeman kníže fischer i když ani za jednoho ruku do ohně nedám, ale vezmi v úvahu že hodně lidí bude volit toho maura viz.bystrické tak proto jdu volit hlavně proti maurovi bobošajsna ta mne neuvěřitelně točí jenom ji vidím. Když kníže je starej furt chrápe nikdo mu nerozumí jeho manželka je rakušanka neumí česky Ty vole to je nářez fact nevím zeman asi drží si své názory i když jde proti většině nevím nevím
sadilek napsal:
Já poprvé ve svém životě volit nepůjdu.Prostě jsem si v supermarketu kandidátů
nevybral,a to jsem fakt přebíral,otáčel,čuchal,žmoulal,ale prostě nabízené "zboží"
není dle mě kvalitní.Podle mě prostě nestojí za nic ani jeden.
vevis napsal:
Utahovat opasky si budeme muset cim dal vic,bez ohledu na to,kdo vladne.To je dano necim jinym.A alespon kolem mne si nejvic stezujou ti,kteri utraci za kraviny,nepremejsli,berou si nesmyslne pujcky atd.
Za problem povazuji pouze to,kdyz nesezene praci ten,kdo opravdu delat chce!Ale v dnesni dobe se neda pocitat s tim,ze kdyz mam maturitu,automaticky pujdu do kancelare.Clovek si musi rozmyslet jestli pracak,nebo delat rukama.
tak ono dnes asi nestaci uplne jen rukama... pokud delas rukama a umis treba i s CNC, jses peclivej, organizovanej, dbas na kvalitu a kontrolu prace.. mel bys byt ROZHODNE patricne ohodnocen.
A rozhodne vic, nez nektere neschopne a zbytecne kancelarske krysy.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
vevis napsal:
Utahovat opasky si budeme muset cim dal vic,bez ohledu na to,kdo vladne.To je dano necim jinym.A alespon kolem mne si nejvic stezujou ti,kteri utraci za kraviny,nepremejsli,berou si nesmyslne pujcky atd.
Za problem povazuji pouze to,kdyz nesezene praci ten,kdo opravdu delat chce!Ale v dnesni dobe se neda pocitat s tim,ze kdyz mam maturitu,automaticky pujdu do kancelare.Clovek si musi rozmyslet jestli pracak,nebo delat rukama.
tak ono dnes asi nestaci uplne jen rukama... pokud delas rukama a umis treba i s CNC, jses peclivej, organizovanej, dbas na kvalitu a kontrolu prace.. mel bys byt ROZHODNE patricne ohodnocen.
Myslim,ze tito lide ohodnoceni jsou.Myslel jsem spis mene kvalifikovanou praci,ale zase treba fizicky nebo psychicky narocnejsi.Nekdy nic jineho nezbyde.
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Myslim,ze tito lide ohodnoceni jsou.Myslel jsem spis mene kvalifikovanou praci,ale zase treba fizicky nebo psychicky narocnejsi.Nekdy nic jineho nezbyde.
pry moc ne...
kazdopadne s mene kvalifikovanou praci asi je a bude cim dal vetsi problem.... nebot stroj, cinan ci indonesan proste dela za min...
imho.
kamarad ridi nejakej tym v tovarne na nordmorau a pry cela SMENA je schopna VEDOME sekat (na te lince) VADNE vyrobky a proste to NERESI.
jsou si to proste odsedet 8h a hotovo.. a za tu smenu udelaji skodu treba nekolik mega.
Dost lidi to kvici.. ale tohle je hruza.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Pekne chlapi se tu odhalujete. Ja chtel volit Franze, je jedinej pokerovanej, ale kdyz jsem ho slysel mluvit, tak to fakt ne. Nechal jsem si na stole dva listky - knizete a Sobotku a zrejme hodim ten, co mi prijde do ruky prvni. A stejne jako Vevis si myslim, ze Klaus byl vcelku dobrej prezident. Amnestie je pekny sousto pro media, jsem zvedavej jak dlouho jeste budu poslouchat, ze amnestovani to nebo ono. Tim ji neschvaluju, je mi to burt.
vevis napsal:
pry moc ne...
kazdopadne s mene kvalifikovanou praci asi je a bude cim dal vetsi problem.... nebot stroj, cinan ci indonesan proste dela za min...
imho.
kamarad ridi nejakej tym v tovarne na nordmorau a pry cela SMENA je schopna VEDOME sekat (na te lince) VADNE vyrobky a proste to NERESI.
jsou si to proste odsedet 8h a hotovo.. a za tu smenu udelaji skodu treba nekolik mega.
To jsem poznal u nas.Nekterym lidem je fakt vsechno jedno,neresej kvalitu,hlavne aby si mohli jit zakourit a dostali vejplatu.Nikdy nedelali jinde nez ve fabrice a maji pocit,ze jsou vykoristovany.A kdyz prijde nekdo,kdo dela peclive a jeste rekne ze je spokojenej s penezma,tak je za blbce.Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
pry moc ne...
imho.
To jsem poznal u nas.Nekterym lidem je fakt vsechno jedno,neresej kvalitu,hlavne aby si mohli jit zakourit a dostali vejplatu.Nikdy nedelali jinde nez ve fabrice a maji pocit,ze jsou vykoristovany.A kdyz prijde nekdo,kdo dela peclive a jeste rekne ze je spokojenej s penezma,tak je za blbce.
Věk K. Schwarzenberga nepovažuji za problém.
Jedna paralela z běžného života: dětskému obvodnímu doktorovi, ke kterému zaplaťpámbů mohou chodit mé děti, je 83. Ano, má potíže s chůzí a ne všechno mu jde "rychle", ale zcela vyčnívá mezi ostatními "obvodními údržbáři", a to vzděláním, zkušenostmi (mnoho let pracoval na jakési dětské klinice ve Švýcarsku), přístupem k dětem i rodičům a nebo způsobem léčení obvyklých dětských nemocí (nepředepisuje např. za každou cenu antibiotika nebo homeokok.tika, jen proto, že má vazby na farmaceutické společnosti apod.).
Neagituji, chci jen říct, že pokud je člověku třeba 80 a je stále aktivní a schopný držet krok s dobou a ještě má potřebu a sílu své zkušenosti a znalosti nějak předávat ve prospěch ostatních, tak proč ne...
Dovi napsal:
Václav Klaus... A ze všech dnes ještě politicky činných je nejvíce zodpovědný za ten dvacetiletý svrab a za vydrancovanou zemi.
Čau Dovi, nechci se pouštět do nicneřešících diskusí, ale dovolím si s Tebou nesouhlasit. Podívej se na toto. Je to poměr státního dluhu na HDP.
Jedná se o úsek, který byl relativně stabilní; graf nezobrazuje stav od roku 2008, kdy se začala projevovat téměř celosvětová recese.
EDIT: Poslední věta.
moods přiložený následující obrázek:
[13.92Kb]
Upravil moods dne 11.01.2013 13:45
Soichiro Honda: "Život se měří okamžiky, které se dotknou Tvého srdce"
12GS [2004] 16GT [2012]
Dovi napsal:
Václav Klaus... A ze všech dnes ještě politicky činných je nejvíce zodpovědný za ten dvacetiletý svrab a za vydrancovanou zemi.
Čau Dovi, nechci se pouštět do nicneřešících diskusí, ale dovolím si s Tebou nesouhlasit. Podívej se na toto. Je to poměr státního dluhu na HDP.
Jedná se o úsek, který byl relativně stabilní; graf nezobrazuje stav od roku 2008, kdy se začala projevovat téměř celosvětová recese.
EDIT: Poslední věta.
Taky ahoj :-)
No, kdybych chtěl být sarkastický, tak ono celé toto vlákno je vlastně nic neřešící, samozřejmě.
Takže nic neřešící diskuze - jak se to vezme...
A s tím grafem - dejme tomu, že odpovídá skutečnosti. Ale o čem to svědčí?
To se to těch prvních pár let ve všeobecné euforii po "revoluci" hospodařilo, když se důchodový fond převedl do rozpočtu a když za začal divoký rozprodej všeho možného a penízky tekly proudem.
Přesto ten největší expert na ekonomiku (někteří říkají, že spíš glorifikovaný účetní) stačil za pár let přivést hospodářství cu grunt, a nestačily mu ani ty jeho slavné záchranné balíčky v roce 1997. Všechno se rázem zastavilo a hyperinflace několik týdnů byla desítky procent.
Pamatujete si na to (myslím vy všicni tady) vůbec ještě?
