Nazdar chlapi.V patek nekdy po poledni vyrazime s kamosem smer Oswetim PL, podivat se na ty hruzy predesle generace. Pojedem cestou necestou z Rýmařova smer Opava – Ostrava a uvidime na co po ceste natrefime. V patek pres noc zustanem a dopoledne v sobotu hned do tabora.Vecer mame nejakou akci,takze se jeste v sobotu vracime zpet. Nechce se nekdo pripojit?
I pád na hubu je pohyb kupředu
Taky jsem se tam chystal,ale před dvěma týdny jsem byl v Terezíně a bylo to pro mě natolik deprimující,že už tu Osvětim snad ani vidět nechci.
Tak dej vědět jak se to "líbilo" Vám
Loni jsme byli v Mauthausenu a dobrý zážitek máme s Holandskými turisty. Před vchodem do lágru si rozložili piknik, židličky a stoleček vedle svého karavanu a v klídku se cpali a kochali se výhledem na vstupní portál. Celkem mazec....
Vjetrnik přiložený následující obrázek:
[188.41Kb]
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Auschwitz není špatnej,byl jsem před pár lety.Z hlediska historie je tam pár nesrovnalostí,ale obrázek si uděláš dostatečnej ...
Každou stresovou situaci řeším jako pes: když to nemůžu sežrat nebo ošukat, tak to pochčiju a odejdu od toho.
Luboss napsal:
Taky jsem se tam chystal,ale před dvěma týdny jsem byl v Terezíně a bylo to pro mě natolik deprimující,že už tu Osvětim snad ani vidět nechci.
Auschwitz je drsnejsi... vzdyt take Birkenau (Auschwitz nebyl jen jeden tabor) byl vylozene VYHLAZOVACI.
Navstevu rozhodne doporucuji.
Upravil hicks dne 24.05.2011 16:02
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Byl jsem nedavno. Na prespani doporucuji kemp Olesna ve Frydku Mistku. Pekne chatky a okoli, hezka restaurace U Toma s prijemnou obsluhou, i zaboulet se da. Do tabora kousek, prohlidka trva cca 4 hodky, na vyber mas skypiny nemeckou, anglickou - jsou drazsi, nebo polskou - je levnejsi, kdyz pozorne poslouchas tak i rozumis. Takze asi tak.
Tak se koukam na pocasko a hlasi na sobotu pekny chcanec. Tak jestli jim to bdue vychazet,tak to mozna vezmem na jeden zatah.
Luboss napsal:
Auschwitz je drsnejsi... vzdyt take Birkenau (Auschwitz nebyl jen jeden tabor) byl vylozene VYHLAZOVACI.
Navstevu rozhodne doporucuji.
Ale jo,to já vím že je potřeba aby to lidi viděli,ale jako náznak něčeho co se tu dělo mi ten Terezín stačil.Atmosféra která tam je na mě zapůsobila dost silně.
Takze po navratu mam info, kdyby se nahodu nekdo taky chystal navstivit tohle misto urpeni. Osvetim - hlavni souhrn informaci je v taboru Auschwitz. Cesky prekladatel jen v sezone, jinak se da i Polsky a Anglicky, Nemecky...... My jsme to absolvovali s papirovym pruvodcem za 5zl a cloveku to dostatecne staci. Par expozic bylo zvareno,takze jsme asi nevideli vse, ale obrazek jsem si udelal dostatecny. Muselo to byt neco strasneho. Vstup jako takovy se neplati. Jen parkovne 8zl na den nebo 3zl na hodinu.... k tomu vsemu mam asi jen to, ze Lidi dokazou byt opravdu horsi jak zvirata.... Z Auschwitz jsme jeste popojeli 3km do Brezinky.Vstup volny, parkovne se neplati. Obrovsky prostor lagru, ktery za chodu musel taky vypadat udesne....... Myslim, ze kazdy by se mel podivat na to, co tady probehlo......Ac nemila, je to i nase minulost
Uploaded with ImageShack.us[/img]
Upravil milanosor dne 31.05.2011 23:42