Poté co v německu zrušili jaderné elektrárny, čeká tahle " světlá budoucnost " mnohem víc krásných míst, nejen v rumunsku, ale i u nás a i jinde v evropě... Všude budou vrtule a solární panely...Počkej za deset let, to budou teprv panoramata..
Upravil bluesbery dne 16.07.2011 21:35
bluesbery napsal:
Poté co v německu zrušili jaderné elektrárny, čeká tahle " světlá budoucnost " mnohem víc krásných míst, nejen v rumunsku, ale i u nás a i jinde v evropě... Všude budou vrtule a solární panely...Počkej za deset let, to budou teprv panoramata..
A až vypnou Frantíci tak budou svítit dráty z našeho Temelína a v noci dohánět bezvětří aby se jim nezkazili šneci a nezteplalo pivo v lednici.
Je to hnus, síla peněz je bohužel obrovská
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
bluesbery napsal:
A až vypnou Frantíci tak budou svítit dráty z našeho Temelína a v noci dohánět bezvětří aby se jim nezkazili šneci a nezteplalo pivo v lednici.
Je to hnus, síla peněz je bohužel obrovská
Frantíci mají 70 % elektřiny z jádra, pokud by od něj upustili ( v což neveřím, páč jsou na to hrdí) tak už vůbec nevím, čím by to chtěli nahradit..
Ale máš pravdu, síla peněz a ostatních lobbistú je obrovská.
Upravil bluesbery dne 16.07.2011 22:00
Na vysočině jsou taky a nikdo se kuli tomu nevěší.Místo brambor budeme žrát biomasu a místo kisliku dejchat bioplyn.Bohumile,taki jsem vožralej.Když je hlad,je i husa dobrá.
Tak ono toho na takovým Temelínu taky neni nic pěknýho a co teprve Tušimice atd...
Mně osobně solární panely ani větrný el. vzhledem k výše uvedenýmu nevadí, ALE stavět to v nedotčený přírodě je rozhodně zvěrstvo! Máme a myslím, že Rumuni taky, spousty průmyslovejch oblastí, který už stejně nikdo nezachrání, tak proč to necpat tam.
Navíc mi trochu neleze ho hlavy, jak tam budou řešit připojení do rozvodný sítě?! Pochybuju, že jsou na to v Banátu dostatečný kapacity a dotáhnout k elektrárně dráty je pekelně drahý....
Maiali nel Fango!
morabo napsal:
Tak ono toho na takovým Temelínu taky neni nic pěknýho a co teprve Tušimice atd...
Mně osobně solární panely ani větrný el. vzhledem k výše uvedenýmu nevadí, ALE stavět to v nedotčený přírodě je rozhodně zvěrstvo! Máme a myslím, že Rumuni taky, spousty průmyslovejch oblastí, který už stejně nikdo nezachrání, tak proč to necpat tam.
Navíc mi trochu neleze ho hlavy, jak tam budou řešit připojení do rozvodný sítě?! Pochybuju, že jsou na to v Banátu dostatečný kapacity a dotáhnout k elektrárně dráty je pekelně drahý....
Kolem Temelinu jsem jel asi 3x a popravde musim rict,ze jsem si ho vzdy s nadsenim prohlizel.Podle mne je to impozantni a zajimava stavba.Ale je to vec nazoru.Rozhodne ale vypada lip a zajimaveji,nez od baraku koukat treba na nejakou chatrajici opustenou fabriku.A navic to ty obce v okoli maj alespon nejak financne kompenzovany.Jestli to budou mit i v tom Banatu,to netusim.Ale urcite ne tak dobre.
Kdyz jsou nekde 3 vetrniky rozumne velikosti,tak se na to necha koukat,ale kdyz jich jsou desitky,tak to ve mne vyvolava dojem,ze jedu kolem nejake prumyslove zony.A to pekny prirode urcite neprida.Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Bohužel je dokázáno, že turbulence, které za větrnými elektrárnami vznikají, mají vliv na lokální mikroklima...což může pro zemědělskou oblast typu Banát mít fatální následky....
"Před miliony let opustil člověk moře. Každý někdy udělá chybu..."
Vjetrnik napsal:
Bohužel je dokázáno, že turbulence, které za větrnými elektrárnami vznikají, mají vliv na lokální mikroklima...což může pro zemědělskou oblast typu Banát mít fatální následky....
Nepritel vjetrniku
Na sloupy vysokyho napeti jsme si taky zvykli, ani o nich nevime, a ze jich je
říkám si hurikán
Před čtrnácti dny jsem tam při tripu do Istanbulu byl a je to tam jak měsíční krajina. Vloni idylka a nádherná příroda, ovce, kozy, osli, posečené louky, letos bagry, náklaďáky, buldozery, mixy a místní lidi naříkají, jak jim protiprávně zabrali louky a pole a při protestování dostali odpověď, ať se soudí. Ty lidi tam nemají na pořádný jídlo, natož na soudy. A ty české vesnice opouští stále další a další lidé, většinou jdou do Čech, kde už stejně jsou přivdaný nebo přiženěný jejich děti.