Tak po nespočtu off kilometrů, krkolomných sjezdů, kamenitých výjezdů proti tekoucí vodě, po kořenech, nejrůznějších brodů, bahnitých masakrů na všelijakých strojích, kdy jsem nikdy neohnul ani páčku, neurazil zrcátko, řadičku, nějakej ten plast, prostě kdy se mi s motorkou absolutně nic nestalo, jsem včera banálně objížděl za krajnicí bagr, co se otáčel na silnici a nepochopitelně jsem přehlídl vyjetou kolej od toho zpropadenýho vehiklu a říznul sebou... Vše v poho, až na promáčklou nádrž.... Žádná ostrá hrana, žádný prodření skrz lak, jen pozvolná prohlubeň velikosti otevřené ruky přesně pod znakem. Máte nějakej tip jak to vyrovnat? Napadlo mně to nechat klasicky na lidi, co se specializují na "vytahování" podobnejch problémů u karosérií aut, ale nějak mně podobný záležitosti neba a nerad to moc prožívám, nejradši bych sám vzal nějakou přísavku a škubnul za to, nebo do toho praštil, či tak nějak... Pokud by jste se podělili o zkušenosti a víte jak dobře, či naopak blbě to jde řešit, budu rád. Předem dík.
Maiali nel Fango!
Ahoj, mam podobne poskozeni nadrze. Prisel jsem k nemu jeste blbeji - parkoval jsem pred jednou bytovkou, motorka na hlavnim stojanku na velkych dlazdicich. Kdyz jsem k ni pozdeji prisel, lezela na boku, dlazdice vyvracena. Dodnes nevim, jestli se vyvratila v mokre hline nebo ji nekdo pomohl... Blby bylo, ze spadla nadrzi na pahyl vedle rostouci tuje. :-(
Zkousel jsem zajet do garazi, kde delaji na autech tou metodou Smart Fix. Rekli, ze vysledek pry neni jisty, tak opravy moto nadrzi nedelaji. Jinak jsem hledal po forech, vetsinou radi navarit drat, vytahnout, zabrousit, lakovat, coz se mi nechce. Nekdo radi nadrz nafouknout. Pry jsou i nalepovaci patky, za ktery to jde vytahnout a pak ji uvolnit bez poskozeni laku. Koupil jsem dokonce gumovy zvon, ale ten moderni nefunguje - je slaby a poradne se neprisaje. A stary, silnejsi, jsem zatim nenasel a nezkousel.
Ja asi zkusim, az vyjedu benzin, nadrz sundat a bud vyndat cerpadlo nebo hrdlo a nejak se do ni zevnitr dostat a vymacknout to zpatky. Ale zatim vzdycky, kdyz byla prazdna, musel jsem nekam jet. :-)
Hodne stesti, dej vedet, co fungovalo. ;-)
Jednou se mi podařilo úplně nepochopitelně přimáčknout ke zdi demontovanou nádrž. Vytvořila se na ní promáčklina asi podle tvýho popisu. Naštěstí byla na straně otvoru pro čerpadlo a opravdu stačilo jen přes tu díru vytlačit bandasku zpět.
Každopádně pokud neni poškozenej lak a dá se tam šáhnout dírou po čerpadle,tak to bude nejjednodušší a nejlevnější cesta. Ale vyrovnat blatník nebo dveře u auta bude lehčí,než nádrž u motorky,protože na nádrži bude silnější stěna a větší zaoblení,který je třeba překonat a bude se víc bránit. Taky záleží v jakym je to místě. Stav se,nebo to vyfoť.
Upravil BIGR dne 30.06.2011 09:07
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS
Zdravím , Já mám nádž pobouchanou pořádně. Už jsem to tak koupil. Taky s tím musím něco udělat protože je to až na plech a bude to hnít. Je to vidět na fotce co jsem dal do galerie " moje 1150 GSA" asi poslední přidané snímky. http://www.bmwgs.cz/userphotogallery.php?photo_id=4203 . Je to vdět z předu. je to zlomený a fest promačknute. Je i nějaká rada pro mě ?? Dik