na motorkáře jsem trošku popsal mou cestu do Albánie apod, tak to hodím i sem, někomu se to určiě bude hodit
Jeli jsme přes slováky, Maďary, Rumunsko,Srbsko,Makedonii, Albánii, Monte****o, Chorvatsko, Bosnu,Chorvatsko, Madary a dom...
Slovensko a Maďarsko samozřejmě nuda.. já bych Maďary vymazal ze země, tam není nic, na**** cesty, jen rovinky, nejvyšší pole má 69m.n.m.... nic, jen průlet a spaní na benzínce někde u Debrecínu..
Rumunsko mě taky sklamalo, jeli jsme totiž přes západ a tam katastrofa.. rozkopané cesty, samé kolony, 35st, hnus.. východ je o něčem jiném no
Srbsko pěkné, jeli jsme šotolinu přes nějaké hory, super hory, skály, lidi super, nevěděli jsme, kde spát, tak jsem zastavil u nějaké restauračky, která ještě v 11h svítila.. vysvětlil jsem majiteli, že nemáme kde spát, jestli nemůžem přespat někde na zahradě..řekl že no problemo, tak jsem se najedli, dali jsem si srnčí guláš, mix grill, pivo Jelen a šli spát, pořád nás nutil, at jdem spát k němu do bytu, že pojede jinam na svůj barák, ale nechtěli jsem, bylo nám to blbé, přespali jsme na zahradě, poštípani od komárů a nějakých dalších zjebů, ráno jsme jeli dál přes hory.. bloudili jsme,lidi pomohli, pokecali, namalovali cestu.. bylo to těžké tam jezdit, když byly všechny cedule v azbuce a navigace byla úplně mimo.
Ze Srbska jsme jeli do Makedonie..v Makedonii moc cest nebylo, takže jsme dali na doporučení jednoho chopristy na benzínce a jeli jsme směr Skopje, kde vedla dálnice a pak po cestě končila a jeli jsme krásnou cestou až k Ohridu - a tam Ohridská jezera, paráda, krásná čistá voda, pláže, bary, ženy nic moc.. ale pivo bylo, jídlo, všechno, jen večer, když jsme se chystali, že půjdem čučet na baby a dát pivo, tak tam nikdo nebyl.. tak jsem popili sami, dali pivko, a šli spát , spali jsme v kempu, v malém karavanu... cena za stan 11Euro, karavan 12Euro takže jsme spali v karavanu 1x1m, dali jsme slivku, vodku,uvařili těstoviny a šli spát..
ráno jsem to podcenili, vstávali jsme asi ve 12, chtěli jsme jet do Albánie a nevěděli jsme, co nás čeká...
cesto kolem Ohridského jezera jsme jeli kolem vodního muzea.. stál tam adventure, dali jsme 3eura a šli se taky mrknout.. nějaké chatky původních obyvatel, krásná čistá voda, já na sobě podvlíkačky,krunýř,dres,bundy,krční chránič.. no čuměli na nás jak na voly..pokecali jsme s Holanďany , co jeli na adventru do Turecka atd..
Dojeli jsme na Albánské hranice, tam potkali pár rakušáků, ženská na nějaké KTM a chlap na LC4.. jak jinak říkali, že jsou ubytování v Albánii za 10euro na noc s jídlem atd.. že super, poradili nám cestu, ukázali trasu, která je na mapě jako hlavní a frajer říkal, že nejhorší cesta v životě .. tak jsem byli zvědaví, co nás čeká.
Celnice v pohodě, žádný problém
Jeli jsme do města Maliq, odkud vedla žlutá klikatá cesta do nějakého většího města..
vjeli jsem na žlutou někdy ve dvě hodiny odpoledne..cesta krásná, přes hory, kolem řeky, vodopády, kozy, ovce, krávy.. co 10km člověk, cigáro, pohoda jazz..
cesta pořád stejná, šotolina, semtam nějaká voda, velké šutry, malé šutry, pro Dakara pohoda, pro kámošovi FMX konec pád, semtam jsem mu něco sjel, vyjel.. jel na Pilotech
začalo se stmívat, potkám člověka s kozama.. zeptám se, jak daleko je do města, nějak jsem mu to vysvětlil pomocí mapy, jeden mi řekl, že je to 45km, druhý že 3 km, takže jsem věděli ****..
najednou tma a my pořád v horách , cesta široká asi 2m, vlevo díra jak cyp, vpravo skála.. a pořád zatáčky zatáčky, do kopce, z kopce.. vídím před námi ve skalách asi 4 světla.. nějaká "vesnice" dojedem pod jedno světlo, vyjdu nahoru, po krásné příjezdovce, co vypadala jak po výbuchu bomby.. otevřu něco jako vrata, vyběhl pes, málem mě sežral.. dojdu k chatrči, zaklepu na okno.. vyleze Albánec, nechápe, co tam dělám.. nějak mu vysvětluji, že tu chceme spát..nechápe, po 10ti min pochopí, kývne.. dojdu pro motorky, tu příjezdovku zázračne vyjedu i s FMX.. ráno nechápeme, jak jsem nemohli píchnout..
Albánec v pohodě, ukázal nám, kde můžem ležet, spali jsme venku jakože na verandě.. týpek se smál, měl tam dceru, ta taky vysmáta, měli znás cirkus dali jsme mu bechera.. ta mu nejela, slívka už lepší a byli jsem kámoši cígo nechtěl.. dcera dostala bonbony..
my jsem za to dostali polívku, zeleninu, rakii a čerstvé mlíko.. jo a chleba čerstvý
žili bídně, venku pec na dřevu, záchod díra na zahradě, voda venku.. ale pohodoví lidi.
"pokecali " jsme, posmáli, něco jsem si i rozuměli, smál se tomu, že u nás je JO jako ano a u nich je to NE... šli jsme spát, ráno v sedm budíček, albánec na sobě kanady, maskáče, mluvil něco o kalachu a šel.. my jsme pomocí dvou kluků z vedlejší chatřce sjeli po příjezdovce dolů.. po cestě, kterou jsme jeli, jel normálně autobus pro lidi do práce nejel bych s ním..
nic , rozloučili jsme se, nechali mu tam třešen a jeli dál..
po cestě jsme potkali nějakou budku, co měla být jako hospoda.. uvnitř jeden stůl, venku jeden stůl, majitel vysmáty.. hodili jsme slovo, dali colu, přišla nějaká teta na autobus, co jsem předjeli , tak jsem se vyfotili a jeli dál..
konečně jsme najeli na asfalt a valili dál.. ten den jsme dojeli k moři , našli první hotel, protože jsem se chtěli zase po dvou dnech umýt, rychle vybalili a valili k moři.. dali jsem dvě pivka, okoupali jsem se, pláže špinavé, písčité, zase dvě pivka a zpět do hotelu.. tam nám majitel řekl, že to tu je nebezpečné a at to dáme dovnitř do restaurace, tak jsem kývli a nasoukali to tam.. sedli jsem, majiteli nalili slívku, ten nám dal pivko, meloun a super hroznové víno, které chutnalo jak jahody.. ukázali jsem ji mapu, odkud jsme, fotili se s motorkama a šli jsme spát, v noci asi 40st, dusno, teplo, komáři, luxus.
ráno balení, loučení, odjezt.. jeli jsme na sever, do města Shkoder, kde jsem chtěli koupit nějaké tretky, ale v celém městě nebylo absolutně nic, jen brutální vedro a samé krásné ženy.. nic, chtěli jsem jet kolem moře do Černé hory.. samozřejmě jsem jeli úplně mimo a jeli jsme severním směrem, místo západním, ale nevadilo... na hranicích s černou horou taky v pohodě, čekáme ve frontě, najednou všude slyším zvonky.. přes hranici proběhlo asi 20 koz a valili směr albánii bez pasu, svině..
nic, pasy, techničáky, v pohodě.. za náma byl kamionák, celník otevřel techničák, tam nějaká eura... no problemo. Neřešili.
černá hora nádhera, krásné cesty, zatáčky, výhledy, kvalitní silnice.. fakt super, lepší jak Alpy ! byl jsem nadšen..
jeli jsem cestou do města Kotor, přes hory.. cesta uzoučká, samá zatáčka ! na dakaru jen 1,2, občas 3.. na nějakém motardu bych se tam asi zabil.
samá zatáčka, výhledy, rokle, skály, žádná auta.. fakt bomba. samá zatáčka asi 40km, motorka ale ráda moc nebyla..
u jednoho výhledu na západ slunce jsem potkali brnáky v Suberbu, pokecali jsem a jeli dál do města.. cestou jsem koupil u cesty pršut a nějaký sýr..
