Kde je umistena lambda? Chci poridit ladak, sehnal jsem Lazer, a tak jsem zacal procitat forum ohledne teto tematiky a resi se tam vicemene jen jestli dat lambdu zpet nebo ne. U meho vyfuku ale zadnou lambdu nemuzu najit. Je mozny ze mam model bez? Nebo existuje nekde nejaky obrazek, kde ma byt? Nic nemuzu cely den najit. Diky
Nasel jsem toto, kde je pred vstupem do katalyzatoru dira, predpokladam na lambdu. Tu tam ale nemam a ani lambdu. Zatim mi prislo, ze mam na motorce vse original, tak jen zjistuji, zda se to delalo anebo je to nejak nabastleny. V kazdem pripade jede v pohode, nezere, tak to neresim, jen zjistuji stav veci
Tusim ze rok 94-95 se delal bez katalizatoru a tam asi lambda nebyla.
Je mozny,ze tu tvou nekdo prekopal na model bez katu.
Upravil vevis dne 13.07.2011 19:46
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Necha se nekde zjistit rok vyrby treba podle vinka, myslim nekde na netu nbo nejakym klicem? V technicaku mam rok 98 (ale original nemam, takze spis jde o uvedeni do provozu), nekdo mi tvrdil ze to ale neni, ze tyhle polepy se davaly na 97, hadice pod nadzi a nejaky stitek co jsem kde nasel, to vse je z roku 97 a ted tohle...
Modely bez lambdy se dělali i později. Místo lambdy máš na pravé straně zespodu (jakoby směrem od kola - je tam v blatníku díra na šroubovák) pod spolujezdcovým sedadlem CO2 potenciometr, který nahrazuje lambdu. Rok a měsíc výroby najdeš tady: http://www.realoe...amp;arch=0 Do kolonky napíšeš posledních 7 znaků VIN a vyhodí ti to model a datum výroby.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Tonda napsal:
Modely bez lambdy se dělali i později. Místo lambdy máš na pravé straně zespodu (jakoby směrem od kola - je tam v blatníku díra na šroubovák) pod spolujezdcovým sedadlem CO2 potenciometr, který nahrazuje lambdu. Rok a měsíc výroby najdeš tady: http://www.realoe...amp;arch=0 Do kolonky napíšeš posledních 7 znaků VIN a vyhodí ti to model a datum výroby.
Chtěl bych vás kolegové poprosit o radu. Mám bezKATový model a zjistil jsem, že mi tento regulátor chybí, mám na popsaném místě pouze vyvedený konektor (a to jsem si mašinu přivezl z německa). V popisu na ETK: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=0404&mospid=51667&btnr=13_0537&hg=13&fg=63
je díl pojmenovaný jako "regulační ventil volnoběhu". Dá se z toho usoudit, že jezdím na nějaký nouzový režim? Má regulace vliv na bohatost pouze u volnoběhu, nebo v celém pásmu otáček? Kdo znáte odpověď, díky moc. Mel
Tak jsem tam zadal poslednich sedm znaku a vylezlo mi z toho toto: 06/1997 259E R 1100 GS 94 (0404,0409) Evropa , tak to snad zadnej velkej bastl nebude. V kazdym pripade vse maka jak ma, ted jsem dal solo alpy, kus slovinska a sever Italie a moc jsem to nesetril a spotreba presto 4,7 na sto... CO2 potenciometr tam mam, tak jsem hned klidnejsi Díky Tondo!
Melizoy: dá se z toho usoudit že to jezdí na nějakou defaultní hodnotu která nemusí být optimální z pohledu emisí anebo spotřeby. Nicméně mám doma R1100 R a s tímhle potenciometrem (nic jinýho to není) mám docela problémy, protože ta motorka umí jezdit za 8 i za 5,5L podle nastavení a on se rád přestavuje jak se mu chce.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
MotoPaja napsal:
Melizoy: dá se z toho usoudit že to jezdí na nějakou defaultní hodnotu která nemusí být optimální z pohledu emisí anebo spotřeby. Nicméně mám doma R1100 R a s tímhle potenciometrem (nic jinýho to není) mám docela problémy, protože ta motorka umí jezdit za 8 i za 5,5L podle nastavení a on se rád přestavuje jak se mu chce.
Hmm, jestli ta spotřeba není ničím jiným, tak to bude ovlivňovat zřejmě i mimo volnoběh. Bylo by špatný, kdybych jezdil dlouhodobě třeba s chudou směsí. Asi seženu poťák a zajedu na emise... Moje spotřeba je dlouhodobě 5,6 v kopcovitém kraji.
Melizoy: to mi přijde jako odpovídající spotřeba, každopádně chudá směs se dá poznat jak na chodu motoru tak na svíčkách (na ty bych kouknul při pochybnostech jako první).
Tady se právě dělali pokusy přestavět tu R1100 R na lambdu a světe div se, když jsme dali lambdu zase měla chudou směs, ale poměrně dost. Nejlíp to jede když tam není ani lambda ani poťák. Jede to dobře a má to rozumnou spotřebu, nemá příliš bohatou ani chudou směs, prostě z daných konfigurací ideál.
BMW? Co s takovou Jawou chcete dělat?
MotoPaja napsal:
Melizoy: to mi přijde jako odpovídající spotřeba, každopádně chudá směs se dá poznat jak na chodu motoru tak na svíčkách (na ty bych kouknul při pochybnostech jako první).
Tady se právě dělali pokusy přestavět tu R1100 R na lambdu a světe div se, když jsme dali lambdu zase měla chudou směs, ale poměrně dost. Nejlíp to jede když tam není ani lambda ani poťák. Jede to dobře a má to rozumnou spotřebu, nemá příliš bohatou ani chudou směs, prostě z daných konfigurací ideál.
OK, mrknu na svíce, a jestli bude stav dobrý, zařídím se podle oblíbeného hesla "neřešit -> jezdit !!" Jinak, dal jsem na 11GS svody z RT a máme radost. Lepší záběr od volnoběhu, který získal na pravidelnosti a ve vysokých se to tolik nedusí. Zato vypadaj fakt hnusně