Máte někdo zkušenosti s posíláním motorky a bagáže "někam"? Chtěli bychom do Maroka a zjišťujeme, co vyjde nejlépe. Jet tam vlakem? Co přestupy - nakládání, vykládání motorek? Letecky? Motorky kamionem v bednách nebo jak? Po vlastní ose - na motorce nebo do dodávky?
Zatím se nám nejlépe jeví naložení motorek a jet dodávkou nebo autem s károu. Nechat auto ve Španělsku a pokračovat už na motorkách.
Vzhledem k casu a nakladum je podle me nejvyhodnejsi vzit dodavku, nacpat tam motorky a nechat to pak ve Spanelsku. My to taky tak udelali. Ve trech lidech se to da ujet non-stop. My byli na Gibraltaru za 30 hodin. Nevim kolik na to mate casu, ale nekde pak shanet a vykladat motorky. To taky sezere dost casu. Navic to nemusi klapnout, a pak nekde budes cekat, nez ti to vylozi.
No a vzhledem k nakladum je to jasny. Kdyz to posles, platis cestu 2x.
Ve dvou to jet non-stop uz mi neprijde jako dobrej napad,ale uvidite jak to pujde. Treba to bude v pohode. My vyjizdeli odpoledne, druhy den vecer jsme tam byli. Takze jsme se pak normalne dospali a byli jsme v pohode. Dodavku jsme nechali v kempu. Stalo nas to ani ne sto eur. Maji na to parkoviste, ktere je porad pod zamkem. Takze auto v bezpeci. Najdu odkaz na kemp a poslu i odkaz na cestopis co psal kamarad. Ted jsem tu pres mobil, tak az se dostanu za chvili k PC.
a tady na kemp, kde jsme nechávali auto: http://www.campin...asita.com/
Je asi dobré případně ověřit, jestli tam budou mít už otevřeno. Záleží ale kdy chcete jet. V květnu bez problémů, jestli dřív, tak bych radši volal.
jinak vlakem s motorkama tam nedojedes ... nic nejede, letecky nesmysl ... a sberka kamionem je taky problem s nacasovanim ... mozna by stacil osobak a vlek na 3 motorky ...
aktualne trajekt Algercias - Ceuta 110EUR za motorku a cloveka
ja to s vlekem jezdim tak za 36 hodin ve 2 lidech ... ale jedu max 100km/h ...
veci nechavame v kempu v Malaze, 14 dni parkovani cca 100EUR
36 hodin je dost dobry....
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
slata2 napsal:
My jely v dubnu po ose do Itálie(Livorno),odtud trajektem do Tangeru.Cesta vyšla časove stejně a možná i o něco levněji.Navíc ti odpadá co z autem.
Prosimtě co stál listek z toho Livorna a jak dlouho trvala cesta?
Nevím na kolik je vyšla tenkrát, ale v příloze dávám rychlou kalkulaci z affery.com.
Pokud se to koupí zavčas může to být zajímavá alternativa. Pokud tě tedy netrápí, že budeš dva a půl dne na trajektu mít pouze sedačku. S kabinou to vychází podstatně dráž.
Roman Jakub přiložený následující obrázek:
xHackerM napsal:
Bych asi vyblil i střeva, takhle dlouho na vodě...
To sa ti zda,na velkej lodi to ani nepoznas ze si na vode.Len ja osobne sa tam po par hodinach nudim,stacilo mi ist 22 hodin lodou a uz som si obzieral vsetky nechty nudou.
tezko rict co by bylo lepsi jet autem, nebo se vozit na lodi. V obou pripadech se jede dlouho prece jen je to na druhe strane evropy.
GS - LONG WAY ANYWHERE
Hele já si to přesně nepamatuju.Pravda,že na na lodi 2 a pul dne trochu nuda.Ale máš sedět v autě nebo pít pivko na lodi.Nás jelo 5 a spaly jsme ve 4kajutě(Na oko jsme koupily jedno sedadlo),Když se to rozpočítalo vyšlo to levněji.Jeli jsme s Řeckou spol.No a do It. taky pěknej výlet-Museum Ferrari a pod.
Záleží, co komu vyhovuje. Pro mě je den na lodi strop. Víc už je utrpení. Vzhledem k tomu, že my tam jeli 30 hodin, tak jsme ušetřili i nějaký ten čas. Když ale jedeš ve dvou, ekonomicky je možná výhodnější opravdu cesta lodí. Navíc přijedeš zcela odpočinutý (pokud jsi nekalil na lodi přes míru) Pokud ale do jednoho auta narveš tři a více motorek, jel bych autem. Vzhledem k počtu řidičů i rozpočítání nákladů je to podle mě lepší varianta.