Tak jsme to objeli, celkem 1500 km. Přítelkyně Drákula jela na R850R, řidičák od léta a na velké motorce poprvé letos v únoru, ale stihla do odjezdu natrénovat 2500km a Slovensko zvládla skvěle. Ve čtvrtek 500km k motopřátelům do Revúce, v pátek Nízké Tatry, Slovenský ráj, Spišský hrad a za Prešov k příbuzným, v sobotu Dukla a severem na Pieniny a Dunajec, v neděli už 100km v dešti, padaly i kroupy, přesto jsme dali Polsko, mj. Zakopané (moc pěkné), zpět na Oravu a do Ostravy ke známým. No a v neděli částečně v dešti výjezd na Praděd a domů. Nebýt toho, že jsem díky každodennímu grilování a slivovici přibral, nemělo to chybu:-):-)
Na Slovensko jezdím od dětství (mám na Šariši příbuzné) a na motorce 10 let 2-5x ročně za přáteli motorkáři. Je to krásná země a překvapivě i na JZ v nížině se dají najít krásná místa. Nevím kam chceš jet, ale doporučuju co nejvíc využívat těch nejtenčích silniček a objevíš zapadlé osady a krásná místa. Jezdím za přáteli do Revúce, malého okresního městečka v horách, vede tam krásná cesta z Liptovského Hrádku směr Brezno a Tisovec, Za Revůcou je krásná cesta na východ přes Jelšavu, Štítnik a Rožňavu a za Rožňavou směr Smolník, Jasov (s nádherným romským ghetem:-)) a dál na Košice. Moc pěkná cesta je na východ i přes Turčianské Teplice, Harmanec (super zatáčky), Banskou Bystrici a na Brezno nebo z BB ještě hezčí na Zvolen a vlevo na Kriváň, tam doleva na Hriňová, Hnušťa, Ratková a pokud chceš malý kousek lehké offroadové lesní cesty, tak vlevo na Sirk a Revúcu.
Mj. krásný přechod a hned krásná krajina je přes Brumov-Bylnice, a tam vlevo na Nadašova Lhota a na Slovensko - Ilava, Čičmany, Nitranské Pravno, Budiš, Turčanské Teplice a dál jak jsem psal. Z Košic na JV je na hranicích v kopcích jezero Izra s ubytováním, na Východě Mořské oko, krásné jezírko, pokud si chcete užít trochu koloritu spojeného s off-roadem (jen pěkná lesní cesta), tak z Košic na Bidovce, tam vlevo na Kecerovce, Opina (v lese je tam přístupný opálový důl, opál z něj je i na britské královské koruně), Zlatá Baňa (odtud pocházel můj táta) aPrešov, ještě nedávno byl možný super offroad přejezd Slanských hor - kousek za Zl.Baňou u lesnického učiliště vpravo na lesní cestu a do Petrovců na druhé straně hor, tam mám příbuzné. Na východě je zajímavá Zemplínská Šírava, Domaša, pěkná cesta je severem směr Tatry nebo rovnou do Polska. My nedávno jeli na Starou Lubovňu, za ní na Kamienka a Červený Klášter a pak do Polska.
Na SK je to krásné i kolem Oravy, Roháče atd., Nízké Tatry, Malá Fatra (tam Jánošíkova Terchová) atd. atd. atd, o tom by se dalo psát dlouho...:-)
Upravil Ivan dne 10.05.2011 11:55