mám dotaz jak je to s rychlostnim indexem na gumách a v techničáku co když nesedí,co se deje kdyz se stane nehoda, jak to resej policajti, musi sedet presne to co je napsany v papirech nrbo jsou povoleny odchylky, ATD.......
basto napsal:
mám dotaz jak je to s rychlostnim indexem na gumách a v techničáku co když nesedí,co se deje kdyz se stane nehoda, jak to resej policajti, musi sedet presne to co je napsany v papirech nrbo jsou povoleny odchylky, ATD.......
Správně bys tam měl mít gumy, co máš napsaný v TP nebo se stejnými parametry. Třeba TKC 80 má nižší rychlostní index, než Tourance a než je maximální rychlost motorky, a jsou to schválené gumy pro GS.
Ja myslim,ze muzes mit i gumy s vyssim rychlostnim indexem.Kdyz mas nizsi,tak by jsi prej mel mit na palubce nalepenou nalepku s upozornenim,ze nesmis presahnout rychlost odpovidajici maximu tech pneumatik.Ty samolepky jsou tusim nalepeny taky treba v kufrech!
Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
vevis napsal:
Ja myslim,ze muzes mit i gumy s vyssim rychlostnim indexem.Kdyz mas nizsi,tak by jsi prej mel mit na palubce nalepenou nalepku s upozornenim,ze nesmis presahnout rychlost odpovidajici maximu tech pneumatik.Ty samolepky jsou tusim nalepeny taky treba v kufrech!
mam to tam nalepene kvuli nemcum.. udajne to muzou kontrolovat...
jezdim predni mekci Tourance, co je do 170... tusim
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
Rychlostní index se v techničáku neuvádí.Pouze rozměr.S tou samolepkou je to tak,že je pouze infomační,aby tě na to upozornila,ale není povinná.
Když je hlad,je i husa dobrá.
Ve velkym ho uvedenej mam.Alespon u r 65 gs.Tam jsem resil gumy nedavno,tak si to pamatuju.A hmotnostni tam mam taky.Myslim,ze prave kvuli nemu jsem tam nedal mitas 08.
Oni to pri dovozove technicke nekdy do ceskeho technicaku vsechno nenapisou,ale kdyz ti budou chtit na zapade delat problemy,tak ti asi ceskej spatne vyplnenej technicak nepomuze.Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
Kasak napsal:
Rychlostní index se v techničáku neuvádí.Pouze rozměr.S tou samolepkou je to tak,že je pouze infomační,aby tě na to upozornila,ale není povinná.
jo? ja mam pocit, ze jsme to u aut meli...
STcko melo prave treba ZRka povinne...
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2
pravě ze kyz jsem byl letos na technicky, tak tam byl nakej stoural, a ze mam v technicaku napsano index 69H tak ze jinej tam bejt nesmi,a TKC nemaj 69H a ani E10,tak nevim jestli pruděj jen na technicky nebo kdyz se stane nehoda tak jesli se na to taky kouka ale na technicky poprvy po skoro 9letch co gs mam koukali na gumi i s indexem
Co mi říkali němci, tak pokud je index pneu pomalejší než maxiálka, nálepka být musí, ale jestli to tak na 100% je nevím, v říšký legislativě se mi to hledat fakt nechtělo.... Tak pro sichr nálepky dávám a ani nekoumu, jak je to vůbec jinde, neřku-li u nás. Jak je to vlastně vůbec u nás?!
Maiali nel Fango!
...ano, v Reichu se muze stat, ze do toho Polizei muze stourat a pneu by mely splnovat jak vahovy, tak rychlostni index. Vahovy musi urcite a k rychlostnimu (pokud ne) patri ta samolepka....
Bubak
CFmoto CL-X 700 Adventure
Hosi nevim podle ceho by to chteli zkontrolovat, kdyz sebou nemas velkej technicak. Ja mam treba v TP zapsano 12vodchylek rozmeru/hmotnosti/rychlosti gum. A moje povinost neni prece vozit velky technicak Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
schrek napsal:
Hosi nevim podle ceho by to chteli zkontrolovat, kdyz sebou nemas velkej technicak. Ja mam treba v TP zapsano 12vodchylek rozmeru/hmotnosti/rychlosti gum. A moje povinost neni prece vozit velky technicak
Počkej Schreku až tě někdo sejme, nebo nedej bože ty někoho. To pak bude řešit třeba jen pojišťovna a budeš koulet očima. To, že tě neseřve polda ještě pořád není žádný vítězství. Platit půlku škody za pojišťovnu jen kvůli blbě nazuté gumě bude asi na prd stav.
Potok: kdyby sis to precetl poradne tak by si pochopil, ze ja jezdim jen pouze gumy.co mam zapsane v TP a bavim se tu o policajtech, delam u pojistovny a vim co se resi u pojistnych udalosti a i proto jsem investoval prachy, abych mel vsechny gumy zapsany v TP , celou dobu se tu resi policajti a ti pokud nemaj nahled do velkeho TP ti muzou kulovy
Nejezdi rychleji, než umí tvůj anděl strážný létat!!!
Čeština můj koníček
Na školeních nám učitel autoškoly říkával že-podle Vídeňské dohody- není povinnost co se týká např výbavy vozidel dodržovat pravidla cizí země do které jedu ale bere se za platné pravidla které platí v zemi registrace vozidla ; tak že např se to týká počtu výstražných vest ve vozidle , frantíci se žlutýma žárovkama atp, myslím že to bude platit i u pneu-pokud mají Němci něco spešl oproti nám nemělo by se to na nás uplatňovat,samozdřejmě to musí být v cajku dle našich pravidel a daná země musí být signatářem výše zmíněné smlouvy
schrek napsal:
Potok: kdyby sis to precetl poradne tak by si pochopil, ze ja jezdim jen pouze gumy.co mam zapsane v TP a bavim se tu o policajtech, delam u pojistovny a vim co se resi u pojistnych udalosti a i proto jsem investoval prachy, abych mel vsechny gumy zapsany v TP , celou dobu se tu resi policajti a ti pokud nemaj nahled do velkeho TP ti muzou kulovy
Tak to by mě zajímalo. To se tedy zajde na úřad a nechá se zapsat, že motorka může jezdit i na gumách s nižšími hodnotami? Je to tak? A oni to povolí, nebo jak se to pak řeší?