Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Červenec 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Ostatní :: Volná diskuze
Strana 26 z 35:   1  ...  23    24    25    26    27    28    29  ...  35  

prezidentské volby
MaO
Přidané 13.01.2013 19:24

Registrace: 23.02.08
vevis napsal:
hobrnos napsal:
Medik napsal:
vevis napsal:
Obcas se tu zminuje Kalousek.Jako o cloveku a jeho minulosti o nem nemam valne mineni.Ale klidne reknu,ze jako ministr financi je podle mne dobry!thumbs up
A souhlasim i se skrtanim i setrenim za cenu kratkodobeho poklesu HDP!
Pouze si myslim,ze to setreni nemelo byt tak pozvolne,ale melo se to udelat šokove a drsne.Sice by jsme byli nejakou dobu ve srackach,ale pote by jsme zacali rust mnohem snaze a udrzitelne.A hlavne s vyrovnanym rospoctem!

Vezmi láhev něčeho minimálně s obsahem 37,5% a stav se u mě. Já ti výhled na názor na Kraďouska jako min.fin. poměrně zásadně změním.Grin

Nikde není vidět úspora (myšleno v miliardách, neberu kosmetické "úspory" pro důvěřivej plebs. Nikde nevidím rálné rušení zybtečných (což je většina) ministerstev a úřadů............ale pořád intenzivněji vnímám státní pařát ve svejch gatích.ShockAngry

Vevisi, probuď se ze sna. To, že ho vyhlásí jako nejlepšího min. finací, ještě neznamená, že za něco stojí. Klaus kdysi také preferoval s. Soudka ve Škodě Plzeň a jak to skončilo? Víme všichni. To je jen jeden příklad z nekonečného zástupu darebáků (a jejich kamarádů), kteří si mastí kapsy se slovy "po nás potopa." Kalouskovi nevěřím ani pozdravení. Mimochodem - státní dluh se zvýšil na 160 000Kč na občana ČR. Děkujeme odejděte, ale do kriminálu!Angry

Myslim,ze letosni schodek tusim 101 miliard pri poklesu HDP je naprosto super vysledek ve srovnanim treba s rokem 2006.Tenkrat to bylo tusim 111 miliard v dobe nejvyssiho rustu HDP.Kdyby byla krize uz tenkrat,tak verim,ze by tenkrat byl Paroubkuv schodek nekolik set miliard.Navic podle mne Kalousek v nejakem horizontu k vyrovnanemu rozpoctu alespon smeruje.To si myslim po pristich volbach skonci a o vyrovnane rozpocty uz se nikdo snazit nebude,protoze by se to volicum nelibylo a ohrozilo by to preference CSSD.

Vevisi, to co je pro Tebe super, je pro mě jen kvalitní oblbování lidí nynější vládou! Za rok 2006 byl schodek rozpočtu asi 97 mld, ale třeba zase v roce 2008 byl schodek "jenom" 19 mld. To, jak Kalousek oblbuje lidi jasně dokazují fakta. Do roku 1998 šlo hospodařit s vyrovnaným rozpočtem, tedy zhruba. Tak a teď poslouchej....jestli dobře počítám tak za léta 1998-2008 (10 let) byla bilance státního rozpočtu v mínusu cca 660 mld, ale za Kalouska v letech 2009-2012 (4 roky) je bilance cca 592 mld korun. (pokud jsem něco špatně spočítal, nebo mám špatné zdroje, tak mě opravte). Z výše uvedeného je zřejmé, že to, co minulé vlády stihli v mínusech za deset let, to by Kalousek při svém hospodaření za dalších deset let hravě povýšil o řád. Ale lidem stačí namluvit, že zadlužování zastavuje. JEHO ZASTAVOVÁNÍ ZADLUŽENÍ ŘÁDOVĚ O JEDNOTKY, MAX. O DESÍTKY MILIARD ZA ROK JE SMĚŠNÉ! Ještě, že existuje berlička zvaná krize!
Upravil MaO dne 13.01.2013 19:30

MaO
prezidentské volby
Přidané 13.01.2013 19:28

Jo a nezapomeňte argumentovat tím, že ti druzí by to dělali ještě daleko hůř a sekali by daleko větší dluhy. Je to totiž jediný argument, který na to vláda má! Ale co by, kdyby...je slušně řečeno na nic.

kaca
prezidentské volby
Přidané 13.01.2013 19:36

Registrace: 12.08.09
Mňo, a když to tak všichni dobře víme, jak p.Kalousek rozkrádá republiku, jakto že s tím nic neděláme? Kde vydím petice za jeho odvolání, demonstrace za jeho abdikaci atd... A slavná opozice, které tak leží v žaludku, jak to že na něho ještě nevytáhla žádné eso? Tahle země je přeci tak zkorumpovaná, že by to neměl být problém?
A taky si říkám, když jsem tak rozkradení, to bychom na tom měli být asi jako Řecko, ne? Sakra, nějak mi to nevychází....Frown Ale na druhou stranu se není čeho bát, na jeho místo jistě nastoupí nějaký zkušený lidový ekonom, stačí se podívat do jakékoliv diskuze a jsou jich tam tisíce....

vevis
prezidentské volby
Přidané 13.01.2013 19:50

Moderátor
Registrace: 05.03.08
mao napsal:
vevis napsal:
hobrnos napsal:
Medik napsal:
vevis napsal:
Obcas se tu zminuje Kalousek.Jako o cloveku a jeho minulosti o nem nemam valne mineni.Ale klidne reknu,ze jako ministr financi je podle mne dobry!thumbs up
A souhlasim i se skrtanim i setrenim za cenu kratkodobeho poklesu HDP!
Pouze si myslim,ze to setreni nemelo byt tak pozvolne,ale melo se to udelat šokove a drsne.Sice by jsme byli nejakou dobu ve srackach,ale pote by jsme zacali rust mnohem snaze a udrzitelne.A hlavne s vyrovnanym rospoctem!

Vezmi láhev něčeho minimálně s obsahem 37,5% a stav se u mě. Já ti výhled na názor na Kraďouska jako min.fin. poměrně zásadně změním.Grin

Nikde není vidět úspora (myšleno v miliardách, neberu kosmetické "úspory" pro důvěřivej plebs. Nikde nevidím rálné rušení zybtečných (což je většina) ministerstev a úřadů............ale pořád intenzivněji vnímám státní pařát ve svejch gatích.ShockAngry

Vevisi, probuď se ze sna. To, že ho vyhlásí jako nejlepšího min. finací, ještě neznamená, že za něco stojí. Klaus kdysi také preferoval s. Soudka ve Škodě Plzeň a jak to skončilo? Víme všichni. To je jen jeden příklad z nekonečného zástupu darebáků (a jejich kamarádů), kteří si mastí kapsy se slovy "po nás potopa." Kalouskovi nevěřím ani pozdravení. Mimochodem - státní dluh se zvýšil na 160 000Kč na občana ČR. Děkujeme odejděte, ale do kriminálu!Angry

Myslim,ze letosni schodek tusim 101 miliard pri poklesu HDP je naprosto super vysledek ve srovnanim treba s rokem 2006.Tenkrat to bylo tusim 111 miliard v dobe nejvyssiho rustu HDP.Kdyby byla krize uz tenkrat,tak verim,ze by tenkrat byl Paroubkuv schodek nekolik set miliard.Navic podle mne Kalousek v nejakem horizontu k vyrovnanemu rozpoctu alespon smeruje.To si myslim po pristich volbach skonci a o vyrovnane rozpocty uz se nikdo snazit nebude,protoze by se to volicum nelibylo a ohrozilo by to preference CSSD.

Vevisi, to co je pro Tebe super, je pro mě jen kvalitní oblbování lidí nynější vládou! Za rok 2006 byl schodek rozpočtu asi 97 mld, ale třeba zase v roce 2008 byl schodek "jenom" 19 mld. To, jak Kalousek oblbuje lidi jasně dokazují fakta. Do roku 1998 šlo hospodařit s vyrovnaným rozpočtem, tedy zhruba. Tak a teď poslouchej....jestli dobře počítám tak za léta 1998-2008 (10 let) byla bilance státního rozpočtu v mínusu cca 660 mld, ale za Kalouska v letech 2009-2012 (4 roky) je bilance cca 592 mld korun. (pokud jsem něco špatně spočítal, nebo mám špatné zdroje, tak mě opravte). Z výše uvedeného je zřejmé, že to, co minulé vlády stihli v mínusech za deset let, to by Kalousek při svém hospodaření za dalších deset let hravě povýšil o řád. Ale lidem stačí namluvit, že zadlužování zastavuje. JEHO ZASTAVOVÁNÍ ZADLUŽENÍ ŘÁDOVĚ O JEDNOTKY, MAX. O DESÍTKY MILIARD ZA ROK JE SMĚŠNÉ! Ještě, že existuje berlička zvaná krize!

