Zdarec, za jízdy se mě občas stane že mě chcípne motorka. Chcípne po delší jizdě cca 30km. Totálně zhasne, nic nesvítí. Hnedka jde ale zase nastartovat a jede dál. Nevíte cím by to mohlo být. Předem dík za rady
nemůže to být Zkratem.. (Ve slově zkrat se píše "Z" na začátku) To by bylo vidět na kouři jak dojde k plamenu k němuž při zkratu většinou dojde.. Většinou to bývá opotřebovaná spínačka. Otočíš spínačkou tam a zpátky a kontrolky zase naběhnou. Jak přes kontakty za ty roky běhá docela velkej proud, napálí se na kovové kontakty vrstva, která časem nevodí..
Upravil jezek dne 04.09.2011 14:03
nebo ucpaný gábl ve spínačce.a prošplíchal bych aji štekr od spínačky,tam to može bit taki zakorodovaný a taki kontakt od baktérie.šecko prošplíchat a pak bi se vidělo....védéčkem co sním šplíchají soudruzi v americe raketoplány.
Kupredu spatki ni krok...
tak tak , jak píše Bohumil.. všechny kontakty očistit, oškrábat a prostříkat. WDčko nebo kontaktol - nemůžeš tomu ublížit.. Zub času všechno zakoroduje... Jen do tý spínačky se blbě leze.. taky mě čeká výměna..
mám 1100 r.v. 1994. Kontaktolem sem to prošplíchal, ale do spínačky sem si ještě netroufl. A je na kontakty lepší kontaktol nebo wdéčko? Kdysi sem něčím podobným kontaktolu postříkal kontakty u pojistek a rozežralo mě to plast do kterýho je pojistka zalitá