te pero všem, tak jsem vymenil pouzdro klikove hřídele a pro změnu mi to nejde natočit nehazí mi to jisru, proměřil jsem co šlo vše podle mne ok a stejne mi to tu jiskru nehazi.
začínam se obavat že se letos nesvezu.
poradí někdo co by to mohlo byt
nebo nakej tip??
Kdyby to byl dvouventil,tak ti napisu ze je to bud indukcni civka,ridici jednotka zapalovani nebo snimac otacek.Teoreticky vím o dvouventilech hodně,ale prakticky jsem úplně levej!
no byl jsem u Jezka na diagnostice, PC vyplivl chybu cidla otacek klikove hřídele jako ze přerušene vedeni k tomuto snímači , jenže kdyz jsem odpoji řídící jednotku prozvonil jsem kabely tak vse ok, zapojil jsem tedy cidlo a meřím na svorce od řídící jednotky a vše ok, tak a ted BABO RAD
rozebral jsem tedy řídící jednotku hned prvni soucastky (nevim co to je) které jsou na kontaktech od snímače tedy 8,18, mají rozdilny parametry , jestli to je neco jako koncak od zesilovače tzak je jedna znich vadna ale která a hlavně co to je za malej ksidl (obdelník řekněme nažloutlé barvy s nakyma pismenama ci číslicema která ani pod lupou nejdou idetifikovat.. tot zatím vše ohledně mého problému kdyby někdo něco chytrýho budu moooooc rád
Sundej víko alternátoru a podívej se na čidlo.
Já měl načnutou volnoběžku a na čidle byli mezi kontaktama nalepený ocelový piliny a ty to občas zkratovali. Mě to kvůli tomu nechtělo občas startovat. očištěním se to vyřešilo.
jj kontroloval jsem to ale jak jsem psal meřil jsem na svorce od řídící jednotky a odpor je v mezich normy, mel jsem tuten problém na začatku a vyřešil jsem ho jednou pro vzdy a to tak že jsem kontakty přím na snímači zapatlal červeným silikonem aby nemohlo dojit ke zkratu
tak vyřešeno , tan malej ksidl je smd pojistka a je ko, zitra jí odletuju naletuju novou a musí to fachčit . I příčina se vyřešila : zapojil jsem měřák na kontakty toho snímače a mel připojenou řídící jednotku jednotku, no hned skrat
Z toho plyne že Když něco měřit ODPOJIT ŘÍDICI JEDNOTKU