Tech zdroju o schodku je vic a netusim ktery je presny.Navic ty schodky jsou trochu slozitejsi.Ale to,ze nejvyssi schodky v pomeru k rustu HDP vytvarela CSSD se Sobotkou jako ministrem financi snad nikdo nezpochyni.Pri rustu i 5%,kdy se meli vytvaret prebytky na horsi casy tak vytvareli obrovske deficity a to hlavne pred volbama.
Tady vytazek z claku o vyvoji dluhu:
Kombinací rozpočtových schodků (vyjádřených % HDP) a růstem HDP v jednotlivých letech zároveň poměrně snadno získáme nejhlubší strukturální schodky novodobé historie ČR. Strukturálním rekordmanem je rozpočtový schodek vytvořený v roce 2006 (3,0 % HDP x růst HDP 6,4 % = 19,2). Tento schodek byl vytvořen v čase vysokého hospodářského růstu kombinovaného s vysokými sociálními předvolebními výdaji. Za stav státní pokladny tehdy nesli hlavní spoluodpovědnost ministr financí Bohuslav Sobotka (ČSSD) a předseda vlády Jiří Paroubek (ČSSD). K druhému a třetímu nejhlubšímu strukturálnímu rozpočtovému schodku patří schodky z roku 2003 (3,4 % x 4,6 % = 15,6) a 2004 (4,3 % x 3,6 % = 15,5). V obou případech nesli spoluzodpovědnost za stav státní poklady ministr financí Bohuslav Sobotka (ČSSD) a předseda vlády Vladimír Špidla (ČSSD)
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

MaO
prezidentské volby
Přidané 13.01.2013 20:13

Jo, socani hýřili, já se nepřu...Ale svým způsobem to byla první půjčka, kterou si "mohli dovolit". Dnes už si podle mě každý rok 100 mld dluh dovolit nemůžeme, teda pokud nechceme špatně skončit (přesto to i za Kalouska tak stále je). Já jsem totiž přesvědčen, že hospodařit s vyrovnaným rozpočtem jde. Chce to ale nejenom zamezit "odkloňování" peněz, ale hrubě zredukovat přebujelou státní správu. To si ale nikdo nedovolí....ani pravice, ani levice. Hospodařit vyrovnaně dovedli pouze komunisti. Smile Pro rejpaly: To je fakt, ne propagace KSČ a už vůbec ne, z mé strany!
Tyto mé příspěvky jsou jen reakcí na chválu pana Kalouska některými z Vás. Já myslím, že mu do pochvaly schází dalších ušetřených zhruba 100 mld. Samozřejmě, že by na to potřeboval podporu celé vlády!

Jinak přehled rozpočtů od postkomunismu lze vyčíst tady....tak ať si udělá obrázek každý sám Smile
http://cs.wikiped..._republiky

vevis
prezidentské volby
Přidané 13.01.2013 20:21

Moderátor
Registrace: 05.03.08
A tady jeste vyvoj HDP.
http://cs.wikiped...AD_produkt
2006 +7%!,2008+3,1%,2009-4,5%!
Upravil vevis dne 13.01.2013 20:22
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!Frown

barokar
prezidentské volby
Přidané 13.01.2013 21:07

Registrace: 24.08.09
Komunisti a vyrovnaný rozpočet?
Nějaké miliardy by se našly, to za 1., za 2. - republika měla obrovský vnitřní dluh, cožpak nevíš, jak vypadala většina měst, vesnic před r. 89?

Nepamatuješ sbírku zlata pro státní poklad v 80. letech?

VojtechPolicky
prezidentské volby
Přidané 13.01.2013 21:15

Registrace: 12.04.12
YouTube Video

https://www.youtu...k4TfZHxVfI

MaO
prezidentské volby
Přidané 13.01.2013 21:30

prouky napsal:
Nějaké miliardy by se našly, to za 1., za 2. - republika měla obrovský vnitřní dluh, cožpak nevíš, jak vypadala většina měst, vesnic před r. 89?

Po pravdě....za komunistů mně to ještě bylo fuk, takže jsem to nesledoval! Pravdou je, že komunisti si pomáhali rozkrádáním majetků a i nějaká měnová reforma by se našla...
Za komunismu to byl marast a nechtěl bych se tam vracet.

moods
prezidentské volby
Přidané 14.01.2013 00:35

Registrace: 09.01.08
vevis napsal:
Tady vytazek z claku o vyvoji dluhu:
Kombinací rozpočtových schodků (vyjádřených % HDP) a růstem HDP v jednotlivých letech zároveň poměrně snadno získáme nejhlubší strukturální schodky novodobé historie ČR. Strukturálním rekordmanem je rozpočtový schodek vytvořený v roce 2006 (3,0 % HDP x růst HDP 6,4 % = 19,2). Tento schodek byl vytvořen v čase vysokého hospodářského růstu kombinovaného s vysokými sociálními předvolebními výdaji. Za stav státní pokladny tehdy nesli hlavní spoluodpovědnost ministr financí Bohuslav Sobotka (ČSSD) a předseda vlády Jiří Paroubek (ČSSD). K druhému a třetímu nejhlubšímu strukturálnímu rozpočtovému schodku patří schodky z roku 2003 (3,4 % x 4,6 % = 15,6) a 2004 (4,3 % x 3,6 % = 15,5). V obou případech nesli spoluzodpovědnost za stav státní poklady ministr financí Bohuslav Sobotka (ČSSD) a předseda vlády Vladimír Špidla (ČSSD)

Myslím, že by bylo dobré zmínit MANDATORNÍ VÝDAJE, což je největším problémem ČR v současnosti. Mandatorní výdaje jsou výdaje, které musí stát (= my, kteří platíme daňe) zaplatit bez ohledu na cokoliv a tvoří cca 80% státního rozpočtu. Takže hospodařit (a šetřit) se dá na s částkou rovnou cca 20% celého rozpočtu. Co to jsou mandatorní výdaje? Citace z webu: "Jde o ty výdajové položky, které je stát povinen zajišťovat dle zákona a vláda samotná nemůže jejich výši nijak ovlivnit. Jsou to především sociální transfery, mezi něž patří výplaty penzí, tzn. dávky důchodového pojištění, nemocenské dávky a státní sociální podpora. Mimo sociálních transferů se dále jedná o platby státu do všeobecného zdravotního pojištění, výdaje na dluhovou službu, výplatu státních příspěvků ke stavebnímu spoření, penzijnímu připojištění atd. Další významnou položkou jsou tzv. quasi mandatorní výdaje, mezi něž patří mzdy pracovníků rozpočtových a příspěvkových organizací. Skokový růst mandatorních výdajů v souvislosti s novými sociálními dávkami (např. porodné a rodičovský příspěvek), které byly schváleny před parlamentními volbami v roce 2006, katapultoval podíly mandatorních výdajů na hranici tří pětin výdajů rozpočtu. Pro vývoj posledních let je tak typické, že státu zbývá jen necelá pětina příjmů státního rozpočtu na financování rozvoje, protože dohromady podíl mandatorních a quasi mandatorních výdajů ve státním rozpočtu České republiky dosahuje kolem 80 % jeho příjmů.
Takže pro zjednodušené vysvětlení příklad: Budu šéfem státní firmy na zametání chodníků, můj madát bude 4 roky, mám sociální cítění, proto a do pracovního poměru přijmu Deža. Do smlouvy mu napíšu, že bude mít mzdu 100.000,- měsíčně s ročním navýšením o inflaci + 3% (třeba proto, aby by mi byl zavázán a příště mě volil) a smlouva bude uzavřena na dobu neurčitou s výpovědní lhůtou 10 let. Po mě přijde na 4 roky nový šéf, který bude mít alespoň základní ekonomické vzdělání. Prvním logickým krokem sice bude výpověď smlouvy Dežovi s výpovědní lhůtou 10 let. To ale jeho kritici nebudou vědět (nebo nebudou chtít slyšet) a budou nového šéfa kritizovat za to, že si z vlastních daní platíme Deža s jeho krásnou ale nepřiměřenou mzdou a že se tedy nový šéf chová neekonomicky (ač s daným problémem vlastně ani nebude mít možnost v rámci svého mandátu cokoliv udělat).

Proto doporučuji podívat se výše na citaci, pročíst si občas ekonomické údaje a uvědomit si tímto, kdo v největší míře zadlužil naši zemi. Odpověď je jednoznačná...
Upravil moods dne 14.01.2013 00:38
Soichiro Honda: "Život se měří okamžiky, které se dotknou Tvého srdce"
12GS [2004] 16GT [2012]

morabo
prezidentské volby
Přidané 14.01.2013 00:42

Registrace: 10.09.08
VojtechPolicky napsal:
YouTube Video

https://www.youtu...k4TfZHxVfI

Prave jsem shodou okolnosti shlednul na zaklade jinyho doporuceni thumbs up

A jeste tohle rozhodne stoji za shlednuti:

http://www.ceskat...100021003/
Upravil morabo dne 14.01.2013 00:43
Maiali nel Fango!

+moje cesta do prace: http://vimeo.com/...
+zazitky z Erzbergu 2013:http://www.bmwgs....ost_328808
+rozhovor o Erzbergu IXX a XX: http://www.kolama...e-kodo038/:

https://www.facebook.com/remora.prg/
VojtechPolicky
prezidentské volby
Přidané 14.01.2013 01:06

Registrace: 12.04.12
A kdo ví, třeba tam už tehdy stálo: dvě volební období bude prezidentem Vášek Klausů a pak zeman.. :-D tvl.. politika je opravdu svinstvo... zlatej Karel..
Nebyli jsme stvořeni proto, abychom poznávali svět pomocí strojů...

Teda až na motorky !thumbs up

3axap
prezidentské volby
Přidané 14.01.2013 06:02

Registrace: 23.01.10
VojtechPolicky napsal:
A kdo ví, třeba tam už tehdy stálo: dvě volební období bude prezidentem Vášek Klausů a pak zeman.. :-D tvl.. politika je opravdu svinstvo... zlatej Karel..

Tak to já si zase myslím že lidi jsou svině,politika se sama nedělá.....Frown

barokar
prezidentské volby
Přidané 14.01.2013 11:22

Registrace: 24.08.09
mao napsal:
prouky napsal:

Po pravdě....za komunistů mně to ještě bylo fuk, takže jsem to nesledoval! Pravdou je, že komunisti si pomáhali rozkrádáním majetků a i nějaká měnová reforma by se našla...

To myslím že dosud většina taky ne, ale Zeman bude mít podporu voličů ČSSD a KSČM, proto i kdyby Karel celý úřad prospal, dám hlas jemu.

PeDR
prezidentské volby
Přidané 14.01.2013 15:41

Registrace: 11.08.07
vlastimil napsal:
Tak to já si zase myslím že lidi jsou svině,politika se sama nedělá.....Frown

Pravdu má ten chlapecclap.
Upravil vevis dne 14.01.2013 16:14

PeDR
prezidentské volby
Přidané 14.01.2013 15:44

Registrace: 11.08.07
Pro Toliho a Medika(a pro ty, co neví) taková maličkost, jedna z mnoha:http://www.volimk...enbergovi/
Kaca a Vevis thumbs up.
Upravil vevis dne 14.01.2013 16:12

toli
prezidentské volby
Přidané 14.01.2013 15:50

Registrace: 13.10.08
PeDR napsal:
Pro Toliho a Medika(a pro ty, co neví) taková maličkost, jedna z mnoha:http://www.volimk...enbergovi/

Kaca a Vevis thumbs up.

Vím že je to slušný člověk ale.... Grin
cdn.roumen.cz/kecy/proc_nevolit.jpg
Upravil vevis dne 14.01.2013 16:12
Dvanáctka je nejlepší pivo i motorka.

http://www.toli-moto.wz.cz/
3axap
prezidentské volby
Přidané 14.01.2013 20:38

mao napsal:
prouky napsal:

V bordelu se dobře žijemusic

3axap
prezidentské volby
Přidané 15.01.2013 07:35

Eman_ napsal:
Vlastimile,určitě vzpomínáš,jak se za komanču kradlo,ale nikomu nic nechybělo....hmm!

thumbs upin love

bluesbery
prezidentské volby
Přidané 30.10.2014 22:10

Registrace: 01.06.08
Z toho , co dosud Zeman v prezidentské funkci předvedl -"chřipka" u korunovačních klenot, vyjádření ke Krymu a Ukrajině, vlezdoprdelectví v Číně , vyznamenání svých kamarádů při příležitosti státního svátku a jejich úroveň ( včetně vyjádření Renče k režiséri Němcovi a nepozvání rektorů ) je mi prostě na blití...
Pro mě je to sebestředný a bohorovný b.u.r.a.n. který místo spojování národa jak sliboval , používá prezidentský úřad jako středověký vladyka své panství. Jsem zvědav, čeho se od něj ještě dočkáme, překvapit už snad ani nemůže...
Upravil bluesbery dne 30.10.2014 22:33

www.temax.cz
Strana 26 z 35:   1  ...  23    24    25    26    27    28    29  ...  35  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Ostatní :: Volná diskuze :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 76
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,714
Nejnovější člen: Mickey313

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.29 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI