Za me taky NB.Kupoval jsem pluska,tak doufam,ze neprasknou za mesic.
Sviti urcite pil nez klasicke,ale stejne tam dam pridavny.Jen az se nekde naskytnou za dobrou cenu.
Ty bych nejradsi LED.
Žárovky do moto Osram Nightbreaker plus vs. Philips Night Guide
Přidané 13.02.2013 08:52
Ono "normální" je zavádějící - ale i zde vidíš téměř o čtvrtinu lepší výsledek (resp. 22,5%).
V porovnání s nejhoršími žárovkami opravdu Night Breaker dosahuje daleko lepších výsledků. A při ceně 200Kč za Night Breaker (1kus) to není žádná tragédie... Jinak zde je odkaz na test prováděný v Německu: http://www.ulozto...viekh7-pdf
Přidané 09.04.2013 01:29
Můžu se s vámi podělit o dobrou zkušenost s žárovkami Philips X-treme Vision +100 Moto, typ H7. Dal jsem je do F650GS TWIN a ten rozdíl oproti originálním žárovkám je značný. Tyto žárovky snad jako jediné mají barvu světla 4000K. Když je člověk z auta zvyklý na xenony, pak jsou pro oči mnohem příjemnější. A navíc mi nepřijde, že by měly lehce namodralý nádech jako NightBreakery Plus, svítí pěkným bílým světlem.
Béé eM Wéé
Přidané 29.04.2013 12:26
na zaklade uvedeneho v tomto vlakne som dnes v mototechne pytal Osram Nightbreaker H1
... a ujo ze: mame ich v akcii 2 ks za 12,90 eur a plexovku piva k tomu
svet sa zblaznil ... v mototechne dostanes pivo k ziarovkam
Navigačný výjazd motocyklov podľa itinerára www.rallykopanice.sk
Přidané 29.04.2013 22:04
HonzaGS-SV napsal:
Je to nightbreaker plus? ta první generace (bez plus) celkem rychle praska... ty plus by měli mít dvojnásobnou životnost...
ano je to plus, dnes som ich zamenil za obyč. H1.
Budem happy ked vydrzia viac ako 3 roky, lebo teda vymenit ziarovky na 11,5gs to xce hodne trpezlivosti, finesu a dlhe prsty
Ak mi to prdne za 1/2 roka pojdu spat obyc., nemienim sa v tom furt nurat
Přidané 30.04.2013 07:13
Já mám NB plus a zatím spokojenost v noci svítí opravdu dobře a zatím neprdli mám je tam od nového roku. Tak uvidíme co snesou.
BMW 1250 GSA - Hééééén vole hééééén
Přidané 30.04.2013 08:58
zetor napsal:
HonzaGS-SV napsal:
Je to nightbreaker plus? ta první generace (bez plus) celkem rychle praska... ty plus by měli mít dvojnásobnou životnost...
I když mně ta bez plus vydržela 3 roky...2 roky v autě a pak ještě rok v moto...
To se mi nechce moc věřit, že to byly NB.. mě vždy vydržely ne déle než 6 měsíců myslím, že to bylo kolem 120 hodin svícení.. vyřešil jsem to montáží denních světel a teď je to v pohodě ( protože NB používám jenom v noci ).
Do motorky je zvažuji, dálkové asi ano, ale potkavačky jakožto denní světlo nevím nevím snad to plus vydrží víc
Přidané 30.04.2013 09:47
tomtom napsal:
zetor napsal:
HonzaGS-SV napsal:
I když mně ta bez plus vydržela 3 roky...2 roky v autě a pak ještě rok v moto...
To se mi nechce moc věřit, že to byly NB.. mě vždy vydržely ne déle než 6 měsíců myslím, že to bylo kolem 120 hodin svícení.. vyřešil jsem to montáží denních světel a teď je to v pohodě ( protože NB používám jenom v noci ).
Do motorky je zvažuji, dálkové asi ano, ale potkavačky jakožto denní světlo nevím nevím snad to plus vydrží víc
Jo sorry...byly to čajové svíčky...já to za ty čtyři roky co jsem prodával autodíly nestihnul rozeznat...
Ps. mlhovka 2x H3 3 roky...hlavní 2x H1 2 roky...
Upravil zetor dne 30.04.2013 09:49
Přidané 30.04.2013 11:23
zetor napsal:
tomtom napsal:
zetor napsal:
HonzaGS-SV napsal:
Jo sorry...byly to čajové svíčky...já to za ty čtyři roky co jsem prodával autodíly nestihnul rozeznat...
Ps. mlhovka 2x H3 3 roky...hlavní 2x H1 2 roky...
Ano věřím ti..teď už přece musím
Časový údaj v letech je asi zavádějící, více vypovídající o době životnosti je spíš doba provozu tj. svícení..řekl bych
Přidané 30.04.2013 11:43
V souladu s normou IEC 810 byly definovány jako standardní následující hodnoty poruchovosti:
Hodnota B3 udává, za kolik hodin vykáže 3% zkoušených světelných zdrojů poruch (přestane svítit).
Hodnota Tc představuje výpadek 63,2% světelných zdrojů.
Životnosti žárovek se měří při zkušebním napětí 13,2V a jsou následující:
H7 12V…B3-330 hod, Tc-550 hod. *
H7 NBR+ 12V…B3-150 hod, Tc-250 hod.*
*zdroj: OSRAM Jinými slovy minimální garantovaná životnost žárovky H7 NBR+ je 150 hodin. Tato životnost platí pro napětí 13,2V. S každým navýšením napětí o desetinu voltu klesá životnost o 5% až 10%.
To se rovná 35 000 km / 50 km/hod ( rychleji v průměru nejezdíš ) a to se rovná 700 hodin. Takže buď máš napětí 10 V nebo výrazně překračuješ v předešlém příspěvku uvedenou normu což se může stát..
Přidané 04.05.2013 23:26
vlk napsal:
HonzaGS-SV napsal:
Budem happy ked vydrzia viac ako 3 roky, lebo teda vymenit ziarovky na 11,5gs to xce hodne trpezlivosti, finesu a dlhe prsty
Dnes sa podarila prva tohtorocna vecerna jazda. Este nebola absolutne tma (20.00 - 20.30), ale jednoznacne je pozitivny rozdiel fakt vidiet oproti obyc. H1
Ja "trtko" ze som to uz daavno nevymenil.
ODPORUCAM: OSRAM nightbreaker plus, za 13 eur veeeelka uzitkova hodnota
Upravil vlk dne 04.05.2013 23:27
Přidané 04.05.2013 23:33
vlk napsal:
vlk napsal:
HonzaGS-SV napsal:
Dnes sa podarila prva tohtorocna vecerna jazda. Este nebola absolutne tma (20.00 - 20.30), ale jednoznacne je pozitivny rozdiel fakt vidiet oproti obyc. H1
Ja "trtko" ze som to uz daavno nevymenil.
ODPORUCAM: OSRAM nightbreaker plus, za 13 eur veeeelka uzitkova hodnota
jsem to rikal
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2