Vratil jsem se z Iranu a sel si do Autoturistu pro vraceni zalohy na karnet. Doted byla zaloha 6000 Kc, ted se vse zmenilo. Cena za karnet se zvysila jen mirne na 1890 Kc na 3 mesice. Ovsem zaloha u vozidel do pul mega se zvedla na 25000 Kc!! Do Iranu, Syrie, Jordanska a par dalsich zemi jeste plus 30 %, neb jsou pry rizikove. takze pokud se nekdo chystate cestovat s karnetem, pocitejte s rezervou. Na druhou stranu - v Yazdu jsme potkali Belgicana na motorce, kterymu u nich rekli, ze karnet nepotrebuje. Coz samo nebyla pravda, ale povedlo se mu to za nejaky normalni prachy vyridit na hranicich, samozrejme bez zalohy.
... a k tomu ještě Autoturist prý uvažuje o zrušení této služby. Prý dostali mastnou pokutu za to, že tam někdo nechal nějaký vrak a na celý Karnet a zálohu s tím spojenou se vykašlal... Dostali za to prý dvě mega pokutu a zvažují, jestli se jim nést riziko dalšího maléru vyplatí...
Byl jsem tam ve chvíli, kdy jim z faxu ten nový ceník vylezl...
Prachy hned davas jen kdyz platis. Na vraceni se ceka, kdyz je treba splacet ty dve mega. Takze jsem v ocekavani. 6 litru je v pohode, na 25 uz se bude cekat hur...
Čau kluci,
tak dnešní zpráva z Autoturistu, záloha opět vyšší, do půl mega je teď 32.500,-Kč...A dělá to pouze jejich pražská pobočka, na počkání (1 hodinu). S sebou jen kopii velkýho techničáku no a tam společně vyplnit jakési závazné prohlášení a žádanku.
Nekdy ve ctvrtek si budu vyzvedavat viza do Iranu a chtel bych vyridit i karnet. Kam presne mam jet (adresa) a co vsechno budu potrebovat k vyrizeni. Dik
No zisťoval som to vzhľadom k plánom na budúci rok a skoro mi spadla huba. Chalan čo bol na 1200 GSA dal 8000,- evri slovenských ., Ešte upresním
Glock-plastik fantastik :-)
Čau Aťas,
promin, behal jsem po dotorech kvuli zlomenymu a vykloubenymu malicku tak jsem se dostal na forum až teď.
Posilam Ti mail s kontakty a formularema, jinak se je pokusm přiložit i do tohoto vlakna. Pokus se to vše vyplnit ať to v Autoturistu "odsejpá". To mi paní Najmanová poradila.
Miroslava Najmanová
CK AUTOTURIST
Na Strži 9, 140 00 - Praha 4
Tel: 261104401
Mob: 724750003
Fax: 261104431
dispecink@autoturist.cz
www.autoturist.cz
zde oba formulare...
Miki242 přiložený následující soubor: 2011/u/cpd.zip
Upravil Miki242 dne 19.07.2011 11:07
XT660Z Tenere, Yamaha YZF 250 http://www.utekzd...