čaute. mam taku otazku o skusenosti z predajom motocykla cez internet.
napisal mi jeden angličan že chce kupit moju moto a že sa o celí prevoz postara on. a že mu mám dat tieto udaje:
Account Holder Name;
Account Number;
Bank Name:
IBAN:
Swift Code:
aku mate z takymto predajom skusenosti.
Škoda Superb 1,4TFSI LPG LaK Diagnostika GS-911 BT https://www.faceb...963987398/
Chjo, lidi nebudte naivni!!! Proc by anglan kupoval moto z cech,kdyz jsou u nich levnejsi? Navic aniz by ho videl, plus doprava atd...BLBOST. Nevim co je to za modu,na moji posledni moto se mi taky nejaky cizinec ozval, ale nereagoval jsem dal, tak nevim jaka kulisarna se v tom skryva, ale dam krk na to, ze nejaka ano
Kdysi mi neco podobneho prislo taky. Poslal mi sek, kterej byl samozrejme nekrytej :-D. Nevim co se mu vyplatilo na tom posilat mi to, protoze musel platit postu a motorku stejne nevidel
3/6 Marines SEMPER FI
Bubu bacha na to, swift kódem(který máš na platební kartě vzadu) by ti akorát tak vyžehlil účet, něco podobného jsme už řešili u nás v Brně.
F800GS 2011 is history (76000Km)
CRF 1000 Rally Red 2016 is history (47000)
Yamaha Tenere 700 zatím 40 tis
Na toto si dejte velký BACHA,kamarád takle prodával Vstroma na internetu,kontaktoval ho údajný angličan ale s nějakým přízvukema že má zájem o moto.Tvrdil že peníze poslal a deklaroval to falešným výpisem z jaho údajné banky stím že musí složit určitou část peněz na na konto kurýrní služby ,která si pro moto přijede a peníze mu budou vráceny.nakonec to dopadlo tak že po několikadením ověřování si nechal raději zablokovat účet.Takže velký BACHA.
Das ist BMW
brozkin napsal:
Na toto si dejte velký BACHA,kamarád takle prodával Vstroma na internetu,kontaktoval ho údajný angličan ale s nějakým přízvukema že má zájem o moto.....
JJ, ten prizvuk smeroval na Ukrajinu. Overeno.
R 1100 GS r.v. 1995 www.tomphotos.eu
swat napsal:
Bubu bacha na to, swift kódem(který máš na platební kartě vzadu) by ti akorát tak vyžehlil účet, něco podobného jsme už řešili u nás v Brně.
Musím tě opravit, ale SWIFT kod není to, co si myslíš.
SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication – Společnost pro celosvětovou mezibankovní finanční komunikaci) slouží zejména k mezinárodnímu platebnímu styku. V rámci SWIFTu má každá zúčastněná banka svůj jedinečný kód (BIC), kterým se identifikuje.
Třeba ČSOB má SWIFT "CEKOCZPP".
To co myslíš ty, je verifikační kod karty, který je uvedený na zadní straně karty a je třímístný.
IBAN je mezinárodně definované číslo tvého účtu (např. číslo účtu 19-2000145399/0800 je jako IBAN CZ6508000000192000145399).
To, co po tobě ten člověk chtěl, jsou relevantí údaje, aby ti mohl poslat ze zahraničí peníze (i když jméno držitele účtu nepotřebuje).
Tak si na takové věci pořiď spešl účet a máš vystaráno. Dneska je to otázka 5 minut přes Internet.
Já mám na Internetový transakce také spešl účet i kartu. Převedu vždy jen tu částku, kterou posílám a naopak příchozí peníze se mi automaticky ihned převedou na jiný účet. Tím pádem je účet vždy prázdný a jsem v klidu.
Upravil Ladap dne 18.09.2011 18:33