Možná to nesledujete ve zprávách ale v Zambii zadrželi trojici čechů za údajnou špionáž - podle všeho se tři borci, kteří do Zambie přijeli na výlet z JAR (kde staví pro holandskou firmu veletržní stánky), fotili ve městě to, co se fotit nesmí.. i když to asi ani netušili.
Napadá mě podobný příklad z Albánie, který mi říkal Filip "Beba" Weber před léty, že fotil nějaký záliv a zatkli ho policajti, protože dole byla ponorková základna.
Na nás v Maroku vystartovali ozbrojení vojáci proto, že jsme si vyfotili lanový most - netušili jsme, že mosty jsou strategické objekty. Focení a natáčení je prostě riziková činnost a chce to dávat si bacha - třeba jsem netušil, že mezi strategické objekty v Tunisu patří i sloupy vysokého napětí, školy, veškeré budovy institucí a úřadů apod. Takhle to je asi všude. Šance, že si člověk omylem vyfotí něco závadného je malá ale policajti, tajní nebo vojáci tam mají houby co na práci celý rok a na cizinci si rádi smlsnou, navíc když mají představu, že každý běloch je miliardář (z jejich pohledu). Vsadím se, že ten policajt, který zmíněnou trojici lapil, čekal třeba sto dolarů a bylo by to vyřešené... Uvidíme jak to dopadne ale podle mě to bude je (resp. jejich rodiny) i stát (myšleno ČR), stát určitě víc peněz...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
Na Enfildech kolega potřeboval natankovat tak vjel do nějakého dvora kde byly stojany.
Že je něco špatně poznal ihned - bylo tam plno vojáků a hnali se po něm se vším co měli zrovna po ruce. Naštěstí stačil hned otočit , ujet a schovat se někde dál v pidi uličce .
To mohl být taky prů... jak prase.
Chlapíkum držím palce ať z toho nějak v klidu vybruslí.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku. www.diodky.cz
TomasTT: V Turecku jsme měli taky problém s focením. Stály jsme u takové hráze a fotili kolem dokola taky na nás vyletěli vojáci že se nesmí fotit. Na štěstí z toho nic nebylo...
podepisoval jsem nějakou petici za propuštění,tak snad to dobře dopadne a nebudou někde sedět 30 let za takovou hloupost
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz
jenom abyste si nemysleli, že to je jenom v těhle částech světa tak v Řecku by vás za to mohli taky slušně potahat
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
klukum taky drzim palce, je to k nas..., kdyz te kvuli takovy kravine zavrou. A jeste ke vsemu v Zambii, neumim si vubec predstavit, jak tam vezeni vypada.
TomasTT: to bude tahle, asi jsme meli stesti...
JardaFGS přiložený následující obrázek:
ten uplatek vetsinou vzdy vse vyresi. Jen se z druhou stranou dohodnout kolik.
Me uz nekolikrat zachranil pr..el.
-Kdysi v Indii pri prohlidce ve vlaku u me nasli hasis ..stalo me to nervy a cca 3tis Kc
-Ted v lete v Tajekystanu jsem nevedomky postavil stan ve vojenske Tajik-Kyrgys zone. Vojaci me to nechali zbalit a 3 hodiny me vyslychali na zakladne.
Stalo me to 80USD.Nastesti jsem tam nic zasadniho nefotil.
Upravil dufino dne 24.11.2011 15:09
BMW F800GS MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi http://www.offroa...
já jsem jednou fotil jeden strom na kopci v dálce a taky jsem omylem vyfotil prý něco co se nesmí.. jo člověk si musí dávat bacha..
jezek přiložený následující obrázek:
mirekcinan napsal:
jenom abyste si nemysleli, že to je jenom v těhle částech světa tak v Řecku by vás za to mohli taky slušně potahat
A jaký je rozdíl mezi Řeckem a Afrikou ?
Řecko jako jediny na rozdíl od jinejch vzali do Evropsky unie
..taky se tam neposereš když si dáš k jídlu něco na ulici, třeba v Egyptě a Tunisu mám v tomhle 100% úspěšnost :-) vždycky.. :-D
zvláštní, v celý Asii sem se nikdy z ničeho neposral a přijedu do Tunisu nebo agypta a nezvednu se pomalu z ****u :-) asi tam maji jiný breberky
P.S. zvláštní tenhle systém hvězdičkování sprostých slov "neposral" to nechá a haj.zl to zahvězdí
Upravil mirekcinan dne 24.11.2011 16:19
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali
Někdy je to fakt absurdní. V Maroku jsem vyfotil normálně ulici a najednou nějakej chlap se začal rozčilovat a srocoval se tam dav lidí co zburcoval jako že já za něco můžu. Zjistilo se, že dotyčnej (oblečený stejně v hábitu z deky jako 90% ostatních) byl nějaký svatý, který se nesmí fotit což jsem netušil. Průser...
Tomáš Kocanda www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...
Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...
A Kuba..to už vůbec néé já bych si to nelajznul ani kdybych nechal foťák doma..ono stačí když zjistí co děláš a udělají z tebe špijóna a basta
Upravil Milan V dne 24.11.2011 22:01
Bramborundum kardanrundum http://www.tourde....banda.cz/
Milan V napsal:
A Kuba..to už vůbec néé já bych si to nelajznul ani kdybych nechal foťák doma..ono stačí když zjistí co děláš a udělají z tebe špijóna a basta
Ale kdeže, na Kubě jsem se pohyboval na vlastní triko s báglem na zádech a (zakázanou) GPSkou v ruce a fotil, co se mi zachtělo. Myslím, že všichni Kubánci vědí, že jediné peníze jsou z turistů a proto je tam (teď) velmi nízká kriminalita, z policajtů mají strach všichni a policajti se k turistům chovají velmi vstřícně.
Miták
mandy8 napsal:
TomasTT: V Turecku jsme měli taky problém s focením. Stály jsme u takové hráze a fotili kolem dokola taky na nás vyletěli vojáci že se nesmí fotit. Na štěstí z toho nic nebylo...
No vidíš. A u obří hráze Atatürkovy přehrady je plošina, kde tůristi místní i zahraniční blejskají jako o život... a nic se neděje...
radosek přiložený následující obrázek:
mandy8 napsal:
No vidíš. A u obří hráze Atatürkovy přehrady je plošina, kde tůristi místní i zahraniční blejskají jako o život... a nic se neděje...
Tak tam jsme nebyli to nebyla taková velká hráz jako je Ataturkova...Záleží nejspíš kde a co berou jako strategické místo. Protože pak jsme narazili na vojáky kteří hlídali nějakou větší budovu a s něma jsme se normálně fotili a měli z toho ještě velkou radost