město krásné, historické, plno lidí, jachty, hrad atd..kemp jsem najít nemohli, až jsem uviděl nějaké parkoviště, jakoby kemp u vody.. sjedu tam nikde nikdo, tak se rozhodnem, že tam přespíme ve spacáku. dojedem, pak uvidím cigoše, tak za ním zajdu, zeptám se ho slušně, jestli neví o nějakém kempu, řekl no problemo hýýýýr.. spali v bývalých umývárnách, byl to totiž starý kemp.. nevím kolik jich bylo, ale fakt hodně.. pořád za náma běhaly děcka, rozdali jsme asi kilo bonbonu, pořád na nás sahali, na motorku.. měli jsem obavy ale nakonec pohoda.
dali jsme u vody na molu těstoviny a šli na pivo.. spali jsme jen ve spacáku u cigošů na "zahradě" ráno jsem mu dali 10 euro a jeli dál. Poté jsem zjisil, že mi zůstalo v kapsi 3000 albnáských peněz.. nikde jsem je nevyměnili, jak jsem řekl albánie tak No No No.. takže je mám doma kdyby někdo chtěl
vedro jak prase a jedeme směr Chorvatsko, Dubrovník, krásný výhled, fotíme se, dáváme těstoviny v restauračce a jedeme do Bosny.. hranice pohoda, silnice super, jedeme zase po žluté , ale asfalt super, žádná auta, super výhledy, zatáčky..dojedem do Mostaru,hned si nás odchytla babka s penzionem, garáž, sprcha, normální záchod.. berem.
jdem do mostaru, našli jsem nějaký bar, dal pár piv a nechápali jsme, jaké tam jsou ženy !!! nejhezčí ženy jsou v bosně !!! fakt masakr, nevěřili jsme.. škoda jen, že já na sobě trenky na basket, spocené špinavé smradlavé triko, žabyk.. baby nafintěné, brutální ženy prostě.. no, škoda mluvit.
dali jsem pivka, prošli celý mostar, dali nějaké ty jejich sladkosti, fotky a šli spát.
ráno směr sarajevo... dojedem do Sarajeva , kolony jak blázen , teplo na sračku a najednou se mi rozsvítí kontrolka teploty motoru.. hned stavím, voda vytekla, dým, lidi čumí co se děje, zastavím na chodníku a dívám se, co to.. rozebíráme plasty a zjištuji, že se mi netočí větrák.. tak ho asi po půl hodky rozeberem, vytáhnem ale rozdělat nejde. najednou přijel frajer na Cebru.. anglicky uměl dobře, vysvětlil jsem mu, o co jde.. řekl at za něho sednu, že má známeho, co to opraví.. tak se projedu konečně po Sarajevu, frajer jede jak hovad, přes chodníky,červená, stopka, to je fuk.. dojedem do servisu, zavřeno.. shit..
jedem jinam, najednou jsme na policejní stanici, nechápu co tam děláme, až pak mi řekne, že je kapitán policie.. servisák mu řekne, že je to z jednoho kusu, že to neopraví .
jedem zpět, dojedem k dakaru, frajer řekl at počkám minutku, zmiznul za roh, přišel hned s větrákem z PC, štípačky.. smál se, že je originál servis BMW, namontovali jsem to tam, točil se, pohoda, poděkoval jsem, dali jsem cígo, zeptal se jestli mám facebook () že je Vladimír atd.. a odjel.
Jeli jsem ze Sarajeva, Kámoš dostal pokutu.. že jel na červenou, bud 50 euro bloček, nebo 20.. dali jsem 20 a jeli dál. Cesta pořád super, kolem samých jezer, super.Spaní na benzínce někde na severu bosny..
pak už jen kousek chorvatska a Madary.. Balaton, po půl hodině jsem našli kemp, byl natural po deseti minutách jsme pochopili, že je to bez plavek, s úsměvem jsem se rozloučili, protože jsme nechtěli vidět holandské kolíky a vemena..
našli jsem normál kemp, postavili poprvé stan, protože začalo poprchávat, dali řízky a pivka.. šli spát a ráno vyjeli domů.. cestou kámošovi došel benál, protože na Slovensku nebyla 120 km benzínka !! a FMX má dojezd asi 170 km , takže problémy.. večer jsem dojeli v pohodě domů a šli spát 4118km
Upravil naprcccs dne 01.10.2011 17:47
Nezlob se na mě, ale vypovídající hodnotu to aspoň pro mě má nulovou umím zařídit 180 minut + 200sms + neomezené volání ( třeba i 1000 čísel ) za 234 Kč měsíčně