Jenom po informaci, kdo by se chystal tímhle směrem.
Minulej tejden jme se vraceli z Albánie, trasa z VALBONE přes KOSOVO (Priština), SRBSKO (Niš) a do RUMUNSKA.
Problém č. 1 - Pro Kosovo neplatí některé zelené karty.
Problém č. 2 - Na Kosovsko-srbskejch hranicích nás kosovci v pohodě pustili, přejeli jsme kus k srbský celnici a před náma otočili švýcarskej mikrobus a poslali ho zpět do Kosova.
Nás prohlídli a řekli, že v jednom dni nemůžem vyjet z Albánie, vjet do Kosova a následně do Srbska. Nedokázali nám vysvětlit proč.
Nakonec se zeptali na občanky, ty jsme jim dali a na ty nás pustili. Na pas NE !!! Takže občanku ssebou.
jardajerman@seznam.cz
toto bylo i v loni z Makedonie jsem vjel do Kosova a do Srbska mne nepustily že jsem nedostal na makedonských-kosovských hranicích srbské razitko čoš vlastně ani nejde ,,, musel jsem se vrátit a jet místo do srbska do černý hory a zelená karta ta tam neplatí musíš zaplatit na hranici cca20eur
když ho miluješ není co řešit
Tyhle to na žadný úplatky nehráli... asi.
Jenom jedna celnice s maniakálním výrazem, která seděla a pořád hladila samopal, ve mně moc důvěry nebudila. Kdyby tam člověk zahodil vajgla, tak je to pro ni asi důvod začít střílet.
Až pak přišel s těma občankama, který by snad ani člověk neměl za hranice vozit.
Jinak razítka jsme měli všechny.
A pojištění motorky v Kosovu 15 éček, a snad se to dá vyhádat zpět přes kancelář pojistitelů...
jardajerman@seznam.cz
Tady je to vysvětleno: http://www.mzv.cz.../visa.html
Letos jsme Kosovo navštívili, takže jsem měl "vstup a výstup" do a ze země naštudovanej. Když jsme přespávali u jedněch Srbů, tak nám to potvrdili.
Upravil Tonda dne 17.08.2011 22:17
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...