A jak se mu (jim) provalily ty špinavosti s financováním ODS neexistujícími dárci a jak pak musel VK od válu a po nových volbách si pak s Milošem tady z toho státu udělali svůj pašalík a tou oposmlouvou VK umožnil ČSSD, aby si tu vládla po svém?
A jak muselo dojít k sanování bank v řádu stovek miliard (mrkni na tu křivku Tvého grafu), které vlivem chování za Klausova panování začaly padat jedna po druhé na hubu, když předtím vesele rozpůjčovávaly desítky miliard kamarádům různých kamarádů? Pamatujete se na to?
Jo, to jsou věci. A pak už to jelo - Zeman, Gross, Špidla, Paroubek... a dál už to známe.
Takže jeden za osmnáct a druhej bez dvou za dvacet.
A tito letití matadoři, političtí dinosauři a jejich pohrobci se teď derou o prezidentský post a říkají nám, jak se teď budou starat o blaho lidu.
Že to nedělali těch uplynulých 20 let? Obehraná písnička.
--------------------------------------------------------------------------------
Podle Tvých příspěvků soudím, že jsi člověk pravicově orientovaný a konzervativního založení. Za to samé považuju i já sám sebe, jenom bych spíš dal důraz na to konzervativní.
A jsem už hodně dlouho přesvědčen o tom, že jestli tady (v Česku) někdo zdiskreditoval pojem "kapitalismus", tak to byl bohužel právě Václav Klaus. __________________________________________________________
VT 750 C2 Spirit, WR 250 X, CBF 125, S 22, S 11 (2x)
(WR250R, R1100GS, VT750C4, F650GS, Betka, 50/20, S11)
Tedka jsem si v jednom blogu přečetl krásnou myšlenku.
"Pokud Franz vyhraje volby tak Fischer do příští volby nastoupí s potetovanou hlavou."
Myslím že to krásně vystihuje Fischerovu tvárnost Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.
Spitfire napsal:
ja se omlouvám, ale párkrát jsem tu zahlédl něco, jako být PROevropský. A navíc podle kontextu v příspěvcích je to špatná vlastnost. Velice mě zajímá význam opozita toho slova, tedy zajisté i dobré vlastnosti v zavislosti na vyřknutí evropanem. Nicméně když čech je protievropský, znamená to, že je víc PROasijský nebo PROafrický nebo chce být suverenitou v evropě a uprostřed evropy?
Nejsem proti Evrope jako proti kontinentu, ale o tom snad neni reci. Jsem proti Evropske unii, ktera je velmi neefektivni organizaci, ktera prerozdeluje obrovske mnozstvi penez, jejichz ucelne vyuziti ale neni schopna kontrolovat. Tak se ceske obce zadluzuji, aby cerpaly dotace, ty se pak zneuzivaji na predrazene projekty, ktere casto nemaji zadny smysl, jen daji vydelat tem, co v tom umi chodit. Naklady, ktere EU generuje jsou asi jasne, vsechny platy, nahrady a prispevky, ktere funkcionari cerpaji, jejich cestovani mezi Bruselem a Starsburgem atd, to stoji strasne penize, ktere davaji prispevatele EU - i my. To ze zatim vic cerpame, nez davame, je docasny stav, ktery se samozrejme brzy zmeni.
Muzu pokracovat dotazy na duvody federalizace Evropy, na to, proc Slovaci s prumernym duchodem asi 300 maji prispivat Rekum s prumerem asi 1200 (nepamatuju si presna cisla) na jejich schodky, jak muzou Nemci a Francouzi nutit ostatni zachranovat Recko, kdyz Recko v dobe, kdy zadalo o pomoc jeste nakupovalo zbrane od Nemecka, francouzske a nemecke banky maji v Recku obrovske mnozstvi "investovanych" penez (tedy penez pujcenych na vysoke uroky). Proc se tak zaryte ridi motem: Co funguje, regulujme, co nefunguje, dotujme." s dopadem na zemedelstvi a dalsi regulovane oblasti.
V neposledni rade - EU se sice tvari jako hrozne silna a spolupracujici, neni se ale schopna ucinne postavit pokracujici imigraci a vymirani Evropanu, neni schopna se postavit dovozum z Ciny, ktera likviduje Evropske firmy svymi cenami, ktere je schopna drzet ale pouze za podminky nedodrzovani lidskych prav, bezpecnostnich norem, patentovych ochran a podobne.
ANO, jsem EUROSKEPTIK, z techto a mnoha dalsich duvodu.