Ahoj, loni jsem navštívil Zakarpatskou Ukrajinu, jsem nadšený z krajiny i příjemných lidí, takže se tam hodlám letos zase podívat. Moje otázka zní: nad Koločavou je celkem vysoká polonina a je na ní nějaký vysílač. Z dola je vidět, že k němu vede cesta. Nezkoušel tam už někdo vyjet? Kde se dá na tu cestu napojit?
Ja jsem Zakarpatskou projížděl jen na zpáteční cestě z Krymu a je nádherná. Můžou tam zajet i kolegové na silničních strojích, protože ta je udělaný nový povrch asfaltky na trase Mukačevo - Skole - Stryj. Ted si nějak neuvedomuju jestli je i mezi Užhorodem a Mukačevem taky nová a nebo jestli byla loni ve výstavbě. Hlavně si tam dávejte bacha na policajty. Na tomhle tahu jsou furt. Skoro každej známej tam platil pokutu včetně mě. Mimo tenhle tah si myslím, že ja situace asi jiná.
BMW R 1150 GS kombi
MERCEDES Benz 123 240 TD kombi
TRABANT 601 kombi
AUDI A6 2.5TDi Quattro Kombi
Jasně, trasa do Komsomolsku se pomalu stává motorkářskou legendou, já většinou jezdím sám, tak si zatím netroufám.
Loni jsem absolvoval lehkou enduro vložku do muzea dřevoplavby a na Siněvirské jezero, dá se tam jenom tak lehnout na břeh a relaxovat - vřele doporučuji. Taky mě zaujal zajímavý ,,úkaz" a to při odbočce do Svaljavy jsem zajel kousek nad vesnici a objevil zbytky dětského tábora a vybuchlý plynovod (asi DRUŽBA), ale dle místních se však nikomu nic nestalo a je to už asi 20 let stará událost.
Ahoj, 18.6. vyjíždím s bandou V-Stromů jako jediný GS-ař na cestu přes Užhorod, Mukačevo, Svaljavu, Koločavu, Solotvino, Černovice, do Kišiněva a Oděsy a přes Rumunsko zpět. Pokud někdo víte o něčem co by stálo cestou za vidění, napište prosím. Dík.
R 1200 GS
SUZUKI GRAND VITARA 2.4 JLX