Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina

Turecko,Armenia,Azerbaijan,Kazachstan,Rusko
Discoverer
Přidané 14.10.2011 12:29

Registrace: 02.11.09
Ahoj kamarádi cestovatelé,prosím o rady a postřehy z cest po těchto zemích:
přes Turecko,Armenia,Azebaijan,trajekt přes kaspické moře do Turkmenbasy oklikou přes Bajkonur k Moskvě.Pokud jste někdo v těchto zemích v tomto roce byli,prosím písněte,zajímá mě zejména,mapy,cesty zdali to dám na GSésu ve dvou,víza,hraniční přechody ,přespání.Díky

pepanek1150
Přidané 14.10.2011 14:56

Registrace: 06.04.10
Já sice ne letos, ale kousek loni a 8tis tureckem v roce 2008. Pokud nebudeš úmyslně vyhledávat off road, tak to dáš úplně v poho. V Turecku budujou silnice neustále nové ( údajně za vybranou daň za benzín, 45kč/litr ). Na hranicích s Bulgaristánem budeš možná trochu v šoku, kolik razítek a ****vin budou chtít, ale vyloženě neprudí ( potřebuješ i razítko, že ti někdo zkontroloval zavazadla..to nedělaj, máznou ti to u úředního okna ) Čím pojedeš dál na východ, tím více budeš zírat. Silnice jak z pohádky, neskutečná příroda, a neskutečně příjemný lidi. Na každý pumpě jsem dostal grátis místní sušenky a jejich silný čaj, neotravujou, jen řeknout ať sedíš a pokud budeš chtít, tak do tebe budou lejt ten čaj hodiny a jen se zeptají odkud jsi a kam jedeš. Až k Arménii je nádherný svezení i příroda ( dál nevím 30km od Iránu jsem točil směr jihozápad k Vanu )
Jel jsem s manželkou,naložená motorka měla mimo nás 380kg, celková váha asi 550kg. Celkový dojem..jedno z nej...z naších cest.
ps. rada, neříkej, že jsi z Ček repablik, nikdo to nepochopí, neboť ček znamená v turečtině ,, jsem ,, čechoslovákia už vědí Wink
Upravil pepanek1150 dne 14.10.2011 14:58
všude dobře.....doma GSA Wink

www.pepanek.cz
dufino
Přidané 14.10.2011 15:08

Registrace: 08.06.10
na tve ceste muzu poradit Turkmenistan.

byl jsem tam letos, benzin 4,-Kc/litr..

Visa jsme mel turisticke, jelikoz transitni mi nechteli dat z duvodu dvou ceskych pasu a v jednom Iranske visa a v druhem navazujici Uzbekistancke. Turisticke znamenalo mit sebou lokalni doprovod, coz vyslo draho. Takze urcite delej vse pro ty transitni. Silnice asvaltove.

Turecko je OK, ale drahej benzin.
Upravil dufino dne 14.10.2011 15:09
BMW F800GS
MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi
http://www.offroa...

http://www.offroadnavi.com/cz
dufino
Přidané 14.10.2011 15:10

mapy v Garminu jsem mel posledni OSM co jsou k mani...muzu poskytnout.

To prespani v Turecku jsem resil ve stanu kdekoli..
BMW F800GS

Kalut
Přidané 14.10.2011 20:11

Registrace: 18.10.08
Zdravím, mám jeden dotaz, je možné v Turecku sehnat motorovej olej něco jako Castrol 20W-50.Dík.

HonzaGS-SV
Přidané 14.10.2011 20:19

Registrace: 13.09.09
mám spolužáka Kazacha... když budeš mít nějaké konkrétní dotazy není problém se optat Smile

hicks
Přidané 14.10.2011 20:32

Registrace: 09.07.08
pepanek1150 napsal:
Já sice ne letos, ale kousek loni a 8tis tureckem v roce 2008. Pokud nebudeš úmyslně vyhledávat off road, tak to dáš úplně v poho. V Turecku budujou silnice neustále nové ( údajně za vybranou daň za benzín, 45kč/litr ). Na hranicích s Bulgaristánem budeš možná trochu v šoku, kolik razítek a ****vin budou chtít, ale vyloženě neprudí ( potřebuješ i razítko, že ti někdo zkontroloval zavazadla..to nedělaj, máznou ti to u úředního okna ) Čím pojedeš dál na východ, tím více budeš zírat. Silnice jak z pohádky, neskutečná příroda, a neskutečně příjemný lidi. Na každý pumpě jsem dostal grátis místní sušenky a jejich silný čaj, neotravujou, jen řeknout ať sedíš a pokud budeš chtít, tak do tebe budou lejt ten čaj hodiny a jen se zeptají odkud jsi a kam jedeš. Až k Arménii je nádherný svezení i příroda ( dál nevím 30km od Iránu jsem točil směr jihozápad k Vanu )
Jel jsem s manželkou,naložená motorka měla mimo nás 380kg, celková váha asi 550kg. Celkový dojem..jedno z nej...z naších cest.
ps. rada, neříkej, že jsi z Ček repablik, nikdo to nepochopí, neboť ček znamená v turečtině ,, jsem ,, čechoslovákia už vědí Wink

to zni fakt dobre... akorat na tu oblast okolo Kavkazu bych odvahu nemel...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

3X
Přidané 14.10.2011 21:52

Registrace: 07.03.09
Tome, projel jsem letos celé Turecko, zajdeme na kafe a můžeme to probrat Wink

http://3x.rajce.i...KURDISTAN/

pepanek1150
Přidané 15.10.2011 18:20

Registrace: 06.04.10
3x : koukám, že moc jsi jel něco podobného co já Smile
Hicks : K oblasti Kavkazu se z Turecka nedostaneš jen tak. Arménii, ještě dáš i s Gruzií v pohodě, ale dál se skrze Abcházii nedostaneš. Ozbrojenci střežená oblast a doporučení je mazat trajektem z Gruzie do ruské Soči ( města olympiády Shock ) Kavkaz k Elbrusu jsem jel rok před tím průjezdem Moldávií, Uk, Krymem. A to je na jiné téma, jen vím, že co nevyzkoušíš to nepoznáš a tak...nikdy více. Silně pochybuji, že se tam jen tak něco změnilo a změní....hovada....např. policie...nachlastanej policajt tak, že nemůže vylést od volantu rozpadajícího se auta dává motorkáři dejchat do čepice a když už neví jak získat valutu, tak ti natvrdo řekne, zda nekoupíš jeho kalašnikov, a pokud posedíš s majitelem hotelu, tak tě na 100% napráší ráno, ať tě zastaví policajt aby z tebe taky něco měl....
oproti tomu jsem zapařil do pozdních hodin v Turecku s kurdama( u paláce Isak Paše ) a cítil se jak v naší hospůdce na oslavě narozenin kamaráda.
Ale je to jen a jen moje zkušenost a zážitky nejsou na pár vět do fóra
Upravil pepanek1150 dne 15.10.2011 18:23
všude dobře.....doma GSA Wink

www.pepanek.cz
Discoverer
Přidané 15.10.2011 20:54

HonzaGS-SV napsal:
mám spolužáka Kazacha... když budeš mít nějaké konkrétní dotazy není problém se optat Smile

Děkuji moc,ozvu se .

Discoverer
Přidané 15.10.2011 21:09

Všem díky za info.
Ještě mám další konkrétní otazky.Mapa sjízdných silnic ve dvou přes Turkmenistan,Uzbekistan,Kazachstan?
Dufino ozvu se na ty mapy.
Mám takovou představu: když opomenu Turecko,nějaký přechod do Armenie do Baku na trajekt do Turkmenbasy,a tady nevím kudy k Bajkonuru ve dvou s ženou,mám na mysli sjízdnost cest,o ubytování,přespání nemám strach.Chci to celé podniknout za 30 až max.35 dnů,pak Moskva,Kyev,lvov,Ostrava.Díky všem za info.

Archie
Přidané 17.10.2011 23:14

Registrace: 23.04.10
Pokiaľ viem, z Arménska sa do Azerbajdžanu (a naopak) legálne nedostaneš, či...?hmm!

Discoverer
Přidané 18.10.2011 10:37

Už to vím že ne,pouze z Gruzie,nakonec se jako nejlepší jeví trasa turecko-Irán-Turkmenistán,je to trasa kterou jsem si nepřipouštěl a která se teď zdá jako jediná reálná jde=li o jižní trasu.

dufino
Přidané 18.10.2011 11:11

no tak to je presne trasa kt jsem letos jel....
BMW F800GS

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 63
Členové on-line: 1
Juradu

Registrováno: 8,719
Nejnovější člen: Dnepr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.53 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI