Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování na nich
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování
  • · BMW GS
  • · Fórum
  • · Články
  • · Zprávy
  • · Galerie
  • · Naše fotografie
  • · Odkazy
  • · Ke stažení
  • · Inzerce
  • · Hledat
Reklama
Kalendář akcí
<< Srpen 2025 >>
Po Út St Čt Pá So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Číst diskusi
Motorky BMW GS - vše o motocyklech BMW řady GS a o cestování :: Cestování :: Cizina
Strana 1 z 4:   1    2    3    4  

Vietnam aneb co vám Ježek neřekne
hicks
Přidané 25.01.2012 07:16

Registrace: 09.07.08
...

pred chvili hlavni clanek na CNN WN:

http://edition.cn...hpt=ias_t2

Business booming for the dog smugglers of the Mekong

i2.cdn.turner.com/cnn/dam/assets/120124080206-thailand-dogs2-story-top.jpg

...

(CNN) -- Chinese New Year is a dangerous time for pet dogs in Thailand.

Traditionally the time of peak demand for dog meat in Vietnam, the dog smugglers of the Mekong work deep into the night shipping thousands of animals -- sometimes dozens to a cage -- across the river border with Laos to be trucked on to the dinner tables of the nouveau riche in Hanoi.

"I'd say about 98% of them are domesticated -- a lot of them are stolen pets," says John Dalley of the Phuket-based Soi Dog Foundation. Soi is a Thai word meaning backstreet or alley.

"They've been trained and respond to commands, some of them are even still wearing collars," he says.

...

"dog meat is regarded as a "warming" food and one that is believed to confer good luck in Vietnam -- it's a sellers' market."

...

"One pickup truck stopped in September had 130 dogs in sacks piled in the back," says Dalley. "More than 30 of the dogs were already dead from suffocation."
...

"This month, a Thai navy patrol rescued 800 dogs packed into 40 wire cages on a six-wheeled truck on the banks of the Mekong River in Nakhon Phanom province."

...

a nejlepsi na konec:

Once the dogs arrive in Vietnam -- if they haven't died of trauma, suffocation or starvation en route -- a painful death awaits them. DOG MEAT AFICIONADOS CLAIM THAT STRESS HORMONES TENDERIZE THE STRONG-TASTING MEAT, AND KILLING METHODS RANGE FROM BEATINGS TO BEING SKINNED ALIVE.
17 cm
----------------------------------------------------------------
BMW R1200GS LC od 2013, BMW F800 GS od 2008,
Aprilia SR 50 Factory, Praga ED 250, CFMOTO CFORCE 520 Gen2

BIGR
Přidané 25.01.2012 07:42

Registrace: 30.12.07
HEZKÝ... a to si jako myslíš,že umí všichni anglicky a čtou si i tvoje ftipy v angličtině? Nezapomeň na starší generaci,která umí česky,slovensky už pozapomněla a z ruštiny si už pamatuje uplný ho.... helpless

Ale samozřejmě vím,že ty žlutý prasata žerou všechno,co se dá uvařit včetně žab,krys,hadů,hmyzu a to nemluvim o našich domácích mazlíčkách. I když hnědočeši je žerou taky... Takže kvůli tomu nemusíš jezdit tak daleko. Stačí do šluknovskýho výběžku.
Upravil BIGR dne 25.01.2012 07:44
Dokud nepoznáš BMW,nechybí...
BMW R1200GS

hicks
Přidané 25.01.2012 08:10

BIGR napsal:
HEZKÝ... a to si jako myslíš,že umí všichni anglicky a čtou si i tvoje ftipy v angličtině? Nezapomeň na starší generaci,která umí česky,slovensky už pozapomněla a z ruštiny si už pamatuje uplný ho.... helpless

Ale samozřejmě vím,že ty žlutý prasata žerou všechno,co se dá uvařit včetně žab,krys,hadů,hmyzu a to nemluvim o našich domácích mazlíčkách. I když hnědočeši je žerou taky... Takže kvůli tomu nemusíš jezdit tak daleko. Stačí do šluknovskýho výběžku.

o tom ten clanek neni.. jde o to jak se nim systematicky chovaji NEZ je sezerou.

btw: hod si to do google translatoru:

http://translate....t%3Dias_t2
17 cm

BIGR
Přidané 25.01.2012 08:12

Jo to je normální. U nás taky přeci chovaji slepice ve skleníkách pro "zásobování" svých restaurací.
A hnědočaši si chodí pro pejsky do útulků jako do supermarketu...
Upravil BIGR dne 25.01.2012 08:13
BMW R1200GS

hicks
Přidané 25.01.2012 08:18

BIGR napsal:
Jo to je normální. U nás taky přeci chovaji slepice ve skleníkách pro "zásobování" svých restaurací.
A hnědočaši si chodí pro pejsky do útulků jako do supermarketu...

precti si to radeji cele...
17 cm

BIGR
Přidané 25.01.2012 08:26

Já to radši číst nebudu. Mám rád zvířata a vím jak se s nima tam zachází. Nebudu si kazit den. Ale vím,že to jsou pověrčiví h.o.v.a.d.a který udělaji cokoliv aby jim líp stál,nebo aby byli podle jejich východní medicíny zdravější...
BMW R1200GS

mirekcinan
Přidané 25.01.2012 09:14

Registrace: 19.09.11
hicks> no a děláš s tim něco nebo seš jeden z těch "aktivistů" co jenom brečej a ukazujou prstem?

(v žádným případě neschvaluju to jak se k nim chovaj a kde je berou. Za 12 let v Asii sem ale viděl lecos a můžu ti garantovat, že tohle je jenom víc sledovaný, protože jde o "domácí" mazlíčky. To jak se tam chovaj k jiným zvířatům pány ze CNN, velrybáře z greenpiss a ostatní podobný mediální organizace neukazujou, protože to neni pro oko a uši diváka zajímavý a kasička nezacinká)
Nejsem učený, ale hlupáka ze mě nedělali

hicks
Přidané 25.01.2012 09:17

mirekcinan napsal:
(v žádným případě neschvaluju to jak se k nim chovaj a kde je berou. Za 12 let v Asii sem ale viděl lecos a můžu ti garantovat, že tohle je jenom víc sledovaný, protože jde o "domácí" mazlíčky. To jak se tam chovaj k jiným zvířatům pány ze CNN, velrybáře z greenpiss a ostatní podobný mediální organizace neukazujou, protože to neni pro oko a uši diváka zajímavý a kasička nezacinká)

no je videt, ze o tom moc nevis.. tyranim hospodarskych/kozesinovych/laboratornich atd. zvirat se zabira kdekdo... viz napr. zakaz exportu Austral. krav do indonesie.. a medialni pokryti to ma dost podstatne.
Upravil hicks dne 25.01.2012 09:20
17 cm

mirekcinan
Přidané 25.01.2012 09:26

hicks napsal:
mirekcinan napsal:

no je videt, ze o tom moc nevis.. tyranim hospodarskych/kozesinovych/laboratornich atd. zvirat se zabira kdekdo... viz napr. zakaz exportu Austral. krav do indonesie.. a medialni pokryti to ma dost podstatne.

dost podstatné mediální pokrytí to má kde? krom facebooku ještě v austrálii? kdo u nás se o tom dozví jako o těch psech? prakticky nikdo

mimo to já sem se tě ale ptal na něco uplně jinýho

hicks
Přidané 25.01.2012 09:37

mirekcinan napsal:
dost podstatné mediální pokrytí to má kde? krom facebooku ještě v austrálii? kdo u nás se o tom dozví jako o těch psech? prakticky nikdo

zalezi, co ctes... jestli o tom psal Blesk to nevim, ale BBC, CNN pripadne Guardian a co si pamatuju tak i MSNBC ano.

Na to druhy se mne neptej... zeptej se treba Boba.. nebo i Randolf si se mnou jednou uzil Grin
17 cm

jezek
Přidané 25.01.2012 09:38

Registrace: 05.11.08
Hicksi kolikrát jsi byl ve Vietnamu?? Nebo Asii vůbec??

mirekcinan
Přidané 25.01.2012 09:46

hicks napsal:
mirekcinan napsal:

zalezi, co ctes... jestli o tom psal Blesk to nevim, ale BBC, CNN pripadne Guardian a co si pamatuju tak i MSNBC ano.

Na to druhy se mne neptej... zeptej se treba Boba.. nebo i Randolf si se mnou jednou uzil Grin

chci jednoduchou odpověď..
buď:
ano, aktivně se účastním demonstrací, přispívám finančně a věc sem podpořil přímo v místě kde se to děje
nebo:
sedim doma a mám jenom plnou hubu keců a cpu se pampeliškama

takže mi chceš říct, že australský krávy maji větši mediální podporu než psi?

mirekcinan
Přidané 25.01.2012 09:53

hele abych nebyl neobjektivní, udělám menší průzkum v práci. Kdo mě zná ví, že o různý národnosti tu neni nouze. Výsledek sem šoupnu jak to bude ready

hicks
Přidané 25.01.2012 09:55

mirekcinan napsal:
buď:
ano, aktivně se účastním demonstrací, přispívám finančně a věc sem podpořil přímo v místě kde se to děje
nebo:

jo ty chces? muzes si rovnou polibit... ja jsem ten posledni, co se tu bude vychvalovat a nekoho presvedcovat.. a pak bychom jeste mohli vest polemiku, jestli toho delam dost GrinGrin no to urcite...

Jses tu novej... tak nekdy doraz na nejakej sraz a nech si vypravet .. par zkazek tu uz koluje Grin

---

jinak je zajimavy, ze te ani tolik neirituje co ty smejdi se zviratama delaj.. ale spis ze se o tom mluvi. To je trochu ilustrativni samo o sobe...
17 cm

Medik
Přidané 25.01.2012 09:56

Registrace: 04.05.08
mirekcinan napsal:

buď:
nebo:

thumbs up Tož Hicsi, přiznej barvu.Pfft
Mimochodem, pes není špatné maso. nesmrdí jako zvěřina......a prostě člověk je všežravec. Nevidím na tom nic divnho. Pravda, mám osobní odpor konzumovat obratlovce a bezobratlé, kteří jsou studenokrevní. Ale to je moje osobní stigma. Třeba psa si dám s chutí. A můžu se 100x pohoršovat, jak je někde trápí, ale tak nějak je mě víc líto trápených lidí. A navíc, jiný kraj, jiný mrav. Naše syrečky jsou taky pro hodně národů nezvladatelné. No a chov kuřat a jejich porážka.....kam se na to hrabou kolikrát šikmoocí.
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
hicks
Přidané 25.01.2012 10:02

Medik napsal:
Mimochodem, pes není špatné maso. nesmrdí jako zvěřina......a prostě člověk je všežravec. Nevidím na tom nic divnho. Pravda, mám osobní odpor konzumovat obratlovce a bezobratlé, kteří jsou studenokrevní. Ale to je moje osobní stigma. Třeba psa si dám s chutí. A můžu se 100x pohoršovat, jak je někde trápí, ale tak nějak je mě víc líto trápených lidí. A navíc, jiný kraj, jiný mrav. Naše syrečky jsou taky pro hodně národů nezvladatelné. No a chov kuřat a jejich porážka.....kam se na to hrabou kolikrát šikmoocí.

jo dat si psa kteryho umlatili jenom proto aby lip chutnal (viz ten clanek) je neuveritelne rytirske a sexy Cool Tak se z tebe Mediku stava teprve poradny chlap... princove totiz princezny nezachranuji ale svazou, znasilni a pak sezerou Wink

Kureci velkochovy se te nemusi tykat, pokud kupujes bio a navic maji -- opet -- masivni opozici vsude mozne.

Tady vubec nejde o bagatelizovani tyrani zvirat u nas, ale o naprostou neuctu ke zvirecimu zivotu v nekterych casti asie.

Napr. japonci takovyhle prasata zdaleka nejsou.
17 cm

MAKO
Přidané 25.01.2012 10:05

Registrace: 14.07.08
Jo jo hicks je vegetarián, ale tlačenku si dá Grin
FYYFF
www.moppedblog.de/wp-content/uploads/2008/04/bmw_unstoppable.jpg

Medik
Přidané 25.01.2012 10:09

Registrace: 04.05.08
hicks napsal:
Medik napsal:

jo dat si psa kteryho umlatili jenom proto aby lip chutnal (viz ten clanek) je neuveritelne rytirske a sexy Cool Tak se z tebe Mediku stava teprve poradny chlap... princove totiz princezny nezachranuji ale svazou, znasilni a pak sezerou Wink

Kureci velkochovy se te nemusi tykat, pokud kupujes bio a navic maji -- opet -- masivni opozici vsude mozne.

Tady vubec nejde o bagatelizovani tyrani zvirat u nas, ale o naprostou neuctu ke zvirecimu zivotu v nekterych casti asie.

Hicsi, ty jsi mimoňGrin Ale já mám svím zvrácenýnm způsobem ufouny rádWink
Mimochodem, ano, jsem metalisty a místy i deadmetalista. Takže princeznu svázat, zabít a potom teprve znásilnit. Místy ale jenom lehce - postačuje znásilnit.Wink Ale dlouhoyummy. Hyeny celého světa - na pekáč, ale humálně.Grin Třeba po musulmansku a nebo košer?
Tak zatím pá, jdu zase hákovat.bye
Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.
"Laskavým slovem a namířenou pistolí dosáhnete víc než jen laskavým slovem"Wink
www.elektrorv.cz

www.elektrorv.cz
MAKO
Přidané 25.01.2012 10:10

Registrace: 14.07.08
Mě možná víc irituje západní produkce masa a potravin vůbec, doporučuju film Food, Inc.

To se s měřítkem v jakém v Asii zabíjej psy nedá srovnat. Wink
FYYFF
www.moppedblog.de/wp-content/uploads/2008/04/bmw_unstoppable.jpg

mirekcinan
Přidané 25.01.2012 10:15

hicks napsal:
[quote]Medik napsal:

Jo? koukám, že ty budeš taky znalec.. tohle ti asi uniklo a opět je to jen a jen jeden ze zmedializovaných případů

https://www.googl...8QOIxZ2RDg

Strana 1 z 4:   1    2    3    4  
Přejít na fórum:
Motorky BMW GS - diskuse :: Cestování :: Cizina :: Více v diskusním fóru
Přihlášení
Jméno

Heslo

Zaregistrovat se
Zaslat zapomenuté heslo
Kdo je on-line
Hosté on-line: 65
Členové on-line: 0

Registrováno: 8,719
Nejnovější člen: Dnepr

Poslední návštěvy
Reklama
Vygenerované za: 0.45 sekund
Copyright © 2006 BAWORAK.CZ | Kontakt | Časté dotazy | Pravidla portálu | Hosting poskytuje CGI