Čus Draci!Prosím vás o radu.Potřebuju udělat předky na 650GS 03.Začalo protýkat gufero na pravé straně.Nemáte někdo popis jak je rozdělat.Dělal jsem to kdysi na XT,ale tady nějak tápu.Nahoře nejsou zátky tak nevím jak se dostat dovnůtra.Díky za odpovědi.
A ještě dotázek na zadní tlumič ten je taky v ****u.Jde zrepasovat nebo je lepší koupit jinej.Jo je to klasická 650 03.
Upravil Fanos Rusicka dne 09.04.2011 18:03
Práve mi došli progresívne pružiny hyperpro, takže idem robiť obe operácie, aj predok i zadok.
Na zadok treba určite dajaký lis, preto to dám urobiť niekomu inému, predok by išiel aj doma.
a prípadne tu máš z f650.com faq: [url]http://faq.f650.com/FAQs/ForksMaintFAQ.htm#Fork Seal Change - Procedure[/url]
'03 BMW F650GS Dakar '14 BMW F800GS
PeterKeke-kup zavitovu tyč,rozrez ju tak aby si mal 2 rovnake kusy minim. take dlhe ako je struna,sprav si 4ks hacikov s dierami o priemere zavit. tyče z nejakej pasoviny (aspon HR5mm) a mas lis.
Fanos- ked si to zvladol na XT tak to urcite zvladnes i tu.
Inak aj mna toto trapi.Mne to sice netecie,ale rozmyslam nad neoprenmi,lebo hola tych sa mi zda prilis zranitelna,a tak isto tie gufera
Zatím děkuji,ale ani jedno se netýká seriové 650GS.Prostě to budu muset zvládnout jako na XT jak píše momul.Nicméně když na něco přijdete pište Díííkýýý
peter. na te zadok ti poradim ja. pouzi stahovacie kurtne na batozinu. tie ti tu pruzinu stlacia.
ale s tymy prednymy to caka aj mna. a asi cim skorej. lebo mi tiez tecie.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Mám 2001, ale předpokládám stejný systém. Takže vydloubneš plastové záslepky z vrchu, dostaneš se na zátky, které třeba šroubovákem zatlačíš směrem do vidlice, druhou rukou vyndáš z trubky pojistné perko a zátka ti vyskočí ven. Vyndáš pružinu, vyleješ olej. Povolíš spodní imbus rázem (nasadíš klíč, napružíš k povolení a něčím do něho klepneš aby se povolil naráz), imbus úplně vyndat. Pak třeba plochým šroubovákem opatrně vydloubneš stěrací kroužek, pod ním zase pojistné perko, to vyndáš a si na guferu. Gufero vyrazíš tak, že vemeš za trubku a několikrát natvrdo trhneš jako při maximálním roztažení tlumiče. A máš celý tlumič rozebraný. Montáž je opačný postup, akorát je třeba dávat si bacha při zasouvání trubky do kluzáku, většinou překážejí kluzná pouzdra a chce je to nějak zmáčknout. Gufera a stěrací kroužky s citem naklepnout. Hotovo
hoj vespolek, mam gs rok 2001 a dost mozna me to ceka taky. loni, kdyz sem si nedaval pozor sem obcas v zatacce skrtnul stojankem a az letos sem si vsiml, ze vidle bez zateze jsou o cca 6cm utopeny aniz by motorka neco nesla, bez zateze. daji se tyhle priznaky povazovat za duvod pro vymenu gufer a oleje? pravy gufero mam taky trochu od oleje. a bude to stacit? a taky si nejsem jistej kde a jaky gufera koupit a jakej olej. byl by nekdo ochotny tyto veci specifikovat idealne postnutim odkazu at je jasno? pevne verim, ze nejsem jedinej kdo by to uvital. diky moc
vykys- tazko povedat,ale nemyslim si ze "potopenie" motocykla je spôsobene olejom,uz tobvôz nie guferom.Moze mat nieco na svedomi ak ti uz nejaky ten olej vytiekol,ale skôr by som to typoval na unavu strun,pripadne zlomenu strunu.Ale u tychto motoriek (F-GS) je proste podvozok podla mna mäkky a najskôr to budes mat vsetko v poriadku.
