Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina

Češi v Zambii
TomasTT
Přidané 24.11.2011 11:59

Registrace: 15.03.07
Možná to nesledujete ve zprávách ale v Zambii zadrželi trojici čechů za údajnou špionáž - podle všeho se tři borci, kteří do Zambie přijeli na výlet z JAR (kde staví pro holandskou firmu veletržní stánky), fotili ve městě to, co se fotit nesmí.. i když to asi ani netušili.
Napadá mě podobný příklad z Albánie, který mi říkal Filip "Beba" Weber před léty, že fotil nějaký záliv a zatkli ho policajti, protože dole byla ponorková základna.
Na nás v Maroku vystartovali ozbrojení vojáci proto, že jsme si vyfotili lanový most - netušili jsme, že mosty jsou strategické objekty. Focení a natáčení je prostě riziková činnost a chce to dávat si bacha - třeba jsem netušil, že mezi strategické objekty v Tunisu patří i sloupy vysokého napětí, školy, veškeré budovy institucí a úřadů apod. Takhle to je asi všude. Šance, že si člověk omylem vyfotí něco závadného je malá ale policajti, tajní nebo vojáci tam mají houby co na práci celý rok a na cizinci si rádi smlsnou, navíc když mají představu, že každý běloch je miliardář (z jejich pohledu). Vsadím se, že ten policajt, který zmíněnou trojici lapil, čekal třeba sto dolarů a bylo by to vyřešené... Uvidíme jak to dopadne ale podle mě to bude je (resp. jejich rodiny) i stát (myšleno ČR), stát určitě víc peněz...
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz
Touratech e-shop: http://shop.toura...
Všechno ostatní e-shop: http://www.techge...

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Pavel GS vyletnik
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 12:19

Registrace: 19.11.07
Na Enfildech kolega potřeboval natankovat tak vjel do nějakého dvora kde byly stojany.
Že je něco špatně poznal ihned - bylo tam plno vojáků a hnali se po něm se vším co měli zrovna po ruce. Naštěstí stačil hned otočit , ujet a schovat se někde dál v pidi uličce .
To mohl být taky prů... jak prase.

Chlapíkum držím palce ať z toho nějak v klidu vybruslí.
Kochač GS Pavel -- jezdím tak abych dojel vcelku.
www.diodky.cz

www.diodky.cz
mandy8
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 13:09

Registrace: 28.10.08
TomasTT: V Turecku jsme měli taky problém s focením. Stály jsme u takové hráze a fotili kolem dokola taky na nás vyletěli vojáci že se nesmí fotit. Na štěstí z toho nic nebylo...

www.maliri-nateraci.cz
bystricke
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 13:15

Registrace: 04.11.07
podepisoval jsem nějakou petici za propuštění,tak snad to dobře dopadne a nebudou někde sedět 30 let za takovou hloupost
Hliníkové kufry BEGR - www.begr.cz

www.begr.cz
mirekcinan
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 13:49

Registrace: 19.09.11
jenom abyste si nemysleli, že to je jenom v těhle částech světa tak v Řecku by vás za to mohli taky slušně potahat
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali

Peacemaker
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 14:39

Registrace: 25.05.07
sakra, to si musim davat pozor na svou profesionalni deformaci - foceni elektraren, rozvoden, vedeni...hmm!

napr. na hranicich makedonie->albanie nas makedonskej celnik fotil u jejich budek, s vlajkou, vsechno v pohode...

JardaFGS
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 15:03

Registrace: 16.10.09
klukum taky drzim palce, je to k nas..., kdyz te kvuli takovy kravine zavrou. A jeste ke vsemu v Zambii, neumim si vubec predstavit, jak tam vezeni vypada. Sad

TomasTT: to bude tahle, asi jsme meli stesti...
JardaFGS přiložený následující obrázek:

[161.44Kb]
jardajerman@seznam.cz

dufino
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 15:07

Registrace: 08.06.10
Hodne stesti klukum!

ten uplatek vetsinou vzdy vse vyresi. Jen se z druhou stranou dohodnout kolik.
Me uz nekolikrat zachranil pr..el.

-Kdysi v Indii pri prohlidce ve vlaku u me nasli hasis pray..stalo me to nervy a cca 3tis Kc

-Ted v lete v Tajekystanu jsem nevedomky postavil stan ve vojenske Tajik-Kyrgys zone. Vojaci me to nechali zbalit a 3 hodiny me vyslychali na zakladne.
Stalo me to 80USD.Nastesti jsem tam nic zasadniho nefotil.
Upravil dufino dne 24.11.2011 15:09
BMW F800GS
MOTTO: Diky me moto je svet zas o neco mensi
http://www.offroa...

http://www.offroadnavi.com/cz
mitak
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 15:09

Registrace: 13.08.08
mirekcinan napsal:
jenom abyste si nemysleli, že to je jenom v těhle částech světa tak v Řecku by vás za to mohli taky slušně potahat

A jaký je rozdíl mezi Řeckem a Afrikou ? secret
Miták

JardaFGS
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 15:19

Registrace: 16.10.09
mitak napsal:
mirekcinan napsal:

Řecko jako jediny na rozdíl od jinejch vzali do Evropsky unie
jardajerman@seznam.cz

jezek
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 16:13

Registrace: 05.11.08
já jsem jednou fotil jeden strom na kopci v dálce a taky jsem omylem vyfotil prý něco co se nesmí.. jo člověk si musí dávat bacha.. Wink
jezek přiložený následující obrázek:

[54.22Kb]
Upravil jezek dne 24.11.2011 16:14

mirekcinan
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 16:18

Registrace: 19.09.11
JardaFGS napsal:
mitak napsal:
mirekcinan napsal:

Řecko jako jediny na rozdíl od jinejch vzali do Evropsky unie

..taky se tam neposereš když si dáš k jídlu něco na ulici, třeba v Egyptě a Tunisu mám v tomhle 100% úspěšnost :-) vždycky.. :-D

zvláštní, v celý Asii sem se nikdy z ničeho neposral a přijedu do Tunisu nebo agypta a nezvednu se pomalu z ****u :-) asi tam maji jiný breberky

P.S. zvláštní tenhle systém hvězdičkování sprostých slov "neposral" to nechá a haj.zl to zahvězdí clap
Upravil mirekcinan dne 24.11.2011 16:19
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali

jezek
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 17:25

Registrace: 05.11.08
jo jo já jim v Asii jen na ulici a nikdy mi nic nebylo a v Egyptě se člověk pos.ere na 1000% vždycky.. už tam nikdy nepojedu.. Sad

TomasTT
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 20:33

Někdy je to fakt absurdní. V Maroku jsem vyfotil normálně ulici a najednou nějakej chlap se začal rozčilovat a srocoval se tam dav lidí co zburcoval jako že já za něco můžu. Zjistilo se, že dotyčnej (oblečený stejně v hábitu z deky jako 90% ostatních) byl nějaký svatý, který se nesmí fotit což jsem netušil. Průser...
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

Na maily se snažím odpovídat co nejdřív, na SZ a messengery sporadicky!!! Pokud chcete odpověď rychle, napište mail nebo zavolejte 602 349970...

www.touratech.cz
Milan V
Češi v Zambii
Přidané 24.11.2011 21:59

Registrace: 04.06.09
A Kuba..to už vůbec nééShock já bych si to nelajznul ani kdybych nechal foťák domasay cheese!..ono stačí když zjistí co děláš a udělají z tebe špijóna a bastaShockGrin
Upravil Milan V dne 24.11.2011 22:01
Bramborundum kardanrundummusic
http://www.tourde....banda.cz/

TomasTT
Češi v Zambii
Přidané 25.11.2011 01:36

Jarda FGS - to bude asi ono Smile
Tomáš Kocanda
www.touratech.cz

www.touratech.cz
mitak
Češi v Zambii
Přidané 25.11.2011 10:24

Registrace: 13.08.08
Milan V napsal:
A Kuba..to už vůbec nééShock já bych si to nelajznul ani kdybych nechal foťák domasay cheese!..ono stačí když zjistí co děláš a udělají z tebe špijóna a bastaShockGrin

Ale kdeže, na Kubě jsem se pohyboval na vlastní triko s báglem na zádech a (zakázanou) GPSkou v ruce a fotil, co se mi zachtělo. Myslím, že všichni Kubánci vědí, že jediné peníze jsou z turistů a proto je tam (teď) velmi nízká kriminalita, z policajtů mají strach všichni a policajti se k turistům chovají velmi vstřícně.
Miták

radosek
Češi v Zambii
Přidané 25.11.2011 10:58

Registrace: 27.08.07
mandy8 napsal:
TomasTT: V Turecku jsme měli taky problém s focením. Stály jsme u takové hráze a fotili kolem dokola taky na nás vyletěli vojáci že se nesmí fotit. Na štěstí z toho nic nebylo...

No vidíš. A u obří hráze Atatürkovy přehrady je plošina, kde tůristi místní i zahraniční blejskají jako o život... a nic se neděje...helpless
radosek přiložený následující obrázek:

[187.09Kb]

mandy8
Češi v Zambii
Přidané 25.11.2011 12:48

Registrace: 28.10.08
radosek napsal:
mandy8 napsal:

No vidíš. A u obří hráze Atatürkovy přehrady je plošina, kde tůristi místní i zahraniční blejskají jako o život... a nic se neděje...helpless

Tak tam jsme nebyli Wink to nebyla taková velká hráz jako je Ataturkova...Záleží nejspíš kde a co berou jako strategické místo. Protože pak jsme narazili na vojáky kteří hlídali nějakou větší budovu a s něma jsme se normálně fotili a měli z toho ještě velkou radost Smile

www.maliri-nateraci.cz
Michal21
Češi v Zambii
Přidané 25.11.2011 14:11

Registrace: 20.01.11
V kosovu jsem si fotil riditka motorky a zrovna mi tam vjel obrnenej transporter...zmetek jeden.Smile
Michal21 přiložený následující obrázek:

[130.83Kb]

Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 69
Členové on-line: 2
glock7, Pertla

Registrováno: 8,719
Nejnovější člen: Dnepr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.24 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI