Při plné nádrži mi neukazuje fid plnou ale poslední dvě čárky nesvítí a plnou jsem měl na 100% kde je problém dá se nějakým testem vyzkoušet jestli displej fidu funguje celý.
Hurdy napsal:
Při plné nádrži mi neukazuje fid plnou ale poslední dvě čárky nesvítí a plnou jsem měl na 100% kde je problém dá se nějakým testem vyzkoušet jestli displej fidu funguje celý.
Může to být to, co popisují chlapi výše nebo už poničená "hodně vyjetá" dráha toho potenciometru - pak si to dělá co chce. ...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
Mam ten samy problem, u mne je to jak pise Tonda. Bude potreba ten potenciometr vymenit, jenomze asi nejde koupit samotny ten potenciometr.
Bude potreba nejaky cely dil, jenom nevim jaky.
To mi, Tondo, pripomnelo, ze jsem ho chtel pres zimu sehnat. Mohl bys prosimte sem napsat, co je potreba? Myslim, ze to bude resit vic lidi...
Samostatně se potenciometr neprodává. Je to celá ta příruba (na které je namontováno čerpadlo a filtr). Nový to stojí okolo 6000Kč. Kouknul bych do inzerce nebo na ebay.
...po dohodě servis a diagnostika moto BMW...
V době kdy ještě stály modelářské serva majlant jsme potenciometry v servech rozmontovali měli tu samou závadu. Vydřená odporová dráha.Stačilo jezdce trochu přihnout aby jse posunul a jezdil mimo puvodní dráhu a servo fungovalo jako nové. Jestli je možnost jezdce přihnout aby nejezdil po puvodní dráze mělo by to fungovat taky.
komaiz napsal:
V době kdy ještě stály modelářské serva majlant jsme potenciometry v servech rozmontovali měli tu samou závadu. Vydřená odporová dráha.Stačilo jezdce trochu přihnout aby jse posunul a jezdil mimo puvodní dráhu a servo fungovalo jako nové. Jestli je možnost jezdce přihnout aby nejezdil po puvodní dráze mělo by to fungovat taky.
komaiz ví jak si v materiální nouzi poradit.
Mělo by to makat - pokud tedy lze šoupnout jezdcem někam bokem.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
Měl jsem projetej ten potenciometr.
Lítal mi stav paliva jak chtěl a dokonce to časem mělo vliv i na teplotu oleje, která začala lítat taky.
Koupil jsem přírubu z R1100R. Potenciometr je stejný, jen to nemá sběrač na palivoměr - pouze kontakt na rezervu. Tak jsem ho odletoval a dal na stávající přírubu z GS.
Vše funguje už několik let v pohodě. Výhoda byla ta, že z eRkovýho modelu nebyl ten potenciometr opotřebovanej vůbec.
H.
/ Z howna bič neupleteš. Když upleteš, tak s ním nezapráskáš. Když zapráskáš, tak jenom sebe. /
Já když beru palivo do cvaknutí pistole, tak hlásí plný počet čárek. pokud ale někdy vezmu až po víčko, tak mi pak ta poslední zmizí a objeví se třeba až po 70 km. Myslel jsem, že když tu nádrž naplním až po víčko, tak ten plovák nemůže až úplně nahoru, tudíž to ukáže míň. Myslíte, že za to taky může ten potenciometr?
To mě dělá taky,jak píše M4t3s,ale paradoxně to začalo dělat když jsem začal jezdit s pevně namontovanejma hlinikáčema tak jsem to neřešil a říkal jsem si že je těžší prdel a míň natankuju,ale houbelec kufry dolů,natankuju do plný a jedna čárka chybí no a pak sem tam se mě vokáže takže vlastně nechybí a dál to neřeším. Až to jednou neukáže nic tak bude důvod k řešení
Myslím že za to může potenciometr
Jedu? Tedy žiju!