U GSka som si este predky nerobil,ale u mojej predoslej DR som si "tvrdost" predku mierne utvrdil hustejsim olejom.Tu sa dostavame k tvojej druhej otazke.Je na tebe aky olej si kupis.Ja pouzivam oleje od Repsolu a ten ponuka tlmicovy olej v dvoch vyskoznych triedach.S tym olejom si ale "tvrdost" nespravis,len akoby oklames,lebo i pri stlacani tlmica musi olej pretiect cez rôzne dierky a tym ze je olej hustejsi,sa ti zda,ze je tlmic tvrdsi.Ale ja by som ti oporucil vytocit silonove vlozky nad struny.Ako hovorim,neviem ako je to presne u GS riesene,ale vypada to jednoducho ako u DR a inych moto kde to mozne je
100BUBU- tak za toto ti dakujem,kurnik ake jednoduche,to by ma nenapadlo
momul - diky za odpovedi. sice si mi moc nepomoh, ale na druhou stranu na blbou otazku blba odpoved :-) spis me zajimalo, jestli uz nekdo podobny problem resil, jestli nekdo nema tip na zavadu nebo dokonce na reseni. jeste jednou dik
vykys napsal:
hoj vespolek, mam gs rok 2001 a dost mozna me to ceka taky. loni, kdyz sem si nedaval pozor sem obcas v zatacce skrtnul stojankem a az letos sem si vsiml, ze vidle bez zateze jsou o cca 6cm utopeny aniz by motorka neco nesla, bez zateze. daji se tyhle priznaky povazovat za duvod pro vymenu gufer a oleje? pravy gufero mam taky trochu od oleje. a bude to stacit? a taky si nejsem jistej kde a jaky gufera koupit a jakej olej. byl by nekdo ochotny tyto veci specifikovat idealne postnutim odkazu at je jasno? pevne verim, ze nejsem jedinej kdo by to uvital. diky moc
Guferama to neřeš vyměň pružiny ,ideálně za progresívní- já to tak udělal kvůli potápění při dobržďování a je to lepší;samo že pokud gufera tečou je třeba je vyměnit ale na pružení nemají nejmenší vliv
Upravil kim dne 12.04.2011 13:20
Mám momentálně rozebrané přední tlumiče a potřebuji poradit. Vypustil jsem olej, povolil dole imbus a vytáhl jsem kluznou tyč i s vnitřkem co je v ní anichž bych sundal vrchní zátku. Vyměnil jsem gufero a dal kluzák zpátky ale nejde mi dole připevnit imbusem, který jsem předtím povolil. Vypadá to že vůbeč ten imbus šroub nědošáhne na závit. Poradíte to složit zpátky?
Ještě otázka jaký olej tam má být? Vím že SAE 7,5 ale jedná se mi o to zda musím koupit opravdu olej určený do tlumičů a nebo tam mohu dát jakýkoliv jiný např Jakýkoliv 10W (moc rozdíl mezi 7,5 a 10 snad nebude ne?) Je nějaká možnost využití převodového či motorového oleje?
YanekR napsal:
Mám momentálně rozebrané přední tlumiče a potřebuji poradit. Vypustil jsem olej, povolil dole imbus a vytáhl jsem kluznou tyč i s vnitřkem co je v ní anichž bych sundal vrchní zátku. Vyměnil jsem gufero a dal kluzák zpátky ale nejde mi dole připevnit imbusem, který jsem předtím povolil. Vypadá to že vůbeč ten imbus šroub nědošáhne na závit. Poradíte to složit zpátky?
Blbej dotaz, ale máš přední kolo dost ve vzduchu? Centrální stojan je málo, já to přes něj stahuju popruhama za zadní nosiče kufrů k podlaze, aby se předek pořádně vyvěsil.
Už je vše složeno... jen olej jsem tam dal hydraulický, který jsem měl k dispozici jelikož olej co tam byl tak už byl uplně černý a očividně od výroby.